חלה לשבת רכה כמו במאפיה

חלה לשבת, חלה מתוקה כמו במאפייה ואפילו טעימה יותר! כי אין כמו חלה מפנקת לשבת!
עונג שבת מתחיל בחלה טובה ומתוקה, שריח האפייה שלה ממלא את הבית וגורם לכולם להתרווח מנחת.
את החלות שלנו לשבת אני מכינה כבר הרבה שנים כי כבר בפעם הראשונה שהכנתי התמכרתי לריח האפייה בבית, ביום שישי, והמשפחה שלי התמכרה קשות לטעם!
חלה משגעת לשבת, מתוקה, רכה ומפנקת שמגדילה את עונג השבת בבית וכולם מחייכים עם כל ביס. המתכון פשוט להכנה ויש גם סרטון לעזר, כדי שיהיה קל יותר ונוח. חלה מענגת וממכרת שתגרום לכם להפסיק לקנות חלות במאפיות!

למה באמת כדאי לכם: חלה לשבת כמו במאפיה
- מי שרוצה עונג שבת אמיתי מכין את חלה לשבת מפנקת כמו זו!
- חלה איכותית שנשמרת טרייה גם ארבעה ימים אחרי ההכנה!
- כל כך טעימה שהיא לא בדיוק תישמר ארבעה ימים כי לא תפסיקו לאכול ממנה!
- ניתן להכין את חלות עם מיקסר ולהקל את ההכנה!
שורה תחתונה: אין עונג שבת אמיתי בלי חלה מתוקה לשבת ומענגת במיוחד! רוצים עונג שבת? תכינו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

ציוד
המצרכים
- 1 קילו קמח
- 2 כפות שמרים
- ½ כוס סוכר
- 1 כף מלח
- 3/4 כוס שמן
- ½2 כוסות מים פושרים (עד 3 כוסות)
אופן ההכנה
- במיקסר נערבב את הקמח עם השמרים.
- נוסיף סוכר ושמן ונתחיל להוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך אבל לא דביק.
- לאחר כ2-3 דקות נוסיף את המלח ונמשיך ללוש במיקסר.
- נתפיח את הבצק כ-40 דקות עד להכפלה.
- נחלק לכדורים כל כדור נרדד למלבן ונגלגל לרצועה ואז קולעים חלה.
- את השומשום מפזרים מעל לאחר מריחת ביצה או בשלב קליעת החלה ניתן לגלגל בשומשום.
- נתפיח עד שעולות מעט ונאפה ב-180 מעלות טורבו במשך 35 דקות או עד שהחלה משחימה.
איך מכינים את הצורה?
הקליקו לסרטון קליעה:
(ניתן להיעזר בסרטון מעלה להכנת הצורה, אך המתכונים עצמם אינם זהים)
שאלות נפוצות: חלה לשבת כמו במאפיה
חצי כוס סוכר? זה לא יוצא מתוק מידי? האמת שלא. |
החלה קריספית? תלוי באפיה, תשאירי אותה קצת יותר מהרגיל והיא תהיה. |
באיזה קמח משתמשת? אני משתמשת בקמח לבן מנופה. |
אם אין ברשותי מיקסר? ניתן ללוש ביד? בוודאי. |
כשאת מגלגלת בשומשום את מורחת ביצה לפני כן? לא בלי ביצה מרטיבה את הידיים ואת הרצועה ומגלגלת בשומשום. |
הבמה כולה שלכם:

"עשיתי את הלחם שלך…..יצא אליפות!"
דורית זרח

"גם אני הכנתי!"
אור סרוסי

"אליפות של מתכון !!!
עשיתי אותו כבר כמה פעמים ועפו עליו!"
תמר מורדכיוב
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מתכון חלה לשבת: 12 מתכוני חלות לשבת מדהימות
- עוגת שוקולד פשוטה לשבת
- עוגת קרמבו בקלי קלות
- עוגת גבינה פירורים ב-5 דק'
- עוגת ביסקוויטים מרשימה
- חמין מתכון קלאסי לשבת
- הלהיטים: 10 מתכוני עוגה לשבת
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מיכל פדידה
האם שהחלה מוכנה ישר להוציא מהתנור? לשים בשקית? מה לעשות??
היי שיר,
להוציא מהתנור שלא תתייבש ולהשאיר בחוץ עד שהיא מתקררת. אחרי כן אפשר לעטוף אותה בשקית, נייר אפייה, נייר כסף או מגבת גדולה.
בהצלחה!
יצא מושלם
היי שירית,
תענוג!! שמחים שנהנית מהחלה 🙂
כמה מתכונים ניסיתי כמה חלות העפתי…זאת
יצאה מ-ו-ש-ל-מ-ת
היי עדי,
תענוג!! את מוזמנת גם להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה 🙂
ואם אני רוצה להכין רק חלה קטנה אחת, למה לא לרשום כמויות בגרמים?? חצי כוס/ שלושת רבעי כוס… חובבני ביותר.
היי ליאור,
נשמח לעזור עם הכמויות לחלה קטנה:
חצי קילו קמח
11 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר
10 גרם מלח
240 מ"ל מים (או יותר, אם הבצק לא נוח מספיק לעבודה)
75 גרם שמן
בהצלחה!
היה נדיר מתכון נדיר
היי תמר,
איזה כיף, שמחים מאוד שנהנית 🙂
מוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה
3/4 כוס שמן??
זה לא יצא חלה… זה יצא עוגה, אם אפשר לקרוא לזה ככה, בצורת חלה…
רק אחרי שהיא יצאה מהתנור נפל לי האסימון!
3/4 כוס שמן?? ואני שמתי חצי כוס בכלל… אם הייתי שמה 3/4, מה היה יוצא?
חבל.
יום שישי, נזרק לפח.
היי נועה,
במתכון של ארז קומרובסקי יש חצי כוס שמן על קילו קמח, כך שדווקא האינסטינקט שלך לשים חצי כוס היה נכון.
בכל מקרה, בעלת המתכון השתמשה במתכון הזה בכוס חד פעמית לשתייה חמה.
האם השתמשת בכוס כזו בהכנה? ואם לא, האם השתמשת באותה כוס לכל אורך המתכון?
מאמי כנראה שנפל טעות בהכנה שלך. עשיתי היום ויצא מושלם!
יש כאלה ששמים חצי ויש שלושת רבעי. את בכלל שמת חצי ולא יצא לך טוב.. אז זה לא נראה קשור כלל לשמן כי רוב המתכונים אכן מכילים חצי כוס…
מה שכן זמן הלישה שלי היה 12 דק
בהצלחה
לא כתוב זמן אפייה. נתון חשוב מאוד
היי אילן!
תודה רבה על התגובה שלך.
זמן אפייה של החלה – 35 דקות או עד שהיא משחימה.
בהצלחה 🙂
נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!