עוגיות אלפחורס מושלמות – 

עוגיות אלפחורס נימוחות וטעימות ברמה. מתכון קליל שכל אחד יכול להכין לעוגיות אלפחורס ללא שמן, ולא רק הטעם מצויין, גם העוגיות יפות ומגרות, ממש לדוגמנות! 

שילוב קוקוס וריבת חלב מתוקה עם הבצק שפשוט נמס בפה, חגיגה ושיגעון בכל ביס. תכינו לבן, תכינו לבת, בקיצור כל המשפחה תעוף על המתכון הזה. חובה לנסות!

מתכון באדיבות: שרה יוסף  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.


מתכון: עוגיות אלפחורס מושלמות

מצרכים 

כוס חד פעמי שתיה חמה
200 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
ארבעה חלמונים
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
1 וחצי כוסות קרונפלור מנופה
1 וחצי כוסות קמח רגיל
מרכיבים להכנת המילוי:
ריבת חלב
קוקוס

אופן הכנה 

1להקציף במיקסר חמאה עם אבקת סוכר כמה דקות להוסיף את החלמונים אחד אחד ולהמשיך להקציף לערבב את הקמח עם הקורנפלור ואבקת אפיה ולהוסיף למיקסר להחליף לוו גיטרה ולהמשיך לערבב ל'בלת בצק רך ונעים.
2לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה .
3להוציא מהמקרר ולרדד בין 2 ניירות אפיה עם מעט קרונפלור ולרדד לא דק לקרוץ עיגולים ולהעביר את הנייר לתבנית אפיה אני ממליצה להכניס למקפיא ל5 דקות ואז להוציא מסביב את הבצק המיותר כך הצורה נשארת יפה ולאפות 160 מעלות בערך 10 דקות לא לאפות יותר מדי הצבע צריך להישאר לבן .
4להוציא לקרר היטב לשים על עוגיה אחת ריבת חלב ולסגור עם עוד עוגיה ולגלגל בקוקוס .
5בהצלחה .

שאלות ותשובות

שאלה: כמה זה 100 גרם אבקת סוכר בכוסות?
תשובה: כוס אחת
שאלה: אפשר מילוי אחר? הילדים לא כל כך אוהבים ריבת חלב…
תשובה: אפשר לנסות, אבל עדיף להכין עוגיות ממתכון אחר, כי אז זה כבר לא אלפחורס.
שאלה: איזה ריבת חלב מתאימה למילוי שלא תנזל?
תשובה: הפעם השתמשתי בצנצנת זכוכית עם ציור של פרה (תמונה פה). אבל זה משתנה בדרך כלל, אבל את אלה שיותר נוזליות ניתן לשים טיפה במקרר שיהיה נוח יותר לעבוד איתן, ולהפך אלה שקשות יותר לשים קצת במיקרו.
שאלה: במידה ואני מכינה עם מחמאה זה עדיין יוצא רך ופריך?
תשובה: האמת שלא ניסיתי אז אני לא רוצה להטעות אותך. יכול להיות שזה יצא טיפה פחות פריך מהמתכון.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגיות אלפחורס

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements