| |

קציצות בקר ברוטב

ארוחה צהריים שתעשה את היום לכל המשפחה - מומלץ בחום!
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.51 על ידי 199 דירוגים
קציצות בקר ברוטב מעודן

קציצות בקר ברוטב עסיסיות וטעימות להפליא – פשוט ללקק את האצבעות.

ארוחה צהריים שתעשה את היום לכל המשפחה. מומלץ בחום.

קציצות בקר ברוטב מעודן
צילום: אורה ארגוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

קציצות בקר ברוטב מעודן

קציצות בקר ברוטב

ארוחה צהריים שתעשה את היום לכל המשפחה - מומלץ בחום!
ציון 4.51 על ידי 199 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורה ארגוב

המצרכים

לקציצות:

  • ¼ כפית ראס אל חנות
  • כפית כורכום
  • 1 בצל
  • ½ כוס פיטריזליה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס מי סודה מוגזים
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית כמון
  • 2 כפות שמן

לרוטב:

  • 4 שיני שום שום
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • ½ כוס פיטריזליה
  • 1 כף פפריקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית אגוז מוסקט (מגורד)
  • 1 כפית מרק עוף
  • 1 כפית כמון

אופן ההכנה

  • נטחן 1/2 קילו בשר עם פטרוזיליה ובצל.
  • נוסיף פירורי לחם, את הביצה,מי הסודה מוגזת, פלפל שחור גרוס, מלח, מעט כרכום ותבלין לקציצות ראס דלחנות, כמון ואת שתי כפות השמן.
  • ללוש בעדינות רבה וכמה שיותר מהר עד לאיחוד ואז לתת מנוחה 10 דקות.

לרוטב:

  • נטגן את שיני שום עם 4 כפות שמן ולערבב.
  • נוסיף חצי כוס פטרוזליה לערבב ולהוסיף 2 כוסות מים שרותחים.
  • נתבל כף פפריקה, כרכום, מלח, לגרד אגוז מוסקט, כפית מרק עוף, כפית כמון.
  • ניצור קציצות בעזרת ידיים רטובות.
  • נוריד להבה ולהמשיך לבשל עד גמר הנוזלים להשאיר קצת רוטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

קציצות בקר ברוטב מעודן
צילום: אורה ארגוב

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות בקר ברוטב של אמא

מקור: אורה ארגוב

 

Similar Posts

86 Comments

  1. 5 stars
    קציצות מעולות ומיוחדות
    אחד הטובים, הכנתי כבר פעם שניה
    גם הילדים אהבו מאוד
    תודה

  2. היי

    בין 4 ל 5 בהכנת האטה לא רשום מתי לשים את הקציצות ואם להוריד להבה אחר כך או לתת לרתוח ואז להוריד להבה . בקיצור אין הוראות לגבי לשים את הקציצות ברוטב .

    1. היי אמיר,
      מתנצלים על הבלבול – את הקציצות מכניסים לרוטב מיד אחרי שמסיימים להכין אותן. לאחר מכן, ממשיכים לבשל עד שהרוטב נעשה סמיך, משהו כמו חצי שעה.
      בהצלחה 🙂

  3. 1 star
    אני לא יודעת על איזה צרחות מדובר אבל המתכון ממש לא טעים!!! ואני מבשלת שנים ונחשבת בשלנית מעולה

    1. ונשמח כמובן גם למתכון משלך שלדעתך הוא מוצלח.
      ידוע שעל טעם וריח אין להתווכח, ואשמח לטעום גם משהו שונה.

      1. היי ארז,
        יש לנו מגוון של מתכוני קציצות באתר, כל מה שצריך לעשות זה לגשת לדף הבית ולהקיש קציצות בשורת החיפוש.
        בהצלחה!

  4. שלום, רציתי לשאול, הנוזלים בבישול לא מכסים את הקציצות, האם זה לא גורם למצב שהבשר לא מתבשל?

    1. היי שירלי,
      אין צורך לכסות לגמרי, אבל כן חשוב להוסיף נוזלים (מים או ציר) אם רואים שחצי מהקציצה בחוץ.
      בהצלחה 🙂

  5. 5 stars
    בתור אחת שכל הזמן חוששת מלהכין קציצות כי אף פעם לא יוצא טוב ומתפרק לי .. ראיתי את המתכון והחלטתי לנסות את מזלי וואו פשוט מושלם יצא.
    כל כך טעים והילדים עפו על זה .. יישר כוח ואלף תודות על השיתוף

      1. הי
        בהוראןת הכנה של הרוטב כתוב לשים אגוז מוסקט וכמון
        מה שלא מופיע בכמויות למעלה במצרכים

      2. היי אוסי,
        תודה רבה ששמת לב לבלגן. סידרנו את המתכון לפי המקור שלו וכעת הוא מדויק.
        בהצלחה 🙂

  6. שלום, בעלי לא סובל סודה בקציצות.כל פעם ששמעתי הוא לא היה מסוגל לאכול. האם ניתן לוותר על סודה?
    ועוד שאלה: התבלין ראס דלחנות שבמתכון, אם אין לי אותו, מה אפשר לשים במקום או אפשר לוותר?
    אפשר לוותר על אגוז מוסקט? אני ממש לא אוהבת.

    1. היי תמרה,
      אפשר לוותר על הסודה ורק להיזהר לא לערבב את הבשר יותר מדי כדי לא לפגוע באווריריות שלו. ערבוב יתר מפרק את הרקמות וגורם לתוצאה דחוסה.
      אפשר לוותר על שני התבלינים.
      בהצלחה 🙂

    1. היי אלינה,
      אפשר להוציא קצת נוזלים החוצה או להגביר טיפה את האש ולהמשיך לבשל.
      בהצלחה בפעם הבאה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?