מוס גבינה ולוטוס
חובבי קינוחים, התכוננו להתאהב! היום חושפים בפניכם סוד קולינרי נדיר – מתכון למוס גבינה ולוטוס שיענג את החיך שלכם. שילוב טעמים מיוחד בין גבינה עשירה ושכבת לוטוס יוצר חוויה קסומה בפה, שתשאיר אתכם רוצים עוד ועוד.
מתכון זה אינו סתם עוד קינוח גבינה רגיל. הוא מקבל טעם קרמלי עשיר ומרקם ייחודי בזכות שכבות הלוטוס, עם פס אפור-חום מפתה המסתתר מתחת לשכבת מוס לבנה כשלג, ועוד ציפוי מענג של לוטוס מעל.
הכנת המוס קלה יחסית, ואינה דורשת מיומנויות אפייה מיוחדות. כל מה שצריך זה בלנדר, מיקסר וכמה מצרכים פשוטים. תוך זמן קצר תיהנו מקינוח מרשים וטעים שיגנוב את ההצגה בכל אירוע.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
לתחתית :
- 2 חבילות עוגיות לוטוס (גודל בינוני)
- חלב (לטבילה)
למוס גבינה:
- 650 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה (חלבית - ½2 מיכלים)
- ½1 צנצנות חלב מרוכז (600 מ"ל)
- 2 גביעי שמנת חמוצה 27 אחוז שומן (400 מ"ל)
- 1 גביע יוגורט מתיקות מעודנת יופלה (200 מ"ל)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
לציפוי :
- 1 צנצנת ממרח לוטוס ( 400 גרם)
אופן ההכנה
- נטבול עוגיות לוטוס בחלב ( לא להטביע את העוגיות אחרת התחתית תצא מושית!).
- נניח בתחתית של התבנית.
- נכניס למקרר בינתיים.
- נקציף במיקסר במהירות בינונית את השמנת להקצפה 2 דקות לערך.
- נוסיף חלב מרוכז , אינסטנט פודינג ואת השמנות והיוגורט לקערה.
- נמשיך להקציף עד שמתקבל קרם רך ויציב אך לא קשה.
- נעביר לקנקן או משפך למי שיש.
- נשפוך מעל העוגיות , חלק מהמוס.
- נניח מעל עוגיות נוספות טבולות בחלב, ומעל שכבה אחרונה של מוס .
- נכניס למקפיא ללילה .
לציפוי:
- נוציא את המכסה של הממרח לוטוס.
- נכניס למיקרוגל ל 40 שניות.
- נעביר לכלי, נשפוך מעל כל עוגה אישית בקטנה.
- להטות את התבנית עד שכל העוגה מקבלת ציפוי.
- לאחסן במקרר.
שאלות נפוצות: מוס גבינה ולוטוס
איזה קינוח יש בכוסות? יש קוביות בראוניז, כדורי קראנץ , מעט קרם אספרסו ,מוס גבינה , הציפוי שונה בכל אחד . |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מוס גבינה ולוטוס
יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קינוחי כוסות פררו רושה
- אסאדו בתנור קל ומרשים
- עוגת מספרים ליום הולדת
- עוגת אלפחורס מרשימה במיוחד
- חלת מפתח לסגולה ובריאות
- מתכון אוזני המן מנצח
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חגיגיים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מוס גבינה ולוטוס מתכון מאת: Meri Kogan
עוד 2 שאלות:
3. האם העוגה טובה בהקפאה , נניח לשבועיים?
4. איך יצא בכוסות אישיות ולא בתבנית?
ערב טוב!
נראה מתכון מעולה, יש לי כמה שאלות:
1. האם אפשר לרשום בגרמים את כמות העוגיות לתחתית?
2.האם ניתן לשים שמנת חמוצה של 15% במקום 27% ?
לאיזה גודל תבנית אחת מתאימה הכמות? קוטר של 18/20/22/24 ס"מ ?
היי לאה,
נשמח לענות על שאלותייך:
1. 500 גרם עוגיות.
2. כן.
3. אם את מכינה בתבנית עגולה, אז היינו הולכים על 26.
4. העוגה טובה בהקפאה אפילו במשך למעלה משבועיים.
5. יוצא מושלם!
בהצלחה 🙂