Go Back
קציצות עוף מבושלות, מתכון לקציצות עוף ברוטב

קציצות עוף ברוטב משגע

טעימות בטירוף עם ריבת בצל קציצות שיתחסלו איך שיגיעו לשולחן!
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אילנית בניזרי

ציוד

מחבת פסים/רגילה

המצרכים

לעיסת הקציצות:

  • ½ קילו חזה עוף טחון
  • 1 תפו"א (מבושל ומעוך לפירה - מצונן)
  • 1 בצל (מגורד)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם/קמח מצה
  • 2 כפות סודה (מבקבוק)
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 חופן כוסברה (קצוצה)
  • 2 כפות שמן

לרוטב:

  • 10 בצלצלי שאלוט (או 3 בצלים סגולים חתוכים לרצועות )
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית כורכום
  • ¼ כפית קינמון
  • 1 כפית תבלין צ'ילי גרוס/פפריקה
  • פלפל שחור גרוס (מעט)
  • מלח (קורט)
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  • נחמם מחבת פסים עם מעט שמן (אפשר מחבת רגילה).
  • נשמן ידיים ונגלגל קציצות.
  • נטגן במחבת 2 דקות מכל צד ונניח בצד.
  • בסיר שטוח ורחב נזהיב את הבצלצלים בשמן נוסיף את הסילאן ונערבב דקה לקירמול.
  • כעת נוסיף את הכורכום נערבב דקה נוסיף את המים ושאר התבלינים.
  • ברגע שהרוטב מבעבע נכניס את הקציצות לרוטב.
  • נבשל על להבה נמוכה 35 דקות! מידי פעם נענע את הסיר ונשקה עם כף את הקציצות.

הערות וטיפים

את הקציצות עוף ניתן לחילופין לטגן בחצי שמן עמוק עד להזהבה בלהבה בינונית ולוותר על הרוטב זה טעים גם ככה עם תוספת כלשהי!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.