קציצות עוף ברוטב משגע
קציצות עוף ברוטב מתקתק של ריבת בצל! מנה עיקרית מפנקת שכל הילדים יאכלו בתיאבון רב!
אין יותר מספק מילדים שאוכלים בתיאבון ועם חיוך גדול את האוכל שהכנו בשבילם! קציצות עוף מבושלות הן בדיוק המאכל שכל הילדים אוהבים, בייחוד כשהרוטב מתקתק ומשדרג כל ביס!
אז הפעם הבאנו לכם מתכון לקציצות עף ברוטב טעים, שכל הילדים יטרפו ואפילו יבקשו תוספת! מתכון קל ביותר של קציצות עוף מבושלות שאפשר להכין באמצע השבוע גם בימים עמוסים. קציצות עוף ברוטב משגע שאף ילד לא יישאר רעב!
למה באמת כדאי לכם: קציצות עוף ברוטב
- ניתן לטגן את הקציצות במקום לבשל ברוטב ולהגיש לצד כל תוספת!
- מתכון פשוט ביותר לארוחה מפנקת לילדים ולכל המשפחה!
- קציצות טעימות ביותר, ברוטב מתוק, כמו שהילדים אוהבים!
- ניתן להכין ולהגיש לצד כל תוספת שמתחשק, לקבלת ארוחה מלאה!
שורה תחתונה: רוצים לעבור יום בלי לשבור את הראש מה מכינים לילדים? המתכון זה ייתן לכם יום שקט
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
לעיסת הקציצות:
- ½ קילו חזה עוף טחון
- 1 תפו"א (מבושל ומעוך לפירה - מצונן)
- 1 בצל (מגורד)
- 1 ביצה
- 2 כפות פירורי לחם/קמח מצה
- 2 כפות סודה (מבקבוק)
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית ראס אל חנות
- 1 חופן כוסברה (קצוצה)
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 10 בצלצלי שאלוט (או 3 בצלים סגולים חתוכים לרצועות )
- ¼ כוס שמן
- 1 כף סילאן
- 1 כפית כורכום
- ¼ כפית קינמון
- 1 כפית תבלין צ'ילי גרוס/פפריקה
- פלפל שחור גרוס (מעט)
- מלח (קורט)
- 1 כפית אבקת מרק עוף
- 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- נחמם מחבת פסים עם מעט שמן (אפשר מחבת רגילה).
- נשמן ידיים ונגלגל קציצות.
- נטגן במחבת 2 דקות מכל צד ונניח בצד.
- בסיר שטוח ורחב נזהיב את הבצלצלים בשמן נוסיף את הסילאן ונערבב דקה לקירמול.
- כעת נוסיף את הכורכום נערבב דקה נוסיף את המים ושאר התבלינים.
- ברגע שהרוטב מבעבע נכניס את הקציצות לרוטב.
- נבשל על להבה נמוכה 35 דקות! מידי פעם נענע את הסיר ונשקה עם כף את הקציצות.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: קציצות עוף ברוטב
סוחטים את הבצל שבתוך הקציצה ? כן. |
באיזה סיר השתמשת? סיר סוטז'. |
הבמה כולה שלכם:
"עשיתי לחג ויצא מדהים ב"ה!
תודה על עוד מתכון מעולה!!!"
אילנית אבן חיים
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
בוקר אור!
קציצות מאד טעימות! מכינה לפחות פעם שנייה.
למי שאוהב קציצות יותר קשות,
מה אפשר לעשות כדי להוריד מהרכות?
תודה רבה!
היי דבי,
אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם או קמח 🙂
בוקר אור!
אפשר בלי כוסברה? מה לשים במקום?
במה אפשר להחליף את הריס אל חנות?
אפשר בבשר הודו?
תודות!
היי דבי,
אפשר בלי כוסברה ומבשר הודו.
לגבי התבלין, אפשר לוותר או לשים כמון במקום.
בהצלחה 🙂
היי
יש אפשרות לאפות אותם בתנור ?
אפשר לטגן או לאפות אותן היום ולבשל ברוטב
מחר?
היי רונית,
בהחלט אפשר, רק קחי בחשבון שהתוצאה באפייה לא תהיה זהה ב-100%.
וכן, אפשר להכין ולבשל ברוטב ביום שלמחרת.
בהצלחה 🙂
היי
אפשר לאפות בתנור במקום לטגן במחבת?
היי רונית,
אפשר בהחלט אך התוצאה לא תהיה זהה.
בהצלחה 🙂
א. האם אפשר להכניס את הקציצות לסיר ללא העברתם במחבת הפסים?
ב. האם ניתן להקפיא?
המתכון נראה מעולה במיוחד הוספת הסודה ,בלי נדר אכין ואגיב כיצד יצא.
תודה .?
היי אליס,
נשמח לענות:
א. אכן כן, רק לתת להן עוד קצת זמן בישול.
ב. אפשר בהחלט.
בהצלחה 🙂
אפשר מבשר טחון בקר?
היי בטי,
אכן כן, בהצלחה 🙂
האם אפשר לוותר על הסודה?
היי קרן,
לא רצוי, אבל אפשר.
בהצלחה 🙂
אילנית יקרה זהו מתכון מנצח. הקציצות רכות וטעימות כל כך. הרוטב מושלם. הילדים שלי מבקשים אותן כל שישי וכל מי שטועם מבקש את המתכון. אני עושה כמות גדולה יותר של הקציצות ואז חלק עושה על המחבת פסים כמו שהן ללא הרוטב הילדים אוכלים כמו חטיפים.
איזה כיף לשמוע בתיאבון!
שאלה – ב "כפית תבלין צ'ילי גרוס או פפריקה" הכוונה לפפריקה חריפה?
היי דליה, הכוונה לפפריקה מתוקה אבל אפשר גם חריפה אם אוהבים.
כמה מלח וכמה פלפל במתכון
אשמח לכמות מדוייקת
כפית מלח דק וחצי כפית פלפל שחור, בהצלחה!