| | |

קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפו״א

השבת מפתיעים את כולם עם מנה מיוחדת של קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפוחי אדמה היישר מהמטבח הטורקי כשכל אלו מורכבים לשכבות מענגות בטעם בשרני, עסיסי ומפנק
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
קציצות ברוטב עגבניות

אם שישי הוא היום הכי מיוחד בשבוע, למה להתפשר על מנות בנאליות שמכינים כל פעם?

השבת אתם הולכים להפתיע ולרגש את כווולם עם מנה מהממת ומיוחדת במינה של קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפוחי אדמה שיגוון לכם את הסופ"ש בטעמים מעלפים ומזינים.

המנה הזאת של קציצות ברוטב עגבניות נחשבת לאחת האהובות והפופולאריות מהמטבח הטורקי שמכינים עם קציצות קטנות ושובבות, פרוסות תפוחי אדמה וחצילים רכים ונהדרים ורוטב עגבניות עשיר ומתובל כמו שצריך, כשכל אלו מורכבים אחד על השני לשכבות מענגות בטעם בשרני, עסיסי ומפנק

ספר המתכונים של מלי מאירוב

קציצות ברוטב עגבניות
צילום: מלי מאירוב

למה באמת כדאי לכם: קציצות ברוטב עגבניות

 

  • השבת מגוונים עם מנה מיוחדת של קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפוחי אדמה היישר מהמטבח הטורקי
  • קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפוחי אדמה שיגוונו לכם את הסופ"ש בטעמים מעלפים

שורה תחתונה: אחת האהובות והפופולאריות מהמטבח הטורקי

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? הקליקו לסרטון הכנה 

קציצות ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפו״א

השבת מפתיעים את כולם עם מנה מיוחדת של קציצות ברוטב עגבניות עם חציל ותפוחי אדמה היישר מהמטבח הטורקי כשכל אלו מורכבים לשכבות מענגות בטעם בשרני, עסיסי ומפנק
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

המצרכים

  • 2 תפוחי אדמה מקולפים חתוכים במנדולינה לעובי דק (אבל לא מדי)
  • חציל פרוס לעיגולים 2 סנטימטר
  • שמן זית
  • בצל גדול קצוץ
  • ½ קילו בשר טחון
  • כפית מלח
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית צ׳ילי גרוס (או יותר)
  • כפית פלפל שחור
  • כפית כורכום
  • רסק עגבניות
  • רוטב עגבניות מבקבוק
  • ½1 כוס מים רותחים
  • ¼ כוס שמן זית
  • פלפל שאטה או פלפל ירוק חריף (לא חובה)
  • 2 עגבניות חתוכות למרובעים

אופן ההכנה

  • 2 תפוחי אדמה מקולפים נחתוך במנדולינה לעובי דק לא מידי.. נשטוף את חתיכות תפוחי האדמה במים קרים עד שהמים נקיים וננגב
  • נבריש עם שמן זית את תפוחי האדמה והחצילים ונכניס לתנור 190 מעלות עד שהחצילים זהובים והתפו״א רכים קצת
  • בינתיים נטגן במחבת עם רבע כוס שמן בצל גדול קצוץ עד שקיפות, נוסיף חצי קילו בשר טחון על להבה גדולה ונטגן עד שמאפיר.
  • ננמיך להבה ונוסיף כפית מלח, כפית פפריקה, כפית (או יותר) צ׳ילי גרוס, כפית פלפל שחור, כפית כורכום. נערבב עד שאין נוזלים ונוסיף כף גדושה של רסק עגבניות וכוס רוטב עגבניות מבקבוק. נערבב עד שמסמיך, נטעם ונתקן תיבול.
  • עכשיו מרכיבים את המנה – נשים תפוח אדמה בתבנית או בסיר רחב, אפשר גם 2 תפוחי אדמה אחד על השני ומעליהם שמים חציל. מעל החציל נשים כף גדושה מתערובת הבשר ומעל פרוסת עגבנייה.
  • נשים בקערה כוס רוטב עגבניות, כוס וחצי מים רותחים, רבע כוס שמן זית, כף גדושה רסק עגבניות, כפית מלח, כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית פלפל שחור, נערבב ונשפוך בין החצילים
  • נפזר 2 עגבניות חתוכות למרובעים ומי שאוהב גם פלפל שאטה או פלפל ירוק חריף. נכסה בנייר אפיה רטוב ומקומט ועליו נניח נייר כסף.
  • נאפה בחום 190 מעלות 45 דקות, נוציא את הכיסוי, נבדוק אם צריך להוסיף קצת מים ונאפה עוד רבע שעה ללא כיסוי . נרטיב מעט את הבשר עם הרוטב

הערות וטיפים

  • אפשר לעשות את הכל גם על הגז
  • אם נשאר לכם בשר תפזרו בסיר או תקפיאו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

קציצות ברוטב עגבניות
צילום: מלי מאירוב

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון! 

הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?