| |
Advertisements

קציצות בקר ברוטב

ארוחה צהריים שתעשה את היום לכל המשפחה - מומלץ בחום!
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.51 על ידי 199 דירוגים
קציצות בקר ברוטב מעודן

קציצות בקר ברוטב עסיסיות וטעימות להפליא – פשוט ללקק את האצבעות.

ארוחה צהריים שתעשה את היום לכל המשפחה. מומלץ בחום.

Advertisements
קציצות בקר ברוטב מעודן
צילום: אורה ארגוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

קציצות בקר ברוטב מעודן

קציצות בקר ברוטב

ארוחה צהריים שתעשה את היום לכל המשפחה - מומלץ בחום!
ציון 4.51 על ידי 199 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורה ארגוב
Advertisements

המצרכים

לקציצות:

  • ¼ כפית ראס אל חנות
  • כפית כורכום
  • 1 בצל
  • ½ כוס פיטריזליה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס מי סודה מוגזים
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית כמון
  • 2 כפות שמן

לרוטב:

  • 4 שיני שום שום
  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • ½ כוס פיטריזליה
  • 1 כף פפריקה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית אגוז מוסקט (מגורד)
  • 1 כפית מרק עוף
  • 1 כפית כמון
Advertisements

אופן ההכנה

  • נטחן 1/2 קילו בשר עם פטרוזיליה ובצל.
  • נוסיף פירורי לחם, את הביצה,מי הסודה מוגזת, פלפל שחור גרוס, מלח, מעט כרכום ותבלין לקציצות ראס דלחנות, כמון ואת שתי כפות השמן.
  • ללוש בעדינות רבה וכמה שיותר מהר עד לאיחוד ואז לתת מנוחה 10 דקות.

לרוטב:

  • נטגן את שיני שום עם 4 כפות שמן ולערבב.
  • נוסיף חצי כוס פטרוזליה לערבב ולהוסיף 2 כוסות מים שרותחים.
  • נתבל כף פפריקה, כרכום, מלח, לגרד אגוז מוסקט, כפית מרק עוף, כפית כמון.
  • ניצור קציצות בעזרת ידיים רטובות.
  • נוריד להבה ולהמשיך לבשל עד גמר הנוזלים להשאיר קצת רוטב.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

קציצות בקר ברוטב מעודן
צילום: אורה ארגוב

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות בקר ברוטב של אמא

מקור: אורה ארגוב

 

Advertisements

Similar Posts

88 Comments

  1. ואוו! איזה מתכון! הילדים שלי (4 ו 7) בדר"כ לא מסכימים לאכול קציצות והפעם הם טרםו אותם. זהו – הפך למתכון הבית !

    1. היי רון,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה שהייתה לך עם המתכון.
      האם הצלחת לראות אותו? אם הפרסומת הסתירה את המתכון, נשמח לדעת על כך.

    1. היי ואלרי,
      הסודה כאן היא קריטית לאווריריות של הקציצות ולכן לא היינו ממליצים להחליף אותה.
      בהצלחה 🙂

      1. 5 stars
        תודה על התשובה. ומה לגבי הזמן? גם אחרי חצי שעה הנוזלים לא התאדו אצלי. עשיתי אחד לאחד את המתכון. כמה זמן בערך זה אמור להיות על האש?

      2. האם אפשר פטרוזיליה יבשה במקום טריה ?
        מה הכמויות לפטרוזיליה יבשה?
        תודה

    1. היי אורנה,
      על כל קילו בשר מוסיפים 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה.
      במתכון הזה יש חצי קילו בשר, ולכן יש להוסיף 1/8 כפית.
      בהצלחה 🙂

  2. יצא ממש טעים! רק היה לי חסר הזמן בישול של הקציצות ברוטב.. בישלתי בערך 20 דקות. ולא היה לי ראס אל חנות אז החלפתי בגראם מסאלה.

    1. היי ענבל,
      אנחנו מעריכים שהסיבה היא כנראה לישת יתר של הבשר ושאר המרכיבים.
      תיקנו את המתכון בהתאם, כי היה כתוב בו "ללוש היטב". האמת היא שיש ללוש כמה שפחות זמן ובעדינות רבה, אחרת הבשר עלול להתפרק בבישול וגם להיות קשה יותר בשל פירוק הסיבים בעת הלישה האגרסיבית.
      אם זה לא עוזר, אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם.
      בהצלחה בפעם הבאה 🙂

      1. היי דקלה,
        אפשר בהחלט לטגן כדי לקרמל אותן לתוספת טעם, אבל לא חובה.
        בהצלחה!!

  3. טוחנים שוב את הבשר למרות שהוא כבר טחון? ומה לגבי הבצל, לא צריך לסחוט את הבצל מנוזלים אחרי שטוחנים?

    1. היי ענת! תודה על השאלה החשובה שלך ואנחנו מתנצלים מראש על הבלבול במתכון.
      אין צורך לטחון את הבשר פעמיים.
      כלומר, אם את טוחנת את הבשר בבית אז תוסיפי לו את הבצל שייטחן יחד איתו. אם את קונה בשר טחון, את יכולה לטחון את הבצל בבית עם נינג'ה או כל מוצר אחר שיש לך ולהוסיף לתערובת של הקציצות.
      מקווים שעזרנו!

    1. היי אורלי, בד"כ בבמתכונים שיש בהם ביצה אחת בלבד, לעתים אפשר לוותר עליה או להוסיף 2 כפות נוזלים מבלי חשש שהקציצה תתפרק. בהצלחה!

      1. מאז שהכרתי את המתכון של הקציצות,כמעט כל שבוע מכינה ומיידי נגמר…
        הכי טעימות שיש

      2. היי שרית,
        שמחים מאוד שאת ומשפחתך נהנים מהקציצות המטריפות האלה!

      3. היי עדנה,
        את הקציצות מבשלים בסיר, אבל אם את רוצה לאפות אז 180 מעלות ל-30-35 דקות.
        בהצלחה 🙂

  4. טעים ברמות! תודה על המתכון
    אני עושה עם חצי כוס כוסברה ברוטב
    וחצי כוס פטרוזיליה בקציצות
    לטרוף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements