| | | | | | |

תפוח אדמה מוקרם בתנור: מנה אליפות בקלי קלות

מתכון מושלם של תפוח אדמה מוקרם בתנור יעניק לכם מנה נוסטלגית ומרשימה של מחית תפוחי אדמה נימוחות, פטריות עסיסיות ורוטב שמנת וגבינה עשיר. אליפות של מנה, קלילה להכנה!
בהשראת: מירב דהן
ציון 4.47 על ידי 13 דירוגים
תפוח אדמה מוקרם מתכון

לאירוח ספונטני ומרשים, לארוחת ערב מפנקת וטעימה, לנשנוש חם בצהרי היום, לאירוח חלבי מענג ומספק..

אין כמו תפוח אדמה מוקרם בתנור – מנה נוסטלגית, מרשימה יפהפייה, שתעניק לכם ביס רך של מחית תפוחי אדמה נימוחה עם פטריות עסיסיות בטעם אגוזי ומוקרם ברוטב שמנת וגבינה עשיר להעצמת החוויה והטעמים המופלאים.

כאן אנו מביאים לכם תפוח אדמה מוקרם מתכון בהכנה הכי קלילה שיש, ללא צורך בקילוף. כמה תבלינים טובים וחיתוך קצרצר של הירקות – ואתם יכולים להתרווח בשולחן ופשוט להתענג על מנת אליפות שתוציא מכולם קריאות וואו מאושרות…

ספר המתכונים של מירב דהן  

תפוח אדמה מוקרם מתכון
צילום: מירב דהן

למה באמת כדאי לכם: תפוח אדמה מוקרם בתנור

 

  • תפוח אדמה מוקרם כמו בקניון – מנה נוסטלגית, מרשימה ויפהפייה, מושלמת לאירוח מרשים, ארוחת ערב מפנקת או אירוח חלבי עשיר
  • ביס רך ונימוח של מחית תפוחי אדמה ופטריות עסיסיות בטעם אגוזי ברוטב שמנת עשיר להעצמת החוויה והטעמים המופלאים

שורה תחתונה: תפוח אדמה מוקרם עם פטריות – אליפות של מנה, קלילה להכנה!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? תפוח אדמה מוקרם בתנור

תפוח אדמה מוקרם מתכון

תפוח אדמה מוקרם בתנור: מנה אליפות בקלי קלות

מתכון מושלם של תפוח אדמה מוקרם בתנור יעניק לכם מנה נוסטלגית ומרשימה של מחית תפוחי אדמה נימוחות, פטריות עסיסיות ורוטב שמנת וגבינה עשיר. אליפות של מנה, קלילה להכנה!
ציון 4.47 על ידי 13 דירוגים
לדרג
באדיבות: מירב דהן

המצרכים

  • 4 תפוחי אדמה בינוניים - גדולים
  • ½ סלסלת פטריות או קופסת שימורים אחת
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 כפות חמאה
  • ¼ כוס שמנת לבישול
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים לקישוט
  • קורט פפריקה מתוקה לקישוט

אופן ההכנה

  • מניחים את תפוחי האדמה שלמים על הקליפה בתבנית עם מלח גס בחום של 190-200 מעלות ואופים עד שהם רכים לגמרי.
  • בינתיים מטגנים בחמאה בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים מעט. מתבלים במלח ופלפל שחור.
  • כשתפוחי האדמה מוכנים חותכים אותם לחצי אבל לא עד הסוף, אלא שיישארו מחוברים. מרוקנים בעזרת כפית את רוב התוכן שלהם אל תוך קערה ומועכים לפירה.
  • מוסיפים את הבצל והפטריות, מלח ומעט שמנת לבישול עד שמגיעים למרקם חלק ונעים.
  • מחזירים את המלית אל תוך תפוחי האדמה ומפזרים מעל גבינה מגורדת.
  • מחזירים לתנור להקרמה עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. מפזרים מעל קצת בצל ירוק קצוץ ופפריקה מתוקה לקישוט (ממש מעט ולא חובה), ומגישים חם
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

צילום: מירב דהן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

מקור: מירב דהן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?