
עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
-
זמן הכנה: 10
-
זמן בישול: 45
-
זמן כולל: 55 minutes
-
קטגוריה: עוגות שוקולד
-
שיטה: אפייה
-
מטבח: ישראלי
-
מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
-
מצרכים
גודל רינג 24
כוס מדידה אוניברסלי
לחמם תנור ל 170 מעלות מראש
4 ביצים
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס קקאו משובח
3/4 כוס שמן
2 וחצי כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
1 כוס מים חמים
[quads id=3]
-
אופן הכנה
- בהתחלה נערבב היטב במטרפה עד לאיחוד כל החומרים .
- נוסיף עוד כוס אחת של מים רותחים (בנוסף לכוס מקודם) ונערבב היטב שוב. התערובת אמורה להיות נוזלית לא לדאוג. לכן היא יוצאת אוורירית.
- ניצוק את הבלילה לתבנית קוטר רינג 24. ונאפה ב 170 מעלות למשך בערך 3/4 שעה (עדיף להתתחיל אפייה רגילה על חום 150-160 ואחר כך מעלים ל 175 ), לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה לפני שמוצאים אותה מהתנור.
- לציפוי: להמיס חבילת שוקולד מריר איכותי על בן מארי, להוסיף 25 גרם מחמאה או חמאה.
הערות מתכון
תמונות לכוסות המדידה:
סרטון הכנה מלא
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר תמונה של הרינג בבקשה?
תשובה: לתמונה בבקשה ללחוץ פה
שאלה: 2 כוסות סוכר?
תשובה: כן אבל אפשר לוותר על חצי כוס.
שאלה: איך משתמשים אם לתבנית אין תחתית?
תשובה: שמים מתחת נייר אפיה ונייר כסף ומניחים על תבנית.
שאלה: ואיך סוגרים את הנייר?
תשובה: את מניחה נייר אפיה מתחת לרינג . ומתחת נייר כסף שיהיה גדול יותר ואז מכווצת מסביב לרינג.
שאלה: איך הבלילה לא יוצאת החוצה?
תשובה: שמה נייר אפיה ומתחת נייר כסף עוטפת היטב את הרינג. מניחה על תבנית אפיה שטוחה ושופכת בתוך הרינג את הבלילה.
שאלה: גם קמח תופח וגם אבקת אפייה?
תשובה: בדיוק!
שאלה: אפשר בקפיצית 26?
תשובה: כמובן!
שאלה: ואם אין לי קמח תופח?
תשובה: על כל כוס קמח רגיל תוסיפי כפית אבקת אפיה.
שאלה: אם אני רוצה תבנית מלבנית לשנות משהו? הכוונה לתבנית 32×25
תשובה: הייתי עושה כפות וחצי ולא כפול. כלומר 6 ביצים 3 סוכר 1 וחצי שקיות אפיה וכו’..
שאלה: מתאים גם להכנת מאפינס?
תשובה: אפשר לנסות
שאלה: עשיתי בתבנית חד פעמית.. בלילה וחצי.למה היא עולה לי רק באמצע?
תשובה: תתחילי אפייה על חום 150-160 ואחכ מעלים ל 175
שאלה: אין צורך בלהפריד חלבונים חלבונים וחלמונים?
תשובה: לא מפרידים ביצים שמה יבשים מוסיפה נוזלים למעט כוס מים רותחים. לאחר ערבוב טוב מוסיפה כוס מים רותחים.
שאלה: אם יש קמח תופח למה צריך אבקת אפיה?
תשובה: כי זה הופך את העוגה לאוורירית יותר ולא דחוסה.
שאלה: אם אין כוס מדידה, באיזה כוס אפשר?
תשובה: כוס חד פעמי חם.
שאלה: התערובת נוזלית מה עושים שלא יצא מהצדדים מספיק לעטוף בנייר אפיה את הדפנות?
תשובה: אם את משתמשת ברינג אני שמה נייר אפיה למטה ונייר כסף ועוטפת לגובה.
שאלה: אם אין רינג מקצועי אפשרי בתבנית עגולה חד פעמית או רגילה?
תשובה: כן בוודאי.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
איך יצא לכן? תגיבו למטה!
★★★★★
כתוב להוסיף עוד כוס מים זה בנוסף לכוס שכתוב במתכון?
נכון מאוד, מוסיפים כוס אחת לתערובת, מערבבים, ואז כוס נוספת ומערבבים שוב. בהצלחה!
אני יכולה להכין בתבנית חד”פ?
אם כן איך?
כן אפשר בתבנית חד פעמית עגולה, ואם תשתמשי בחד פעמי אז להתחיל אפייה על חום 150-160 ואחכ להעלות ל 175, בהצלחה!
מצויינת
★★★★★
שמחים שאהבת סלביה! בתיאבון לך ולכל המשפחהץ
הכנתי יצא הכי טעימה שיש
★★★★★
תמיד תענוג לשמוע! חג שמח ובתיאבון.
אפשר להישתמש בקמח שמרים במקום קמח ואפקת אלייה?
לא, אך אפשר להשתמש בקמח תופח שהוא משולב מראש עם האבקת האפייה, אך קמח שמרים אינו מכיל אבקת אפייה אלא שמרים יבשים.
היי, האם אפשר להשתמש בתבנית לא קפיצית ולא ברינג ?
הכוונה שלי היא אם יהיה לי קל לחלץ אותה מהתבנית
אפשר לנסות לשמן ואז לרפד את התחתית ואת הדפנות בנייר אפייה ואז קל יותר לחלץ. בהצלחה!
אפשר לחתוך באמצע ולשים קרם, שיצא שתי שכבות של עוגה, או שהעוגה תתפרק? נראית רכה מאוד
אפשר לנסות בשיא העדינות והיא לא אמורה להתפרק, בהצלחה ובתיאבון!
איזה גוגל ביצים m או L ?
לא מצויין במתכון המקורי, את מוזמנת להשתמש בגודל שמתאפשר מכיוון שההבדל בגודל קל ולא ישנה הרבה.
היי ,
נגמר לי הקקאו יש אפשרות להחליף באבקה שוקולית
או אבקת שוקלית לאפייה?..תודה ושבת שלום
בבקשה מתכון לעוגה מפוצצת שוקולד שאפשר להכין ללא קקאו, בהצלחה ובתיאבון!
למתכון: https://metukimil.co.il/2018/11/10/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%94-%d7%9e%d7%a4%d7%95%d7%a6%d7%a6%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%a7%d7%a7%d7%90%d7%95/
עוגה מעולה וקלה להכנה. הכנתי פעם ראשונה ויצאה נפלאה יותר מכל עוגת שוקולד אחרת שהכנתי. תודה רבה!
★★★★★
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
אפשר לחתוך באמצע ולשים קרם, שיצא שתי שכבות של עוגה, או שהעוגה תתפרק? נראית רכה מאוד
לא ניסינו האמת. ליתר ביטחון היינו ממליצים ללכת מראש על מתכון אחר, כזה למשל: https://metukimil.co.il/2020/08/20/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%a9%d7%9b%d7%91%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%a9%d7%99%d7%a8%d7%94/
בהצלחה!
שלום לגבי העוגת שוקולד אפשר להכין את אותו המתכון בתבנית חד פעמית עגולה בקוטר 21? ועדיין היא תיצא גבוהה ? ואם אפשר לשים חלב בימקום מים שתיצא חלבית?
היי תימור, אפשר להכין מהמתכון החלבי הזה ולהשתמש בחצי הכמויות https://metukimil.co.il/2020/01/20/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%92%d7%91%d7%95%d7%94%d7%94-2/
איך משתמשים ברינג? צריך לשמן לפני? מה שמים מתחת כדי שהבלילה לא תנזל?
איך לחלץ את העוגה מבלי לשבור אותה?
תודה
היי לימור, בבקשה סרטון שיעזור לך: איך משתמשים ברינג +
ולגבי שחרור העוגה מהרינג – אחרי האפיה מוציאים את התבנית הגדולה מהתנור, מחכים כמה דקות לצינון ואז מסירים את הרינג, בקלות ( להשתמש במגבת מטבח כי זה חם!) לקלף את רצועות נייר האפיה שעל דפנות העוגה. לשים רשת צינון מעל העוגה. להחזיק את רשת הצינון ואת התבנית הגדולה ( בשתי הידיים ) ולהפוך. (פני העוגה יהיו כעת למטה והצד התחתון כלפי מעלה ). אפשר כעת להסיר את התבנית הגדולה (שעליה הנחנו את העוגה).לקלף מיד את נייר האפיה מהעוגה (מה שעד עכשיו היה התחתית). מיד אפשר לראות כיצד יוצאים אדים מהעוגה. זה מצביע על כך שהעוגה מקבלת צינון בו זמנית גם בתחתית וגם בפני העוגה. בהצלחה!
אם יש לי רק תבנית קפיצי 26 נמוכה, בערך חצי מגובה העוגה, אני יכולה לאפות בה או שהעוגה תגלוש??
אפשר להכין בתבנית 26 קפיצית, בהצלחה ובתיאבון!
ממש מרוצה מהמתכון היא יצאה כל כך מוצלחת, שכנראה שאחליף את המתכון המקורי שלי המסורתי למתכון הזה כי היא קצרה מחמאות ויצאה די גבוהה ורכה ממש תודה
★★★★★
שמחים שאהבת פרח בתיאבון! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/