| |
אולי תקראו לזה תבשיל של מבוגרות אבל לא תוכלו להכחיש את הטעם. תבשיל חרשוף עם עוף ואפונה חורפי מעולה בשילוב טעמים עסיסיים שמטשטשים את החושים. מתכון קל וקליל שהכי מתאים לארוחת צהריים טעימה לחג הפסח. מנה נוסטלגית וישנה שתתן לכם זכרונות מהילדות ואז נשאר להתענג.

מתכון באדיבות: נטלי שמשי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: חרשוף עם עוף ואפונה

מצרכים 

חרשוף
לימון
2 בצלים
עוף
אפונה (חצי שקית)
כף וחצי מרק עוף
כפית כורכום
רבע כפית מלח
פלפל שחור
עלים של סלרי


אופן הכנה 

  • ראשית נרתיח את החרשוף במים עם לימון למשך רבע שעה גם כדי להוריד לכלוך אם יש וגם כדי לרכך אותו טיפה.
  • בסיר רחב נטגן 2 בצלים לרצועות עד שמשחימות.
  • ברגע שמשחימות נשים את העופות ונטגן אותם קלות עם הבצל, נשים 3 כוסות מים חמימים בסיר, ונשים כף וחצי מרק עוף, כפית כורכום( לא מלאה) רבע כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור, נערבב הכל ביחד ולתת לזה לרתוח על התבלינים.
  • לאחר רתיחה שמים את החרשוף מסודר בכל הסיר ונוסיף עוד כוס מים וסוגרים סיר לרבע שעה, על אש נמוכה לאחר שהחרשוף מתרכך עוד קצת נוסיף קצת למעלה עלים של סלרי , מיד אחרי נשים את האפונה, ממלאים מים על גובה כל המרכיבים, נתקן טעמים ונסגור סיר ל40 דק על אש בינונית, ולאחר מכן לעוד 15 דק על אש נמוכה עד שהאפונה והחרשוף רכים.
  • מי שלא מוצא חרשוף סלרי גם עושה את העבודה הכנתי גם בעבר עם ספרי ויצא לא פחות טעים

שאלות ותשובות

שאלה: מה זה חרשוף?
תשובה: חרשוף זה זן של ארטישוק. אם לא מוצאים אפשר להחליף בסלרי רגיל. נראה כזה.
 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • מאיה כהן בן עמי : "פעם ראשונה שלי יצא מושלם"

עוד מתכונים מבוקשים לפסח:

 
חרשוף עם עוף ואפונה


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *