קציצות בקר ברוטב
ארוחה צהריים שתעשה את היום לכל המשפחה - מומלץ בחום!
קציצות בקר ברוטב עסיסיות וטעימות להפליא – פשוט ללקק את האצבעות.
ארוחה צהריים שתעשה את היום לכל המשפחה. מומלץ בחום.
המצרכים
לקציצות:
- ¼ כפית ראס אל חנות
- ⅓ כפית כורכום
- 1 בצל
- ½ כוס פיטריזליה
- 2 כפות פירורי לחם
- ½ קילו בשר טחון
- 1 ביצה
- ¼ כוס מי סודה מוגזים
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית כמון
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 4 שיני שום שום
- 4 כפות שמן
- 2 כוסות מים
- ½ כוס פיטריזליה
- 1 כף פפריקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית אגוז מוסקט (מגורד)
- 1 כפית מרק עוף
- 1 כפית כמון
אופן ההכנה
- נטחן 1/2 קילו בשר עם פטרוזיליה ובצל.
- נוסיף פירורי לחם, את הביצה,מי הסודה מוגזת, פלפל שחור גרוס, מלח, מעט כרכום ותבלין לקציצות ראס דלחנות, כמון ואת שתי כפות השמן.
- ללוש בעדינות רבה וכמה שיותר מהר עד לאיחוד ואז לתת מנוחה 10 דקות.
לרוטב:
- נטגן את שיני שום עם 4 כפות שמן ולערבב.
- נוסיף חצי כוס פטרוזליה לערבב ולהוסיף 2 כוסות מים שרותחים.
- נתבל כף פפריקה, כרכום, מלח, לגרד אגוז מוסקט, כפית מרק עוף, כפית כמון.
- ניצור קציצות בעזרת ידיים רטובות.
- נוריד להבה ולהמשיך לבשל עד גמר הנוזלים להשאיר קצת רוטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות בקר ברוטב של אמא
מתכון הזה הינו חלק מאוסף ארוחות צהריים מושלמות. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
היי אם אני רוצה להוסיף תפוח אדמה כדאי ? אם כן כמה ? ומה להוסיף
תודה 🙂
היי דניאלה,
אפשר להוסיף 3-4 תפו"א בגודל בינוני, רק לחתוך אותם לקוביות קטנות ולהוסיף עוד כוס מים עבורם.
בהצלחה!
אימלהה הקציצות יצאו נדיר נדיר נדיר הוספתי אפונה וגזר יצא וואו
היי תהילה,
איזה כיף!! שמחים מאוד שנהנית מהן 🙂
היי, עוד לא הכנתי את המתכון אבל רציתי לשאול אם יש אפשרות להחליף את הראס אל חנות בבהרט, זה יתאים?
היי ספיר,
יתאים ועוד איך. בהצלחה!
מתכון מצויין!!!
היי חנה,
שמחים שנהנית מהקציצות!
שלום
האם ניתן להחליף ובמקום בשר טחון לעשות את הקציצות עם הודו טחון?
היי איילה,
אכן כן, בהצלחה!!
פצצה!! תודה רבה
היי עוז,
תענוג! 🙂
תודה רבה לך באמת, עכשיו בעלי מבקש ממני להכין קציצות כל יומיים!!?!
מתכון מדהים
היי סיגלית,
חחחח שמחים שהוא נהנה מהן!! תודה שכתבת לנו 🙂
קציצות מעולות ומיוחדות
אחד הטובים, הכנתי כבר פעם שניה
גם הילדים אהבו מאוד
תודה
היי תמרה,
נהדר 🙂
מוזמנת לשתף אותנו גם בתמונות בקבוצה
יצא מושלם. המון מחמאות
מעכשיו זה המתכון הקבוע שלי לקציצות
היי אתי,
מעולה!! שמחים שיצא מושלם 🙂
טעים מאוד!!תודה רבה על מתכון נפלא
היי דקלה,
שמחים שאהבת! ואת מוזמנת גם לשתף אותנו בתמונה בקבוצה 🙂
ממש ממש טעים. אני מוסיפה לרוטב שעועית ירוקה והבן שלי (שהוא קשה באוכל) אהב את זה
היי בתאל,
איזה כיף, תודה רבה ששיתפת אותנו 🙂
אם צילמת ובא לך להשוויץ – אפשר להעלות בקבוצה
יצא מעולללההה!!
היי ידיד,
מעולה, כיף לדעת ותודה שכתבת לנו!
ואתה כמובן מוזמן להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
ויתרתי על הביצה והשתמשתי בחלק הלבן של פר' לחם. יצא מצוין!!!
היי שירי,
אחלה מעולה!! שמחים שנהנית ואת מוזמנת להראות לנו איך הן יצאו בקבוצת הפייסבוק 🙂
היי
בין 4 ל 5 בהכנת האטה לא רשום מתי לשים את הקציצות ואם להוריד להבה אחר כך או לתת לרתוח ואז להוריד להבה . בקיצור אין הוראות לגבי לשים את הקציצות ברוטב .
היי אמיר,
מתנצלים על הבלבול – את הקציצות מכניסים לרוטב מיד אחרי שמסיימים להכין אותן. לאחר מכן, ממשיכים לבשל עד שהרוטב נעשה סמיך, משהו כמו חצי שעה.
בהצלחה 🙂
אני לא יודעת על איזה צרחות מדובר אבל המתכון ממש לא טעים!!! ואני מבשלת שנים ונחשבת בשלנית מעולה
היי דנה,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון, נשמח להציע לך 4 מתכונים נוספים לקציצות:
מתכון של רינה כהן
מתכון של ספיר הרמון
מתכון של מלי מלכה
מתכון של יפה דודיאן
בהצלחה ושבת שלום 🙂
ונשמח כמובן גם למתכון משלך שלדעתך הוא מוצלח.
ידוע שעל טעם וריח אין להתווכח, ואשמח לטעום גם משהו שונה.
היי ארז,
יש לנו מגוון של מתכוני קציצות באתר, כל מה שצריך לעשות זה לגשת לדף הבית ולהקיש קציצות בשורת החיפוש.
בהצלחה!
שלום, רציתי לשאול, הנוזלים בבישול לא מכסים את הקציצות, האם זה לא גורם למצב שהבשר לא מתבשל?
היי שירלי,
אין צורך לכסות לגמרי, אבל כן חשוב להוסיף נוזלים (מים או ציר) אם רואים שחצי מהקציצה בחוץ.
בהצלחה 🙂
בתור אחת שכל הזמן חוששת מלהכין קציצות כי אף פעם לא יוצא טוב ומתפרק לי .. ראיתי את המתכון והחלטתי לנסות את מזלי וואו פשוט מושלם יצא.
כל כך טעים והילדים עפו על זה .. יישר כוח ואלף תודות על השיתוף
היי,
שמחים מאוד שנהניתם מהקציצות 🙂
הי
בהוראןת הכנה של הרוטב כתוב לשים אגוז מוסקט וכמון
מה שלא מופיע בכמויות למעלה במצרכים
היי אוסי,
תודה רבה ששמת לב לבלגן. סידרנו את המתכון לפי המקור שלו וכעת הוא מדויק.
בהצלחה 🙂
שלום, בעלי לא סובל סודה בקציצות.כל פעם ששמעתי הוא לא היה מסוגל לאכול. האם ניתן לוותר על סודה?
ועוד שאלה: התבלין ראס דלחנות שבמתכון, אם אין לי אותו, מה אפשר לשים במקום או אפשר לוותר?
אפשר לוותר על אגוז מוסקט? אני ממש לא אוהבת.
היי תמרה,
אפשר לוותר על הסודה ורק להיזהר לא לערבב את הבשר יותר מדי כדי לא לפגוע באווריריות שלו. ערבוב יתר מפרק את הרקמות וגורם לתוצאה דחוסה.
אפשר לוותר על שני התבלינים.
בהצלחה 🙂
היי, המים לא מצטמצמים לי.. מבשלת בלי מכסה. מה הפתרון?
היי אלינה,
אפשר להוציא קצת נוזלים החוצה או להגביר טיפה את האש ולהמשיך לבשל.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂