לחמניות ביתיות פשוטות וטעימות ללא ביצים –
מתכון מנצח מאלופת הבצקים שרה יוסף. לחמניות שמרים קשות מבחוץ רכות בפנים, הטעם, הצורה ואפילו הצבע משגעים.
מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.
מתכון: לחמניות ביתית
מצרכים
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
1 כף מלח גס
2 כפות שבבי בצל למי שאוהבת לא חייב
3 כוסות מים בערך שהבצק לא יהיה רך להוסיף בהדרגה אולי פחות מ3 כוסות תלוי גם בסוג הקמח
הכל בכוס חד פעמי שתיה חמה
להברשה של הלחמניות
צלוחית עם מים מעט מלח ומעט סוכר דמררה או רגיל
אופן הכנה
לשים בקערה שמרים סוכר וכטס מים פושרים להמתין רבע שעה .
להוסיף את שאר המצרכים וללטש לקבלת בצק נעים לא רך מדי (אני חשה עם הידיים) ומרגישה כמה מים להוסיף .
אם במיקסר אז להוסיף קצת פחות מים .
לתת לבצק לתפוח בערך שעה .
ללוש שוב התפחה של חצי שעה .
לחלק לכדורים אפשר 16 או כמה שרוצים תלוי בגודל שאתן רוצות .
לעשות צורה לקמח את הלחמניות ולחרטץ עם סכין חדה באמצע הלחמניות .
לתת לתפוח חצי שעה לחמם תנור 200 מעלות לשים בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים .
להבריש את הלחמניות עם מים ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה ולחזור על ההברשה כך הלחמניות מתקבלת קשה בחוץ וברכה בפנים .
שאלות ותשובות
שאלה: איפה קונים את הדף המודפס שאת מניחה עליו את הלחם ?
תשובה: בחנויות כלים חד פעמי
שאלה: האם אפשרי גם לאפות חלות מהמתכון הזה?
תשובה: את יכולה, הם לא יצאו לך רכות כמו חלה רגילה.
- חלה לשבת: 12 מתכוני חלות לשבת מדהימות
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה לשבועות
- מתכון: סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- מתכון: סמבוסק גבינה
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!