מאפים ולחמיםללא גלוטןמתכונים לפסח

לחם לפסח (עם סרטון הכנה)

גם לפסח וגם לכל ימות השנה. לחם טחינה הכי טעים ומוצלח שיש שמכינים בלי קמח, יוצא טעים רך ובטח ממכר כך שלא תצטרכו לוותר על לחם פסח זה , עם תחליף כל כך קל וטעים. לחם טחינה שונה מלחם שאנו מכירים במתכון קל ופשוט שכל אחד יכל להכין כך שאין סיבה לחשוב פעמיים, מכינים ומתענגים לאורך כל החג.

מתכון באדיבות: אורית לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: לחם לפסח ללא גלוטן

מצרכים 

6 כפות גדושות טחינה גולמית

2 כפות סילאן או דבש

4 ביצים טרופות

חצי שקית אבקת אפייה (5 גר’)

חצי כפית מלח

שומשום לפיזור או גרעיני חמניה (לא חובה)

 

אופן הכנה 

  • נחמם תנור ל- 180 מעלות.
  • נערבב בקערה את כל המצרכים.
  • ניצוק את העיסה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים 25 דק’ .
  • נועצים קיסם – אם יוצא יבש הלחם מוכן..
  • נצנן מעט וטורפים עם רוטב פסטו / סלטים / כל ממרח אהוב

שאלות ותשובות

שאלה: מה עם קמח?
תשובה: אין. רק טחינה וביצים – יוצא מושלם.

שאלה: אפשר תבניות קטנות?
תשובה: בטח.

שאלה: כמה זמן נשמר ? אפשר להכין ולהקפיא?
תשובה: נשמר בערך יומיים אם לא יתחסל לפני…לא כדאי להקפיא – ההכנה ממש מהירה אז אפשר להכין טרי.

שאלה: יש תחליף לביצים?
תשובה: אין תחליף, לא מכינים מתכון זה בלי ביצים.

שאלה: מה אפשר במקום הטחינה?
תשובה: מי שלא אוהב טחינה יכול לשים ממרח שקדים במקום.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • אהובה גילקמן : לחם טחינה , יוצא מצוין”

     

  • אהובה אקוע : ארוחת הבוקר עם לחם הטחינה”

 

עוד מתכונים מבוקשים לפסח:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker