מתכונים לפסחמתכונים מדהימיםעוגותעוגות וקינוחי קוקוסעוגות שוקולד

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח עם קרם וניל מפנק

פסח ממש מעבר לפינה והגיע הזמן להכיר את הכוכבת של החג בביתכם. עוגת שוקולד וקוקוס לפסח שמכינים מתחתית שוקולדית במיוחד,מלית מלטפת ורכה שמורכבת מקרם קוקוס וקרם וניל, ואז מצפים בסירופ מהמם עם שבבי קוקוס מתוקים. עוגה חגיגית ומושלמת שתרשים גם ביופיה וגם בטעמה. חוויה בכל ביס!

מתכון באדיבות: סיגל פרץ ברמר – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שוקולד וקוקוס לפסח עם קרם וניל מפנק

מצרכים 

4 ביצים, מופרדות
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה

לקרם קוקוס:
2.3/4 כוסות קוקוס (200 גרם(
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
100 גרם חמאה

קרם וניל:
2 שמנת מתוקה (סה”כ 500 מ”ל )
1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1/2 כוס חלב

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
2 כפיות חמאה
2-3 כפות חלב
קישוט (לא חובה) שבבי קוקוס ממותקים ואפויים.


אופן הכנה 

  • נפריד את הביצים, נקציף את החלבונים כ-2 דקות ונוסיף בהדרגה כוס סוכר לקצף יציב.
  • נערבב את החלמונים עם אבקת האפייה ונקפל לתוך הקצף. נוסיף את הקקאו (רצוי להעביר את הקקאו דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים בתערובת ), ונערבב בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
  • נחמם תנור לחום של 180 מעלות, יוצקים את הבסיס לתבנית משומנת, ואופים כ-25 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש. נקרר, העוגה תופחת וצונחת זה בסדר לא לדאוג.
  • נכין את קרם קוקוס: נשים את כל החומרים בסיר קטן על אש בינונית, ונערבב עד שהחמאה נמסה נקרר מעט ונמרח על הבסיס הקר להכניס למקפיא ל-10 דקות .
  • קרם וניל: במיקסר נקציף שמנת, אינסטנט פודינג וניל וחלב לקצפת יציבה מורחים על העוגה, ונניח במקרר.
  • נכין את הציפוי: נמיס במיקרוגל או בסיר כפול את השוקולד עם החמאה והחלב, עד שנוצרת תערובת חלקה. מצפים את העוגה בשוקולד, מקררים לילה

שאלות ותשובות

שאלה: איזה תבנית משתמשים?
תשובה: תבנית 24 ס”מ. אפשר להכין את העוגה בתבנית קוטר26  אבל היא תצא מעט נמוכה.

שאלה: הציפוי זה 2 כפיות חמאה מומסת?
תשובה: לא, להכניס את החמאה קרה עם השוקולד והחלב למיקרוגל

שאלה: אפשר לעשות אותה פרווה?
תשובה: אם אוהבים את הטעם של השמנת צימחית אז כן מחליפים את החלב במתכון בחלב קוקוס, את החמאה במחמאה , ואת השמנת בשמנת צמחית.

שאלה: האם שמת שקף מסביב לאחר האפייה ?
תשובה: כן שמתי שקף אבל זה לא חובה. 

שאלה: אפשר להכין בתבנית חד פעמית בינונית ולהכפיל כמויות?
תשובה: אפשר להכין אותה בתבנית חד פעמית הבינונית לא הגדולה ואין צורך להכפיל כמויות היא פשוט תצא נמוכה יותר.

 

עוד מתכונים מבוקשים לפסח:

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח עם קרם וניל

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

תגובות 2

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker