| |
גם לפסח וגם לכל ימות השנה. לחם טחינה הכי טעים ומוצלח שיש שמכינים בלי קמח, יוצא טעים רך ובטח ממכר כך שלא תצטרכו לוותר על לחם פסח זה , עם תחליף כל כך קל וטעים. לחם טחינה שונה מלחם שאנו מכירים במתכון קל ופשוט שכל אחד יכל להכין כך שאין סיבה לחשוב פעמיים, מכינים ומתענגים לאורך כל החג.

מתכון באדיבות: אורית לוי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: לחם לפסח ללא גלוטן

מצרכים 

6 כפות גדושות טחינה גולמית
2 כפות סילאן או דבש
4 ביצים טרופות
חצי שקית אבקת אפייה (5 גר')
חצי כפית מלח
שומשום לפיזור או גרעיני חמניה (לא חובה)
 

אופן הכנה 

  • נחמם תנור ל- 180 מעלות.
  • נערבב בקערה את כל המצרכים.
  • ניצוק את העיסה לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים 25 דק' .
  • נועצים קיסם – אם יוצא יבש הלחם מוכן..
  • נצנן מעט וטורפים עם רוטב פסטו / סלטים / כל ממרח אהוב

שאלות ותשובות

שאלה: מה עם קמח?
תשובה: אין. רק טחינה וביצים – יוצא מושלם.
שאלה: אפשר תבניות קטנות?
תשובה: בטח.
שאלה: כמה זמן נשמר ? אפשר להכין ולהקפיא?
תשובה: נשמר בערך יומיים אם לא יתחסל לפני…לא כדאי להקפיא – ההכנה ממש מהירה אז אפשר להכין טרי.
שאלה: יש תחליף לביצים?
תשובה: אין תחליף, לא מכינים מתכון זה בלי ביצים.
שאלה: מה אפשר במקום הטחינה?
תשובה: מי שלא אוהב טחינה יכול לשים ממרח שקדים במקום.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • אהובה גילקמן : "לחם טחינה , יוצא מצוין"
     
  • אהובה אקוע : "ארוחת הבוקר עם לחם הטחינה"
 

עוד מתכונים מבוקשים לפסח:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *