Advertisements
קציצות בקר ברוטב
ארוחה צהריים שתעשה את היום לכל המשפחה - מומלץ בחום!
קציצות בקר ברוטב עסיסיות וטעימות להפליא – פשוט ללקק את האצבעות.
ארוחה צהריים שתעשה את היום לכל המשפחה. מומלץ בחום.
Advertisements
Advertisements
המצרכים
לקציצות:
- ¼ כפית ראס אל חנות
- ⅓ כפית כורכום
- 1 בצל
- ½ כוס פיטריזליה
- 2 כפות פירורי לחם
- ½ קילו בשר טחון
- 1 ביצה
- ¼ כוס מי סודה מוגזים
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית כמון
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 4 שיני שום שום
- 4 כפות שמן
- 2 כוסות מים
- ½ כוס פיטריזליה
- 1 כף פפריקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית אגוז מוסקט (מגורד)
- 1 כפית מרק עוף
- 1 כפית כמון
Advertisements
אופן ההכנה
- נטחן 1/2 קילו בשר עם פטרוזיליה ובצל.
- נוסיף פירורי לחם, את הביצה,מי הסודה מוגזת, פלפל שחור גרוס, מלח, מעט כרכום ותבלין לקציצות ראס דלחנות, כמון ואת שתי כפות השמן.
- ללוש בעדינות רבה וכמה שיותר מהר עד לאיחוד ואז לתת מנוחה 10 דקות.
לרוטב:
- נטגן את שיני שום עם 4 כפות שמן ולערבב.
- נוסיף חצי כוס פטרוזליה לערבב ולהוסיף 2 כוסות מים שרותחים.
- נתבל כף פפריקה, כרכום, מלח, לגרד אגוז מוסקט, כפית מרק עוף, כפית כמון.
- ניצור קציצות בעזרת ידיים רטובות.
- נוריד להבה ולהמשיך לבשל עד גמר הנוזלים להשאיר קצת רוטב.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות בקר ברוטב של אמא
מתכון הזה הינו חלק מאוסף ארוחות צהריים מושלמות. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
Advertisements
היי, לכמה מנות זה מספיק?
היי יראה,
יוצא משהו כמו 10-15 קציצות.
בהצלחה 🙂
ואוו! איזה מתכון! הילדים שלי (4 ו 7) בדר"כ לא מסכימים לאכול קציצות והפעם הם טרםו אותם. זהו – הפך למתכון הבית !
היי קרן,
שמחים מאוד שהילדים נהנו כל כך מהקציצות האלה, הן אכן נהדרות!
רק פרסומות ללא מתכון .בושה
היי רון,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהייתה לך עם המתכון.
האם הצלחת לראות אותו? אם הפרסומת הסתירה את המתכון, נשמח לדעת על כך.
היי, אם אין סודה, להחליף לחצי כוס מים או לוותר על המים בכלל?
היי ואלרי,
הסודה כאן היא קריטית לאווריריות של הקציצות ולכן לא היינו ממליצים להחליף אותה.
בהצלחה 🙂
תודה על התשובה. ומה לגבי הזמן? גם אחרי חצי שעה הנוזלים לא התאדו אצלי. עשיתי אחד לאחד את המתכון. כמה זמן בערך זה אמור להיות על האש?
היי ואלרי,
האם שמת מכסה על הסיר או שבישלת כשהוא פתוח?
עם מכסה
היי ואלרי,
ללא מכסה, בהצלחה 🙂
האם אפשר פטרוזיליה יבשה במקום טריה ?
מה הכמויות לפטרוזיליה יבשה?
תודה
היי שרה,
בטח, לשים חצי מהכמות.
בהצלחה!!
הכנתי כמות כפולה ויצא פגז!!!! לדעתי כדאי להפחית קצת בכמויות השמן, חוץ מזה מושלם
היי רותי,
איזה כיף שיצא ככה 🙂
תודה על הטיפ לגבי השמן!
טעים מאודד תודה רבה
היי נתנאל,
שמחים מאוד שנהנית מהקציצות 🙂
היי, האם שני השום ברוטב שלמות או קצוצות?
היי סיון,
שיני השום פרוסות.
בהצלחה 🙂
צריך לבשל עם עם מכסה?
היי סיגל,
לא, אין צורך מפני שמצמצמים את הנוזלים עם הבישול.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להשתמש בסודה לשתייה במקום במי סודה? אם כן – מהי הכמות?
היי אורנה,
על כל קילו בשר מוסיפים 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה.
במתכון הזה יש חצי קילו בשר, ולכן יש להוסיף 1/8 כפית.
בהצלחה 🙂
אחלה המנה.הילידים שלי עפים עליה…. תודה
היי יניב,
איזה כיף לדעת שכולכם נהנים מהמתכון הזה 🙂
האם הקציצות מטוגנות או מבושלות ברוטב?
היי אילנה,
הקציצות מתבשלות ברוטב.
בהצלחה 🙂
יצא ממש טעים! רק היה לי חסר הזמן בישול של הקציצות ברוטב.. בישלתי בערך 20 דקות. ולא היה לי ראס אל חנות אז החלפתי בגראם מסאלה.
היי אנה,
שמחים מאוד שיצא טעים, וגם אהבנו את השינוי שעשית במנה 🙂
היי,
הכנתי בדיוק לפי המתכון והקציצות יתפרקו לי…
למה זה קרה?
היי ענבל,
אנחנו מעריכים שהסיבה היא כנראה לישת יתר של הבשר ושאר המרכיבים.
תיקנו את המתכון בהתאם, כי היה כתוב בו "ללוש היטב". האמת היא שיש ללוש כמה שפחות זמן ובעדינות רבה, אחרת הבשר עלול להתפרק בבישול וגם להיות קשה יותר בשל פירוק הסיבים בעת הלישה האגרסיבית.
אם זה לא עוזר, אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂
היי,האם לא מטגנים את הקציצות קודם?
היי דקלה,
אפשר בהחלט לטגן כדי לקרמל אותן לתוספת טעם, אבל לא חובה.
בהצלחה!!
ימתכון מעולה
הילדים שלי מאוד אהבו…
היי ספיר!
כיף לדעת שנהנית מהמתכון והילדים נהנו 🙂
נשמח לראות אותך בקבוצת הפייסבוק שלנו, אנחנו מעלים לשם מתכונים מעולים חדשים כל יום!
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
טוחנים שוב את הבשר למרות שהוא כבר טחון? ומה לגבי הבצל, לא צריך לסחוט את הבצל מנוזלים אחרי שטוחנים?
היי ענת! תודה על השאלה החשובה שלך ואנחנו מתנצלים מראש על הבלבול במתכון.
אין צורך לטחון את הבשר פעמיים.
כלומר, אם את טוחנת את הבשר בבית אז תוסיפי לו את הבצל שייטחן יחד איתו. אם את קונה בשר טחון, את יכולה לטחון את הבצל בבית עם נינג'ה או כל מוצר אחר שיש לך ולהוסיף לתערובת של הקציצות.
מקווים שעזרנו!
חייבים מי סודה
במקום ביצה אני מוסיפה חופן של סולת הקציצה רכה להפליא.
אפשר לוותר על הביצה? ומה אפשר לשים במקום כדי לא לפגוע באוריריות הקציצה? ( הנכדה אלרגית לביצים)
היי אורלי, בד"כ בבמתכונים שיש בהם ביצה אחת בלבד, לעתים אפשר לוותר עליה או להוסיף 2 כפות נוזלים מבלי חשש שהקציצה תתפרק. בהצלחה!
מאז שהכרתי את המתכון של הקציצות,כמעט כל שבוע מכינה ומיידי נגמר…
הכי טעימות שיש
היי שרית,
שמחים מאוד שאת ומשפחתך נהנים מהקציצות המטריפות האלה!
כמה זמן לאפיית הקציצות בתנור? מתנצלת אסל אפשר לקבל תשובה דחוף להערב ?
היי עדנה,
את הקציצות מבשלים בסיר, אבל אם את רוצה לאפות אז 180 מעלות ל-30-35 דקות.
בהצלחה 🙂
הי, למה להשאיר מעט רוטב ?
פשוט כי עם קצת רוטב זה הכי טעים והכי עסיסי. בתיאבון!
מתכון מעולה,קציצות נהדרות ורוטב טעים מאוד.ממליצה בחום.
היי דקלה,
שמחים שאהבת! ואת מוזמנת להעלות תמונות בקבוצה 🙂
טעים ברמות! תודה על המתכון
אני עושה עם חצי כוס כוסברה ברוטב
וחצי כוס פטרוזיליה בקציצות
לטרוף
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
אוי אוי אוי איזה קציצות מהחלומות. טעים טעים טעים . בא לטרוף את כולם.
היי רווית,
שמחים שאהבת!! את מוזמנת להראות לנו איך הן יצאו בקבוצה 🙂
האם אפשר להוסיף רסק לסמיכות?
היי ריקי,
נשמע מהמם! רק לאזן עם קצת מתיקות.