|

חלה לשבת רכה ופשוטה להכנה

 חלה לשבת מפנקת, רכה וטעימה במיוחד! מתכון מפורט שכל אחד יכול להכין!
בהשראת: אריאלה גולדמן
ציון 4.34 על ידי 27 דירוגים
חלה לשבת רכה ומפנקת

חלה לשבת רכה, טעימה ומפנקת! מתכון כזה מנצח לחלות לא מחליפים! 

לא אחת פונים אליי שהחלה לשבת לא יוצאת כמו שצריך ומבקשים ממני עזרה להבין למה. חלות לשבת הן לא באמת עניין מסובך, פשוט צריך לעקוב אחר השלבים ולהכין בסבלנות ובאהבה.

אז קבלו מתכון לחלה רכה, מתכון לחלות שבת רכות הכי טוב והכי מדויק ומפורט שיש ותקבלו חלה לשבת רכה ומפנקת במיוחד. המתכון כתוב שלב אחר שלב וניתן להכין מהבצק גם חלות וגם לחמניות. כך או כך הן יוצאות במרקם משגע וטעם מטריף שמשתלב נהדר עם הדג של ארוחת השבת.

חלה לשבת רכה ומפנקת
צילום: רונית כהן

למה באמת כדאי לכם: חלה לשבת 

  • מתכון מדויק, מפורט וברור להכנה וכל אחד יכול להכין!
  • החלה הכי טעימה שיש לשבת ובכלל!
  • ניתן להכין לחמניות מאותו הבצק והן טעימות באותה מידה!
  • ניתן להקפיא חלק מהבצק או לחלופין להקפיא את החלה והלחמניות!

שורה תחתונה: חלה לשבת זה לאנשים שמבינים עניין ולא נרתעים מכמה פעולות הכנה. לאיזה צד אתם משתייכים?

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

חלה לשבת רכה ומפנקת

חלה לשבת רכה ופשוטה להכנה

 חלה לשבת מפנקת, רכה וטעימה במיוחד! מתכון מפורט שכל אחד יכול להכין!
ציון 4.34 על ידי 27 דירוגים
לדרג
כמות 2 חלות גדולות
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

כוס מידה 240 מ"ל

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח רגיל / קמח לבן רב תכליתי
  • 1 שקית שמרים טריה / קוביה/או 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 ביצים (L)
  • 2 כוסות מים - ועוד רבע כוס מים (רבע כוס מוסיפים אך ורק אם הבצק יבש, כל קמח והספיחה שלו)
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • נטורינה (100 גרם )

ציפוי:

  • 1 כפית נטורינה
  • שומשום
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • נשים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר חוץ מהמלח ואז בעזרת וו לישה נלוש את הבצק.
  • את רבע כוס המים נשמור לראות אם הבצק צריך ואת זה נראה לפי הצמיגות והמרקם שלו.
  • כאשר נוצר גוש בצק מסביב לוו לישה זה הזמן להוסיף מלח.
  • אחרי הוספת המלח נבדוק את הבצק, אם הוא גמיש ונוח לעבודה אין צורך להוסיף במידה והוא קצת יבש נוסיף.
  • אחרי הוספת המים והמלח ניתן למיקסר ללוש את הבצק במשך 8 דקות ( זמן הלישה חשוב).
  • אחר כך נאסוף את הבצק עם כפות הידיים מתחתית הקערה, נשמן אותה, ונחזיר את הבצק פנימה ונלטף אותו במעט שמן.
  • נכסה עם ניילון נצמד, ונתפיח עד הכפלת נפח.
  • נעצב חלות על משטח עבודה מקומח.
  • נבריש בביצה עם כפית נטורינה מומסת זה טיפ מעולה לכך שהשומשום לא יפול מהבצק.
  • נסדר בתבנית עם נייר אפייה - עדיף כל חלה בתבנית נפרדת כי הן תופחות ממש.
  • נתפיח שוב עד הכפלת נפח.
  • נבריש שוב בביצה ממש בעדינות כדי לא לפגוע בתפיחה. נעטר בשומשום.
  • נאפה בתנור חם 180 מעלות - תוכנית טורבו עד הזהבה יפה.
  • נצנן היטב, נכניס אל שקית אטומה ונקפיא.
  • נפשיר בטמפרטורת החדר והחלות נשמרות רכות כמו ביום האפייה.

הערות וטיפים

מה שעושה את החלות רכות רכות זו הנטורינה או חמאה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: חלה לשבת רכה ומפנקת 

האם אפשר במקום מרגרינה לשים שמן זית? אם כן כמה? כי למרגרינה הזאת יש טעם?
יש נטורינה קוקוס, לא זו שכתוב עליה שמן זית ולה אין טעם. הטעם ניטרלי לא מורגש בכלל. מה שעושה את החלות רכות רכות זו הנטורינה או חמאה.

הבמה כולה שלכם:
חלה לשבת רכה ומפנקת
צילום: לילוש אלוס

"תודה על המתכון, בצק מושלם!"
לילוש אלוס

חלה לשבת רכה ומפנקת
צילום: חלי חדד

"הכי טעימה…!"
חלי חדד

חלה לשבת רכה ומפנקת
צילום: רונית כהן

"זה הבצק הכי מושלם שיש!"
רונית כהן

חלה לשבת רכה ומפנקת
צילום: אריאלה גולדמן
חלה לשבת רכה ומפנקת
צילום: אריאלה גולדמן

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

36 Comments

  1. 5 stars
    היי, הכנתי כשיו את הבצק לפי מתכון זה משום מה הבצק יצא די נוזלי למרות שהכנתי בול לפי המתכון ובדרך כלל לא יוצא לי ככה בצק לחלות מה יכולה להיות הסיבה אגב שמתי שמן ולא מרגרינה יכול להיות שבגלל זה?

    1. היי ברוריה,
      יכול להיות שהשמן גרם לכך, אבל קל מאוד לתקן – מוסיפים כל פעם כף קמח וממשיכים ללוש עד שהבצק נוח לעבודה.
      להבא, מומלץ להוסיף נוזלים באופן כללי בהדרגה ולעצור כשהבצק מתחיל להיות טיפה דביק. מקמחים את משטח העבודה וממשיכים ללוש דקה שתיים לפני ההתפחה.
      בהצלחה 🙂

  2. 5 stars
    יואו פשוט מושלם!!,
    חבל שא”א להוסיף תמונה שתראו כמה מושלם.
    רק חבל על הנטורינה שצריך לשים…
    זה שיקול בשבילי בגלל הבריאות…

    1. היי,
      איזה כיף שנהנית מהחלה 🙂
      אפשר להשתמש בשמן במקום בנטורינה, רק לשים 1/3 פחות בכמות.
      בהצלחה!

    1. להוסיף שתי ביצים ובמידה ומתרשמים בזמן הלישה שחסר נוזלים אפשר להוסיף שלישית, בהצלחה!

  3. המרשם קורא ל2 כפות שמרים יבשים. האם זו גם הכמות אם משאירים את בבצק לתפיחה ללילה במקרר ומה הכמות הנדשת במקרה ומשתמשים באינסטנט שמרים יבשים ? תודה רבה! דורית.

    1. היי דורית, 2 כפות שמרים יבשים אינסטנט ויוצא מעולה!
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

      1. היי דינה, אפשר לוותר על הביצים ולהכין עם חצי כוס שמן במקום. בהצלחה ובתיאבון! וכמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/

  4. חלות נפלאות. הכנתי עם חמאה לשבועות. מדהימות.
    השאלה שלי היא האם אפשר להתפיח במקרר לילה?

      1. המתכון בכי טוב שקיים יש לי עשרות מתכוני חלות אבל זה עולה על כולם אימצתי לצמיתות
        תודה רבה כל הלב

    1. להתפיח עד להכפלת הנפח(הזמן יכול להשתנות ועדיף לפי לקבוע לפי מראה עין )

  5. הגבתם שלא כ"כ משנה מידת הכוס אלא אחידות, אך ההבדל בין כוס חד פעמית רגילה, שבד"כ מקובלת למדידה היא 180 מ"ל חצי מהכמות שאתה ציינת, 240 מ"ל. כלומר שכמות המים לחלות שבמתכון שווה ל 480 מ"ל???

    1. נכון, אך ליתר ביטחון שווה לקנות כוס מידה אוניברסאלי ואם אין כוס מידה אז קופסה ריקה של גבינה או קוטג 250 גר מתאימה

    2. שלום
      אם אין ברשותי נטורינה מה ניתן להחליף? ואיזה כמות?
      אני רוצה לציין שאני מתגוררת בחול והזמינות לאוכל היא בסיסית
      אודה לתשובה

      1. היי הדר,
        אפשר תמיד להחליף לשמן, רק להוריד 1/3 מהכמות שמופיעה במתכון.
        בהצלחה 🙂

      2. תודה.
        איזה שמן מומלץ? קנולה? ירקות? אורז? זית? זה השמנים שברשותנו בסופר ?
        אודה לתשובה

      3. היי הדר,
        כל אחד מהם יעשה את העבודה אבל הנטייה שלנו היא לכיוון שמן זית.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?