• Menu
  • Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

מתכונים מתוקים

ספריית האוכל

Header Right

  • עמוד הבית
  • עוגות
    • עוגות גבינה
    • עוגות שוקולד
    • עוגות בחושות
    • עוגות שיש
    • עוגות שמרים
    • עוגות פרג
    • עוגות סולת
    • עוגות פירות
    • עוגות ללא אפייה
    • רולדות
    • לוטוס
    • מוס
  • קינוחים
  • עוגיות
  • מאפים ולחמים
  • מנות אוכל
    • מנות ראשונות וסלטים
    • תוספות
    • מרקים
    • ארוחות צהריים
      • בשר
      • דג
      • מתכוני עוף
  • חגים ומועדים
    • מתכונים לחנוכה
    • מתכונים לראש השנה
    • מתכונים לפורים
    • מתכונים לפסח
    • מתכונים לשבועות
    • מתכונים ליום כיפור
  • עמוד הבית
  • עוגות
    • עוגות גבינה
    • עוגות שוקולד
    • עוגות בחושות
    • עוגות שיש
    • עוגות שמרים
    • עוגות פרג
    • עוגות סולת
    • עוגות פירות
    • עוגות ללא אפייה
    • רולדות
    • לוטוס
    • מוס
  • קינוחים
  • עוגיות
  • מאפים ולחמים
  • מנות אוכל
    • מנות ראשונות וסלטים
    • תוספות
    • מרקים
    • ארוחות צהריים
      • בשר
      • דג
      • מתכוני עוף
  • חגים ומועדים
    • מתכונים לחנוכה
    • מתכונים לראש השנה
    • מתכונים לפורים
    • מתכונים לפסח
    • מתכונים לשבועות
    • מתכונים ליום כיפור
אתם נמצאים ב‫: הבית / עוגות / עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

2019-06-12 //  by מתכונים מתוקים//  ‫45‬ תגובות

הדפסת מתכון
עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית – 

מתכון
קלי קלות לעוגת השוקולד הכי אוורירית שיש! עוגה גבוהה ומרשימה, ולא פחות חשוב, מוכנה בקלי קלות!
מתכון באדיבות: גילה גילה – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

הדפסה

אינדקס למתכון

  1. עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
    1. -
  2. מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית 
    1. -
  3. מצרכים 
    1. -
  4. אופן הכנה 
    1. הערות מתכון
    2. הכנת את המתכון? ספרי לנו ודרגי אותו!
  5. סרטון הכנה מלא
  6. שאלות ותשובות

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

★★★★★ ‫5 כוכבים 5 דירוגים
  • נכתב ע״י: גילה גילה
  • זמן הכנה: 10
  • זמן בישול: 45
  • זמן כולל: 55 minutes
  • קטגוריה: עוגות שוקולד
  • שיטה: אפייה
  • מטבח: ישראלי
הדפסה
Pin

-

מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית 


הכפלת כמויות

-

מצרכים 

גודל רינג 24
כוס מדידה אוניברסלי

לחמם תנור ל 170 מעלות מראש

4 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס קקאו משובח
3/4 כוס שמן
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
1 כוס מים חמים

[quads id=3]


-

אופן הכנה 

  1. בהתחלה נערבב היטב במטרפה עד לאיחוד כל החומרים .
  2. נוסיף עוד כוס אחת של מים רותחים (בנוסף לכוס מקודם) ונערבב היטב שוב. התערובת אמורה להיות נוזלית לא לדאוג. לכן היא יוצאת אוורירית.
  3.  ניצוק את הבלילה לתבנית קוטר רינג 24. ונאפה ב 170 מעלות למשך בערך 3/4 שעה (עדיף להתתחיל אפייה רגילה על חום 150-160 ואחר כך מעלים ל 175 ), לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה לפני שמוצאים אותה מהתנור.
  4. לציפוי: להמיס חבילת שוקולד מריר איכותי על בן מארי, להוסיף 25 גרם מחמאה או חמאה.

הערות מתכון

תמונות לכוסות המדידה: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

הכנת את המתכון? ספרי לנו ודרגי אותו!

לתייג אותנו @metukim.recipes באינסטגרם - #metukim

 

סרטון הכנה מלא

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר תמונה של הרינג בבקשה?
תשובה: לתמונה בבקשה ללחוץ פה

שאלה: 2 כוסות סוכר?
תשובה: כן אבל אפשר לוותר על חצי כוס.

שאלה: איך משתמשים אם לתבנית אין תחתית?
תשובה: שמים מתחת נייר אפיה ונייר כסף ומניחים על תבנית.

שאלה: ואיך סוגרים את הנייר?
תשובה: את מניחה נייר אפיה מתחת לרינג . ומתחת נייר כסף שיהיה גדול יותר ואז מכווצת מסביב לרינג.

שאלה: איך הבלילה לא יוצאת החוצה?
תשובה: שמה נייר אפיה ומתחת נייר כסף עוטפת היטב את הרינג. מניחה על תבנית אפיה שטוחה ושופכת בתוך הרינג את הבלילה.

שאלה: גם קמח תופח וגם אבקת אפייה?
תשובה: בדיוק!

שאלה: אפשר בקפיצית 26?
תשובה: כמובן! 

שאלה: ואם אין לי קמח תופח?
תשובה: על כל כוס קמח רגיל תוסיפי כפית אבקת אפיה.

שאלה: אם אני רוצה תבנית מלבנית לשנות משהו? הכוונה לתבנית 32×25
תשובה: הייתי עושה כפות וחצי ולא כפול. כלומר 6 ביצים 3 סוכר 1 וחצי שקיות אפיה וכו’..

שאלה: מתאים גם להכנת מאפינס?
תשובה: אפשר לנסות

שאלה: עשיתי בתבנית חד פעמית.. בלילה וחצי.למה היא עולה לי רק באמצע?
תשובה: תתחילי אפייה על חום 150-160 ואחכ מעלים ל 175

שאלה: אין צורך בלהפריד חלבונים חלבונים וחלמונים? 
תשובה: לא מפרידים ביצים שמה יבשים מוסיפה נוזלים למעט כוס מים רותחים. לאחר ערבוב טוב מוסיפה כוס מים רותחים.

שאלה: אם יש קמח תופח למה צריך אבקת אפיה?
תשובה: כי זה הופך את העוגה לאוורירית יותר ולא דחוסה.

שאלה: אם אין כוס מדידה, באיזה כוס אפשר?
תשובה: כוס חד פעמי חם.

שאלה: התערובת נוזלית מה עושים שלא יצא מהצדדים מספיק לעטוף בנייר אפיה את הדפנות? 
תשובה: אם את משתמשת ברינג אני שמה נייר אפיה למטה ונייר כסף ועוטפת לגובה.

שאלה: אם אין רינג מקצועי אפשרי בתבנית עגולה חד פעמית או רגילה?
תשובה: כן בוודאי.

עוד מתכונים מבוקשים:

  • מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
  • מתכון: עוגת שמרים פרג
  • מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!

 

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

קטגוריה: עוגות, עוגות בחושות, עוגות שוקולדתגית: גילה גילה, טורט שוקולד, מתכון לעוגת שוקולד אוורירית, מתכון לעוגת שוקולד גבוהה, עוגה כושית גבוהה, עוגת טורט שוקולד, עוגת טורט שוקולד אוורירית, עוגת שוקולד, עוגת שוקולד אוורירית, עוגת שוקולד בחושה גבוהה, עוגת שוקולד גבוהה, עוגת שוקולד פרווה גבוהה, עוגת שוקולית גבוהה

עוד מעניין!

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך

עוגת קרמבו

עוגת קרמבו משודרגת

עוגת סולת

עוגת סולת ספרה קלה

עוגת מוס שוקולד קפה

עוגת מוס שוקולד קפה

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד פשוטה ועסיסית בטירוף

עוגת תפוזים גבוהה מושלמת

10 מתכוני עוגת שמנת נבחרים

10 מתכוני עוגת שמנת נבחרים

עוגת שוקולד

עוגת שוקולד רכה ונימוחה

עוגת שקדים בחושה ללא קמח

עוגת שקדים בחושה ללא קמח

עוגת קרמבו

עוגת קרמבו פשוטה להכנה

עוגת שוקולד בחושה

עוגת שוקולד בחושה בקערה אחת

עוגת פרג בחושה וקלה סימה הרוש-ראשית

עוגת פרג בחושה וקלה

עוגת קרמבו

עוגת קרמבו עם כדורי שוקולד

הפוסט הקודם‫: «בריוש עם קרם פטיסייר בריוש עם קרם פטיסייר
הפוסט הבא‫: עוגת שכבות לשבת ב 5 דקות! עוגת שכבות לשבת»

Reader Interactions

תגובות

  1. smetukim1

    2019-12-04 at 20:53

    איך יצא לכן? תגיבו למטה!

    ★★★★★

    הגב
    • יפית

      2020-04-17 at 14:37

      כתוב להוסיף עוד כוס מים זה בנוסף לכוס שכתוב במתכון?

      הגב
      • מתכונים מתוקים

        2020-05-01 at 17:07

        נכון מאוד, מוסיפים כוס אחת לתערובת, מערבבים, ואז כוס נוספת ומערבבים שוב. בהצלחה!

        הגב
    • יהודית

      2021-01-14 at 13:16

      אני יכולה להכין בתבנית חד”פ?
      אם כן איך?

      הגב
      • מתכונים מתוקים

        2021-01-14 at 22:37

        כן אפשר בתבנית חד פעמית עגולה, ואם תשתמשי בחד פעמי אז להתחיל אפייה על חום 150-160 ואחכ להעלות ל 175, בהצלחה!

        הגב
  2. סלביה דוייב

    2020-04-12 at 17:29

    מצויינת

    ★★★★★

    הגב
    • מתכונים מתוקים

      2020-04-15 at 19:44

      שמחים שאהבת סלביה! בתיאבון לך ולכל המשפחהץ

      הגב
  3. סלביה דוייב

    2020-04-12 at 17:31

    הכנתי יצא הכי טעימה שיש

    ★★★★★

    הגב
    • מתכונים מתוקים

      2020-04-15 at 19:43

      תמיד תענוג לשמוע! חג שמח ובתיאבון.

      הגב
  4. שרון

    2020-05-03 at 21:12

    אפשר להישתמש בקמח שמרים במקום קמח ואפקת אלייה?

    הגב
    • מתכונים מתוקים

      2020-05-04 at 7:46

      לא, אך אפשר להשתמש בקמח תופח שהוא משולב מראש עם האבקת האפייה, אך קמח שמרים אינו מכיל אבקת אפייה אלא שמרים יבשים.

      הגב
  5. לורן

    2020-05-31 at 21:55

    היי, האם אפשר להשתמש בתבנית לא קפיצית ולא ברינג ?
    הכוונה שלי היא אם יהיה לי קל לחלץ אותה מהתבנית

    הגב
    • מתכונים מתוקים

      2020-06-29 at 19:50

      אפשר לנסות לשמן ואז לרפד את התחתית ואת הדפנות בנייר אפייה ואז קל יותר לחלץ. בהצלחה!

      הגב
    • נועם

      2020-09-12 at 22:04

      אפשר לחתוך באמצע ולשים קרם, שיצא שתי שכבות של עוגה, או שהעוגה תתפרק? נראית רכה מאוד

      הגב
      • מתכונים מתוקים

        2020-09-22 at 20:22

        אפשר לנסות בשיא העדינות והיא לא אמורה להתפרק, בהצלחה ובתיאבון!

        הגב
  6. גלית

    2020-06-16 at 12:42

    איזה גוגל ביצים m או L ?

    הגב
    • מתכונים מתוקים

      2020-06-21 at 15:38

      לא מצויין במתכון המקורי, את מוזמנת להשתמש בגודל שמתאפשר מכיוון שההבדל בגודל קל ולא ישנה הרבה.

      הגב
  7. טל בן עזרא

    2020-07-24 at 10:53

    היי ,
    נגמר לי הקקאו יש אפשרות להחליף באבקה שוקולית
    או אבקת שוקלית לאפייה?..תודה ושבת שלום

    הגב
    • מתכונים מתוקים

      2020-07-26 at 22:38

      בבקשה מתכון לעוגה מפוצצת שוקולד שאפשר להכין ללא קקאו, בהצלחה ובתיאבון!
      למתכון: https://metukimil.co.il/2018/11/10/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%94-%d7%9e%d7%a4%d7%95%d7%a6%d7%a6%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%a7%d7%a7%d7%90%d7%95/

      הגב
  8. עדי

    2020-08-30 at 17:06

    עוגה מעולה וקלה להכנה. הכנתי פעם ראשונה ויצאה נפלאה יותר מכל עוגת שוקולד אחרת שהכנתי. תודה רבה!

    ★★★★★

    הגב
    • מתכונים מתוקים

      2020-09-05 at 0:46

      שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/

      הגב
  9. נועם

    2020-09-12 at 22:04

    אפשר לחתוך באמצע ולשים קרם, שיצא שתי שכבות של עוגה, או שהעוגה תתפרק? נראית רכה מאוד

    הגב
    • מתכונים מתוקים

      2020-09-13 at 6:45

      לא ניסינו האמת. ליתר ביטחון היינו ממליצים ללכת מראש על מתכון אחר, כזה למשל: https://metukimil.co.il/2020/08/20/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%a9%d7%9b%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%a9%d7%99%d7%a8%d7%94/

      בהצלחה!

      הגב
  10. תימור

    2020-09-23 at 6:57

    שלום לגבי העוגת שוקולד אפשר להכין את אותו המתכון בתבנית חד פעמית עגולה בקוטר 21? ועדיין היא תיצא גבוהה ? ואם אפשר לשים חלב בימקום מים שתיצא חלבית?

    הגב
    • מתכונים מתוקים

      2020-09-25 at 21:11

      היי תימור, אפשר להכין מהמתכון החלבי הזה ולהשתמש בחצי הכמויות https://metukimil.co.il/2020/01/20/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%92%d7%91%d7%95%d7%94%d7%94-2/

      הגב
  11. לימור

    2020-11-25 at 13:05

    איך משתמשים ברינג? צריך לשמן לפני? מה שמים מתחת כדי שהבלילה לא תנזל?
    איך לחלץ את העוגה מבלי לשבור אותה?
    תודה

    הגב
    • מתכונים מתוקים

      2020-11-25 at 13:27

      היי לימור, בבקשה סרטון שיעזור לך: איך משתמשים ברינג +
      ולגבי שחרור העוגה מהרינג – אחרי האפיה מוציאים את התבנית הגדולה מהתנור, מחכים כמה דקות לצינון ואז מסירים את הרינג, בקלות ( להשתמש במגבת מטבח כי זה חם!) לקלף את רצועות נייר האפיה שעל דפנות העוגה. לשים רשת צינון מעל העוגה. להחזיק את רשת הצינון ואת התבנית הגדולה ( בשתי הידיים ) ולהפוך. (פני העוגה יהיו כעת למטה והצד התחתון כלפי מעלה ). אפשר כעת להסיר את התבנית הגדולה (שעליה הנחנו את העוגה).לקלף מיד את נייר האפיה מהעוגה (מה שעד עכשיו היה התחתית). מיד אפשר לראות כיצד יוצאים אדים מהעוגה. זה מצביע על כך שהעוגה מקבלת צינון בו זמנית גם בתחתית וגם בפני העוגה. בהצלחה!

      הגב
  12. Sara

    2020-12-16 at 10:15

    אם יש לי רק תבנית קפיצי 26 נמוכה, בערך חצי מגובה העוגה, אני יכולה לאפות בה או שהעוגה תגלוש??

    הגב
    • מתכונים מתוקים

      2020-12-17 at 19:40

      אפשר להכין בתבנית 26 קפיצית, בהצלחה ובתיאבון!

      הגב
  13. פרח

    2021-01-31 at 23:13

    ממש מרוצה מהמתכון היא יצאה כל כך מוצלחת, שכנראה שאחליף את המתכון המקורי שלי המסורתי למתכון הזה כי היא קצרה מחמאות ויצאה די גבוהה ורכה ממש תודה

    ★★★★★

    הגב
    • מתכונים מתוקים

      2021-02-02 at 0:36

      שמחים שאהבת פרח בתיאבון! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

      הגב

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

הדירוג למתכון




The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

Primary Sidebar

המתכונים הכי שווים

עוגת קרמבו

עוגת קרמבו משודרגת

עוגת קרמבו משודרגת
עוגת מוס שוקולד קפה

עוגת מוס שוקולד קפה

עוגת מוס שוקולד קפה
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד פשוטה ועסיסית בטירוף

עוגת שוקולד פשוטה ועסיסית בטירוף
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד רכה ונימוחה

עוגת שוקולד רכה ונימוחה
עוגת שוקולד בחושה

עוגת שוקולד בחושה בקערה אחת

עוגת שוקולד בחושה בקערה אחת
עוגת שוקולד אישית

עוגת שוקולד אישית ב-5 דקות

עוגת שוקולד אישית ב-5 דקות

המתכונים החדשים באתר

עוגת קרמבו

עוגת קרמבו משודרגת

2021-02-21

קציצות ירק וגבינות

קציצות ירק וגבינות בתנור

2021-02-21

לחמניות בשר

לחמניות בשר אווריריות

2021-02-20

לחמניות

לחמניות לבית ספר רכות

2021-02-20

קטגוריות

  • ארוחות צהריים (331)
    • ארוחות בוקר (3)
    • בשר (79)
    • דג (17)
    • מרקים (8)
    • מתכוני עוף (74)
    • פשטידות (3)
    • צמחוני (71)
  • גלידה (36)
  • הצבעה (1)
  • חטיפים (17)
  • טארט (4)
  • כללי (103)
  • לוטוס (13)
  • ללא גלוטן (30)
  • מאכלי עדות (6)
    • מטבח גרוזיני (2)
    • מטבח מרוקאי (4)
  • מאפים ולחמים (296)
  • מדריכים (3)
  • מוס (21)
  • ממתקים (13)
  • מנות ראשונות וסלטים (91)
  • מתוקים סטוריז (6)
  • מתכוני שוקולד (106)
  • מתכונים בריאים (13)
    • ללא סוכר (1)
  • מתכונים חורפיים (9)
  • מתכונים לחנוכה (53)
  • מתכונים לט״ו בשבט (20)
  • מתכונים ליום העצמאות (1)
  • מתכונים ליום כיפור (21)
  • מתכונים למימונה (1)
  • מתכונים לפורים (7)
  • מתכונים לפסח (177)
  • מתכונים לראש השנה (65)
  • מתכונים לשבועות (191)
  • מתכונים לשבת (7)
  • מתכונים מדהימים (73)
  • מתכונים מובחרים לאפליקציה (8)
  • מתכונים מומלצים (6)
  • מתכונים מומלצים טעימים ויפים (2)
  • מתכונים מחו"ל (6)
  • מתכונים נוסטלגיים (34)
  • מתכונים צמחוניים (7)
  • מתכונים קלים (159)
  • סרטוני הכנה (1)
  • עוגות (749)
    • עוגות וקינוחי קוקוס (74)
    • עוגות ללא אפייה (54)
    • עוגות סולת (15)
    • עוגות פירות (113)
    • עוגות פרג (14)
    • עוגות שיש (13)
    • פאי (6)
    • רולדות (31)
  • עוגות בחושות (108)
  • עוגות גבינה (189)
  • עוגות קלות להכנה (113)
  • עוגות שוקולד (230)
  • עוגות שמרים (68)
  • עוגיות (260)
  • פרווה (81)
  • קאפקייקס ומאפינס (7)
  • קינוחים (316)
  • שחיתות (38)
  • תוספות (78)

Tags

אופירה פחימה יחיא אורה ארגוב אילנה לוי אילנית בניזרי אריאלה גולדמן אתי ממן דבי ממן דורית אלישע דורית כהן הילה ליברטי חני קונאשוילי ירדנה ג'נאח ישראלה אזולאי מלי מאירוב מרי קוגן סוניה סאני בן הרוש סלטים של סוניה סאני בן הרוש לפסח עוגת שוקולד מושחתת עוגת שוקולד עם שוקולית עוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה עוגת גבינה אפויה עם תחתית עוגת גבינה פירורים עוגת גבינה של פעם עוגת גבינה אפויה אמהות מבשלות עוגת גבינה אפויה ללא הקצפה עוגת גבינה אפויה מאקו עוגת גבינה אפויה עוגיו נט עוגת גבינה אפויה גבוהה עוגת גבינה ללא אפיה עוגת גבינה מדהימה עוגת גבינה פירורים אהרוני עוגת גבינה פירורים של אמא עוגת שוקולד משגעת עוגת שוקולד ניקי עוגת שוקולד אוורירית עוגת שוקולד ליום הולדת עוגת שמרים מנצחת עוגת שמרים שוקולד ניקי עוגת תפוזים ניקי עוגת תפוזים עם אינסטנט פודינג עינת חנניה פרח גבסו רונית פרץ שרה יוסף תפריט ראש השנה - אילנית בניזרי
  • תנאי שימוש ומדיניות פרטיות
  • כתבו לנו

זכויות יוצרים© 2021 - כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים מתוקים