עוגותעוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית – 

מתכון
קלי קלות לעוגת השוקולד הכי אוורירית שיש! עוגה גבוהה ומרשימה, ולא פחות חשוב, מוכנה בקלי קלות!
מתכון באדיבות: גילה גילה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

הדפסה

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

  • נכתב ע״י: גילה גילה
  • זמן הכנה: 10
  • זמן בישול: 45
  • זמן כולל: 55 minutes
  • קטגוריה: עוגות שוקולד
  • שיטה: אפייה
  • מטבח: ישראלי

-

מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית 


הכפלת כמויות

-

מצרכים 

גודל רינג 24
כוס מדידה אוניברסלי

לחמם תנור ל 170 מעלות מראש

4 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס קקאו משובח
3/4 כוס שמן
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
1 כוס מים חמים


-

אופן הכנה 

  1. בהתחלה נערבב היטב במטרפה עד לאיחוד כל החומרים .
  2. נוסיף עוד כוס אחת של מים רותחים (בנוסף לכוס מקודם) ונערבב היטב שוב. התערובת אמורה להיות נוזלית לא לדאוג. לכן היא יוצאת אוורירית.
  3.  ניצוק את הבלילה לתבנית קוטר רינג 24. ונאפה ב 170 מעלות למשך בערך 3/4 שעה (עדיף להתתחיל אפייה רגילה על חום 150-160 ואחר כך מעלים ל 175 ), לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה לפני שמוצאים אותה מהתנור.
  4. לציפוי: להמיס חבילת שוקולד מריר איכותי על בן מארי, להוסיף 25 גרם מחמאה או חמאה.

הערות מתכון

תמונות לכוסות המדידה: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

משתמשים בכוס הזו:

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר תמונה של הרינג בבקשה?
תשובה: לתמונה בבקשה ללחוץ פה

שאלה: 2 כוסות סוכר?
תשובה: כן אבל אפשר לוותר על חצי כוס.

שאלה: איך משתמשים אם לתבנית אין תחתית?
תשובה: שמים מתחת נייר אפיה ונייר כסף ומניחים על תבנית.

שאלה: ואיך סוגרים את הנייר?
תשובה: את מניחה נייר אפיה מתחת לרינג . ומתחת נייר כסף שיהיה גדול יותר ואז מכווצת מסביב לרינג.

שאלה: איך הבלילה לא יוצאת החוצה
תשובה: שמה נייר אפיה ומתחת נייר כסף עוטפת היטב את הרינג. מניחה על תבנית אפיה שטוחה ושופכת בתוך הרינג את הבלילה.

שאלה: גם קמח תופח וגם אבקת אפייה?
תשובה: בדיוק!

שאלה: אפשר בקפיצית 26?
תשובה: כמובן! 

שאלה: ואם אין לי קמח תופח?
תשובה: על כל כוס קמח רגיל תוסיפי כפית אבקת אפיה.

שאלה: אם אני רוצה תבנית מלבנית לשנות משהו? הכוונה לתבנית 32×25
תשובה: הייתי עושה כפות וחצי ולא כפול. כלומר 6 ביצים 3 סוכר 1 וחצי שקיות אפיה וכו’..

שאלה: מתאים גם להכנת מאפינס?
תשובה: אפשר לנסות

שאלה: עשיתי בתבנית חד פעמית.. בלילה וחצי.למה היא עולה לי רק באמצע?
תשובה: תתחילי אפייה גילה על חום 150-160 ואחכ מעלים ל 175

שאלה: אין צורך בלהפריד חלבונים חלבונים וחלמונים? 
תשובה: לא מפרידים ביצים שמה יבשים מוסיפה נוזלים למעט כוס מים רותחים. לאחר ערבוב טוב מוסיפה כוס מים רותחים.

שאלה: אם יש קמח תופח למה צריך אבקת אפיה?
תשובה: כי זה הופך את העוגה לאוורירית יותר ולא דחוסה.

שאלה: אם אין כוס מדידה, באיזה כוס אפשר?
תשובה: כוס חד פעמי חם.

שאלה: התערובת נוזלית מה עושים שלא יצא מהצדדים מספיק לעטוף בנייר אפיה את הדפנות? 
תשובה: אם את משתמשת ברינג אני שמה נייר אפיה למטה ונייר כסף ועוטפת לגובה.

שאלה: אם אין רינג מקצועי אפשרי בתבנית עגולה חד פעמית או רגילה?
תשובה: כן בוודאי.

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

תגובות 23

      1. נכון מאוד, מוסיפים כוס אחת לתערובת, מערבבים, ואז כוס נוספת ומערבבים שוב. בהצלחה!

    1. לא, אך אפשר להשתמש בקמח תופח שהוא משולב מראש עם האבקת האפייה, אך קמח שמרים אינו מכיל אבקת אפייה אלא שמרים יבשים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker