| | |

לחם פרנה מרוקאי מתוק

מתכון ללחם פרנה במילוי בשר, שמכינים בקלות. מנה מושלמת להגשה בארוחת השבת!
בהשראת: סיון מלול
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
לחם פרנה מתוק

לחם פרנה מתוק במילוי בשר, מתכון לעראייס (פיתה עם בשר) עם טוויסט ושדרוג שירעיד את האדמה מתחת לרגליכם!

כל מי שיודע מה זה לחם פרנה, לחם מרוקאי, חייב לנסות את המתכון הזה! מתכון קל, עם טוויסט שמשדרג כל ביס וממנה פשוטה הוא נהיה מנה איכותית ומפנקת! מתכון ללחם פרנה במילוי בשר שחייבים להכין בסוף השבוע!

מתכון ללחם פרנה עשיר שיכול להיות מנה ראשונה בארוחת השבת או מנה עיקרית לצד תוספת או סלט, כך או כך זו מנה מרשימה שתגרוף מחמאות ותהיה הנושא המדובר של הערב! 

לחם מרוקאי
צילום: מרים סלם

למה באמת כדאי לכם: מתכון ללחם פרנה

  • לחם פרנה מתכון כל כך טעים ומפנק שלא באמת צריך משהו נוסף ליד!
  • מנה איכותית ומרשימה, שתגרוף מחמאות במשך הרבה זמן!
  • מנה עשירה המכילה גם פחמימות וגם חלבונים!
  • מתכון פשוט ביותר שכל אחד יכול להכין בבית ובקלות!

 שורה תחתונה: כשמתחשק לצאת קצת מהשגרה בלי לצאת מהכלים, מכינים את המתכון הזה ומתפנקים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

לחם פרנה מתוק

לחם פרנה מרוקאי מתוק

מתכון ללחם פרנה במילוי בשר, שמכינים בקלות. מנה מושלמת להגשה בארוחת השבת!
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: סיון מלול

ציוד

מחבת לטיגון
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ½ קילו בשר אנטריקוט (טחון)
  • שומן כבש (40 גרם - קצוץ)
  • 1 בצל (גדול)
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • בהרט (קורט)
  • מלח (קורט)
  • כמון (קורט)
  • פלפל שחור (קורט)

לבצק:

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף סילאן
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כף מלח גס (בסוף)

אופן ההכנה

  • במחבת לטגן בצל גדול קצוץ עד להשחמה.
  • להוסיף את השומן ולטגן עד להשחמה קלה.
  • בשלב הבא להוסיף את הבשר הטחון ולמעוך עד שהבשר מתפורר.
  • כעת להוסיף חצי צרור כוסברה, וחצי צרור פטרוזיליה (לקצוץ דק).
  • לתבל בקורט בהרט, מלח, כמון ופלפל שחור ולתקן טעמים לפי הטעם.
  • לערבב תוך כדי טיגון של במשך כשלוש דקות ולצנן.

לבצק:

  • לעבד את מרכיבי הבצק עם 3-4 כוסות מים חמימים.
  • בסוף להוסיף כף מלח גס ולעבד במשך עוד חמש דקות.
  • נתפיח במשך כשעה.
  • נקרוץ עיגולים עם ידיים משומנות ונמלא בבשר.
  • לסגור היטב ונתפיח עוד עשרים דקות.
  • לאפות בסיר גריל בעדיפות ראשונה, אך אם אין, נחמם מראש כ 15 דקות את התנור על מצב גריל (200 מעלות) ונניח תבנית עם מים קרים בתחתית התנור לשמירה על לחות לאורך האפייה ופשוט נאפה הכי קרוב לגריל משני הצדדים.
  • לשים עין ולא לזוז מהתנור כי זה נאפה די מהר.
  • אחרי שנוציא את הפיתות נניח אותן לצינון בתוך ציפית של כרית נקייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מתכון לפרנה
צילום: מרים סלם
מתכון ללחם פרנה
צילום: סיון מלול


שאלות נפוצות: לחם פרנה

את הפיתות הכנת במחבת או בסיר חשמלי?
אין סיר גריל עשיתי בתנור על מצב גריל.
כמה זמן הפיתות נשמרות?
אצלי הם התחסלו באותו יום, אבל אפשר לשמור במקרר ויום יומיים גג אחרי לחמם בתנור.

הבמה כולה שלכם:

לחם פרנה מתוק

"יצא מושלם!"
מרים סלם

לחם פרנה מתוק
צילום: סיון מלול
לחם מרוקאי
צילום: סיון מלול

רק עוד דבר אחד אחרון!

אין טעים ומפנק מהמטבח המרוקאי – מסכימים? קבלו קורס מזורז איך לבשל כמו סבתא מרוקאית

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: מתכון לפרנה מאת סיון מלול , מרים סלם 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?