גם לפסח וגם לכל ימות השנה. לחם טחינה הכי טעים ומוצלח שיש שמכינים בלי קמח, יוצא טעים רך ובטח ממכר כך שלא תצטרכו לוותר על לחם פסח זה , עם תחליף כל כך קל וטעים. לחם טחינה שונה מלחם שאנו מכירים במתכון קל ופשוט שכל אחד יכל להכין כך שאין סיבה לחשוב פעמיים, מכינים ומתענגים לאורך כל החג.
מתכון באדיבות: אורית לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: לחם לפסח ללא גלוטן
מצרכים
6 כפות גדושות טחינה גולמית
2 כפות סילאן או דבש
4 ביצים טרופות
חצי שקית אבקת אפייה (5 גר')
חצי כפית מלח
שומשום לפיזור או גרעיני חמניה (לא חובה)
אופן הכנה
- נחמם תנור ל- 180 מעלות.
- נערבב בקערה את כל המצרכים.
- ניצוק את העיסה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים 25 דק' .
- נועצים קיסם – אם יוצא יבש הלחם מוכן..
- נצנן מעט וטורפים עם רוטב פסטו / סלטים / כל ממרח אהוב
שאלות ותשובות
שאלה: מה עם קמח?
תשובה: אין. רק טחינה וביצים – יוצא מושלם.
שאלה: אפשר תבניות קטנות?
תשובה: בטח.
שאלה: כמה זמן נשמר ? אפשר להכין ולהקפיא?
תשובה: נשמר בערך יומיים אם לא יתחסל לפני…לא כדאי להקפיא – ההכנה ממש מהירה אז אפשר להכין טרי.
שאלה: יש תחליף לביצים?
תשובה: אין תחליף, לא מכינים מתכון זה בלי ביצים.
שאלה: מה אפשר במקום הטחינה?
תשובה: מי שלא אוהב טחינה יכול לשים ממרח שקדים במקום.
תמונות ותגובות מהגולשים:
עוד מתכונים מבוקשים לפסח:
- מתכון: לחם כשר לפסח
- מתכון: עוגת שוקולד פרווה לפסח
- מתכון: עוגת תפוזים לפסח רכה ועסיסית
- מתכון: חיתוכיות שוקולד קוקוס לפסח
- מתכון: מאפים לפסח במילוי גבינה
- מתכון: לחם כשר לפסח פריך
- מתכון: בלינצ’ס כשר לפסח במילוי כבד קצוץ
- מתכון: בלינצ'ס כשר לפסח
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!