Go Back
לחם פרנה מתוק

לחם פרנה מרוקאי מתוק

מתכון ללחם פרנה במילוי בשר, שמכינים בקלות. מנה מושלמת להגשה בארוחת השבת!
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: סיון מלול

ציוד

מחבת לטיגון
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • ½ קילו בשר אנטריקוט (טחון)
  • שומן כבש (40 גרם - קצוץ)
  • 1 בצל (גדול)
  • ½ צרור כוסברה
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • בהרט (קורט)
  • מלח (קורט)
  • כמון (קורט)
  • פלפל שחור (קורט)

לבצק:

  • 1 קילו קמח (מנופה)
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף סילאן
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כף מלח גס (בסוף)

אופן ההכנה

  • במחבת לטגן בצל גדול קצוץ עד להשחמה.
  • להוסיף את השומן ולטגן עד להשחמה קלה.
  • בשלב הבא להוסיף את הבשר הטחון ולמעוך עד שהבשר מתפורר.
  • כעת להוסיף חצי צרור כוסברה, וחצי צרור פטרוזיליה (לקצוץ דק).
  • לתבל בקורט בהרט, מלח, כמון ופלפל שחור ולתקן טעמים לפי הטעם.
  • לערבב תוך כדי טיגון של במשך כשלוש דקות ולצנן.

לבצק:

  • לעבד את מרכיבי הבצק עם 3-4 כוסות מים חמימים.
  • בסוף להוסיף כף מלח גס ולעבד במשך עוד חמש דקות.
  • נתפיח במשך כשעה.
  • נקרוץ עיגולים עם ידיים משומנות ונמלא בבשר.
  • לסגור היטב ונתפיח עוד עשרים דקות.
  • לאפות בסיר גריל בעדיפות ראשונה, אך אם אין, נחמם מראש כ 15 דקות את התנור על מצב גריל (200 מעלות) ונניח תבנית עם מים קרים בתחתית התנור לשמירה על לחות לאורך האפייה ופשוט נאפה הכי קרוב לגריל משני הצדדים.
  • לשים עין ולא לזוז מהתנור כי זה נאפה די מהר.
  • אחרי שנוציא את הפיתות נניח אותן לצינון בתוך ציפית של כרית נקייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.