מאפים ולחמים

חלה לשבת כמו במאפייה

חלה לשבת כמו במאפייה –  תתכוננו לשיגעון חדש והפעם עם מתכון חלות הפלא!! נשארות טריות עד ארבעה ימים, כן כן ללא הגזמה, אה וגם זה בלי מחמצת! חובה לנסות.

 

מתכון באדיבות: שולי אסולין קראסין  – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: חלה לשבת כמו במאפייה

מצרכים 

1/2 קילוגרם קמח לחם ( אם אין בהישג יד אז רגיל) אך מאוד ממליצה עם קמח לחם
2 כפיות מלח ים או רגיל
1 1/2 כפיות ( אחד וחצי) כפיות שמרים יבשים
190 גרם מים (3/4 כוס)
75 גרם שמן זית (1/3 כוס )
85 גרם דבש ( 1/4 כוס דבש)
2 יחידות ביצים גדולות טמפ חדר
1 יחידה חלמון גדול טמפ חדר


אופן הכנה 

  • בקערה קטנה לערבב עם מזלג את הדבש ביצים שמן והמים בקערה גדולה להוסיף המלח ומעל לנפות את הקמח ואז מעל להוסיף את השמרים מעל לשפוך את תערובת הביצים… בעזרת כף עץ לערבב את הכל לבצק דביק הבצק לא יראה לכן מי יודע מה… אך אל דאגה מחכה לכן הפתעה… לכסות בניילון ניצמד ולתת לנוח ל10 דקות לאחר עשר דקות אנחנו הולכים לקפל את הבצק בתוך הקערה וככה זה הולך לקרות שימו לב!!.
  • לקפל צד אחד של הבצק לכוון אמצע הבצק ולהמשיך בתנועות סיבוביות ולקפל 8 צדדים לתוך הביפנוכו של הבצק ואז להפוך לצד השני לכסות באותו ניילון ולתת לנוח 20 דקות עד חצי שעה לחזור על אותה פעולה ארבע פעמים נוספות אתם תתחילו לראות איך הבצק משתנה ונעשה יותר רך ומבריק בקיפולים האחרונים לאחר שסיימתן עם כל הקיפולים… לכסות בנילון ניצמד ולהכניס למקרר ל כל הלילה עד 18 שעות.
  • ביום למחרת… להוציא מהמקרר ולהוריד את האויר ולתת לנוח ל 10 דקות לחלק את הבצק ל שש חלקים שווים ( חלה אחת ענקית) או ל 12 חלקים שווים ( 2 חלות גודל רגיל).
  • אני הכנתי 2 חלות ענקיות ( הכפלתי את הכמות) לרדד כל חלק ולאחר מכן לגלגל לצינור באורך 15 סמ לתת לנוח ל 10 דקות ואז להמשיך לגלגל לאורך של 25 סמ לגלגל בצורה שהקצוות תהיינה צרות והחלק האמצעי של הצינור יהיה שמן יותר כך שבקליעה תצא לכן חלה גבוהה לקלוע את החלה *** ראו סרטון המחשה.
  • להניח בתבנית משומנת ומעל פיזרתי קמח תירס או סולת לכסות במגבת מטבח ולתת לנוח ל שעתיים או עד שהנפח הכפיל את עצמו.
  • לחמם תנור ל 185-190 מעלות להבריש עם חלמון שערבבתן עם כף חומץ לאפות ל 25 דקות או עד שקיבל צבע יפה.
  • בהצלחה ושבת שלום.
  • לכל קילו קמח כמות הביצים היא : 4 ביצים ו 2 חלמונים כמות המלח כף השמן להוסיף 1/4 כוס יותר הדבש להוסיף 2 כפות דבש יותר כמות המים כוס וחצי כף שמרים

 

סרטון אופן קליעה

 

עוד מתכונים מבוקשים:

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close