Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
קציצות בקר ברוטב
ארוחה צהריים שתעשה את היום לכל המשפחה - מומלץ בחום!
ציון
4.51
על ידי
199
דירוגים
באדיבות:
אורה ארגוב
Advertisements
המצרכים
לקציצות:
▢
¼
כפית
ראס אל חנות
▢
⅓
כפית
כורכום
▢
1
בצל
▢
½
כוס
פיטריזליה
▢
2
כפות
פירורי לחם
▢
½
קילו
בשר טחון
▢
1
ביצה
▢
¼
כוס
מי סודה מוגזים
▢
¼
כפית
פלפל שחור גרוס
▢
¼
כפית
מלח
▢
¼
כפית
כמון
▢
2
כפות
שמן
לרוטב:
▢
4
שיני
שום שום
▢
4
כפות
שמן
▢
2
כוסות
מים
▢
½
כוס
פיטריזליה
▢
1
כף
פפריקה
▢
¼
כפית
כורכום
▢
¼
כפית
אגוז מוסקט
(מגורד)
▢
1
כפית
מרק עוף
▢
1
כפית
כמון
Advertisements
אופן ההכנה
נטחן 1/2 קילו בשר עם פטרוזיליה ובצל.
נוסיף פירורי לחם, את הביצה,מי הסודה מוגזת, פלפל שחור גרוס, מלח, מעט כרכום ותבלין לקציצות ראס דלחנות, כמון ואת שתי כפות השמן.
ללוש בעדינות רבה וכמה שיותר מהר עד לאיחוד ואז לתת מנוחה 10 דקות.
לרוטב:
נטגן את שיני שום עם 4 כפות שמן ולערבב.
נוסיף חצי כוס פטרוזליה לערבב ולהוסיף 2 כוסות מים שרותחים.
נתבל כף פפריקה, כרכום, מלח, לגרד אגוז מוסקט, כפית מרק עוף, כפית כמון.
ניצור קציצות בעזרת ידיים רטובות.
נוריד להבה ולהמשיך לבשל עד גמר הנוזלים להשאיר קצת רוטב.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.