מאפים ולחמים

חלה לשבת רכה ומפנקת

מתכון כזה מנצח לחלות לא מחליפים! חלות רכות בטעם ומרקם שאינו מהעולם הזה שמכינים מבצק מיוחד ופריך והכי נוח לעבודה, וגם אפשר לשים במקפיא ולהפשיר ועדיין יהיו רכות כמו ענן. חלות רכות לשבת שהן שיא השלמות בטעם, בתהליך קל וברור שלא צריך להירתע ממנו. כי אין על ריח מאפייה בבית כל שבת בבוקר!

מתכון באדיבות: אריאלה גולדמן – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: חלות רכות לשבת

מצרכים 

לבצק
1 קילו קמח רגיל / או קמח לבן רב תכליתי
שקית שמרים טריה / או קוביה/או 2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים L
2 כוסות מים ועוד רבע כוס מים.( רבע כוס מוסיפים אך ורק אם הבצק יבש ,כל קמח והספיחה שלו)
6 כפות סוכר / אם תרצו לחמניות / או חלות מתוקות יותר הוסיפו עוד 2 כפות
כף מלח.
100 גרם נטורינה (חצי חבילה ) / או חמאה רכה – היא בעצם זו שתורמת רכות נפלאה לחלות והן יוצאות במרקם כמו מאפה בריוש.
( נטורינה זו מרגרינה משמן קוקוס,בטעם ניטרלי שניתן למצוא בכל סופר)


אופן הכנה 

  • נשם את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר חוץ מהמלח ואז בעזרת וו לישה נלוש את הבצק.
  • את רבע כוס המים נשמור לראות אם הבצק צריך ואת זה נראה לפי הצמיגות והמרקם שלו
  • כאשר נוצר גוש בצק מסביב לוו לישה זה הזמן להוסיף מלח.
  • אחרי הוספת המלח נבדוק את הבצק, אם הוא גמיש ונוח לעבודה אין צורך להוסיף במידה והוא קצת יבש נוסיף.
  • אחרי הוספת המים והמלח ניתן למיקסר ללוש את הבצק במשך 8 דקות ( זמן הלישה חשוב)
  • אחר כך נאסוף את הבצק עם כפות הידיים מתחתית הקערה ,נשמן אותה, ונחזיר את הבצק פנימה ונלטף אותו במעט שמן
  • נכסה עם ניילון נצמד. ונתפיח עד הכפלת נפח
  • אח”כ נעצב חלות על משטח עבודה מקומח
  • נבריש בביצה עם כפית נטורינה מומסת זה טיפ מעולה לכך שהשומשום לא יפול מהבצק
  • נסדר בתבנית עם נייר אפייה – עדיף כל חלה בתבנית נפרדת כי הן תופחות ממש
  • נתפיח שוב עד הכפלת נפח
  • נבריש שוב בביצה ממש בעדינות כדי לא לפגוע בתפיחה. נעטר בשומשום.
  • נאפה בתנור חם 180 מעלות- תוכנית טורבו עד הזהבה יפה
  • נצנן היטב, נכניס אל שקית אטומה ונקפיא
  • נפשיר בטמפרטורת החדר והחלות נשמרות רכות כמו ביום האפייה

שאלות ותשובות

שאלה: מה גודל הכוס במתכון?
תשובה: כוס מידה לאפייה 240 מ”ל. 

שאלה: מה הכמות שיוצאת מהמתכון?
תשובה: כמות- 18 לחמניות / או 2 חלות גדולות / או 3 חלות קטנות.

שאלה: האם אפשר במקום מרגרינה לשים שמן זית? אם כן כמה? כי למרגרינה הזאת יש טעם?
תשובה:יש נטורינה קוקוס, לא זו שכתוב עליה שמן זית ולה אין טעם. הטעם ניטרלי לא מורגש בכלל. מה שעושה את החלות רכות רכות זו הנטורינה או חמאה.

שאלה: מה זה נטורינה?
תשובה: כזה.

שאלה: כמה זמן אפיה +- ?
תשובה: כשהחלה זהובה באופן מושלם זה הזמן להוציא מן התנור.

תמונות ותגובות מהגולשים

  • זהבה סיסו : אכן מתכון נדיר הכנתי בחג”
  • מאיה פיכלר : המתכון הכי טוב שיש”
  • יעל ערזי : הכנתי…יצא מושלם”

עוד מתכונים מבוקשים:

חלה לשבת רכה ומפנקת

 

חלה לשבת רכה ומפנקת

 

חלה לשבת רכה ומפנקת

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגים

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close