Go Back
מתכון עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

עוגת שוקולד וקוקוס לפסח

עוגה חגיגית ומושלמת שתרשים גם ביופיה וגם בטעמה. חוויה בכל ביס!
ציון 3.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: סיגל פרץ ברמר

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 4 ביצים (מופרדות)
  • ½ כוס קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

לקרם קוקוס:

  • ¾2 כוסות קוקוס
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה חמאה (100 גרם)

לקרם וניל:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • ½ כוס חלב

לציפוי:

  • שוקולד מריר (100 גרם )
  • 2 כפיות חמאה
  • 2-3 כפות חלב

לקישוט: (לא חובה)

  • שבבי קוקוס (ממותקים ואפויים)

אופן ההכנה

  • נפריד את הביצים, נקציף את החלבונים כ-2 דקות ונוסיף בהדרגה כוס סוכר לקצף יציב.
  • נערבב את החלמונים עם אבקת האפייה ונקפל לתוך הקצף.
  • נוסיף את הקקאו (רצוי להעביר את הקקאו דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים בתערובת ), ונערבב בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
  • נחמם תנור לחום של 180 מעלות, יוצקים את הבסיס לתבנית משומנת, ואופים כ-25 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
  • נקרר, העוגה תופחת וצונחת זה בסדר לא לדאוג.

להכנת קרם קוקוס:

  • נשים את כל החומרים בסיר קטן על אש בינונית, ונערבב עד שהחמאה נמסה.
  • נקרר מעט ונמרח על הבסיס הקר להכניס למקפיא ל-10 דקות.

להכנת הקרם וניל:

  • במיקסר נקציף שמנת, אינסטנט פודינג וניל וחלב לקצפת יציבה מורחים על העוגה, ונניח במקרר.

להכנת ההציפוי:

  • נמיס במיקרוגל או בסיר כפול את השוקולד עם החמאה והחלב, עד שנוצרת תערובת חלקה.
  • מצפים את העוגה בשוקולד, מקררים לילה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.