ארוחות צהרייםמתכוני עוף

קציצות עוף בריבת בצל

מתכון קציצות עוף בריבת בצל, רכות רכות!

מתכון באדיבות: אילנית בניזרי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: קציצות עוף בריבת בצל

מצרכים 

מרכיבים לעיסת הקציצות:
חצי קילו חזה עוף טחון
תפו”א 1 מבושל ומעוך לפירה (מצונן)
בצל מגורד
ביצה
2 כפות פירורי לחם לבנים או קמח מצה
2 כפות סודה מבקבוק !
כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור
כפית ראס אל חנות
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות שמן
לערבב היטב להניח בצד
מרכיבים לרוטב !
10 בצלצלי שאלוט לרצועות
או 3 בצלים סגולים לרצועות
רבע כוס שמן
כף סילאן
כפית כורכום
רבע כפית קינמון
כפית תבלין צ’ילי גרוס או פפריקה
פלפל שחור גרוס
מלח
כפית אבקת מרק עוף
2 כוסות מים רותחים


אופן הכנה 

שלב הכנה ראשון:
לחמם עם מעט שמן מחבת פסים ( אפשר מחבת רגילה).
נשמן ידיים ונגלגל קציצות.
נטגן במחבת 2 דקות מכל צד ונניח בצד..
בסיר שטוח ורחב נזהיב את הבצלצלים בשמן נוסיף את הסילאן ונערבב דקה לקירמול .
כעת נוסיף את הכורכום נערבב דקה נוסיף את המים ושאר התבלינים.
ברגע שהרוטב מבעבע נכניס את הקציצות לרוטב.
נבשל על להבה נמוכה 35 דקות ! מידי פעם נענע את הסיר ונשקה עם כף את הקציצות .מעדן אמיתי !!.

הערה
!! את הקציצות עוף ניתן לחילופין לטגן בחצי שמן עמוק עד להזהבה בלהבה בינונית ולוותר על הרוטב זה טעים גם ככה עם תוספת כלשהי

שאלות ותשובות

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 

קציצות עוף

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker