| | | | | | | | | |

סלט אבוקדו ועגבניות שרי (גוואקמולי) מהיר וקליל

מתכון מהמם של סלט אבוקדו ועגבניות שרי (גוואקמולי) קליל, במרקם חמאתי וקטיפתי ענוג ובטעם עשיר ואגוזי. מושלם למריחה על לחם טרי וכתוספת נהדרת לכל ארוחה
בהשראת: עידית מרום
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
סלט אבוקדו

כמי שמעריצים את הפרי האקזוטי המהמם הזה, אנחנו תמיד בעד לשלב אותו בתפריט באופן קבוע, כל עוד הוא בעונה.

למה? כי למרות שהוא פרי, אבוקדו מכיל ברובו חומצת שומן בלתי רווי חיונית, בניגוד לפירות המכילים בעיקר פחמימות, לכן, שילוב אבוקדו בתפריט יסייע לתחושת שובע ארוכה ולשמירה על רמות סוכר מאוזנות לאחר הארוחה.

ומה יותר מתבקש מאשר סלט אבוקדו ועגבניות שרי (גוואקמולי) מעולה וקליל, במרקם חמאתי וקטיפתי ענוג ובטעם עשיר ואגוזי? מרחו אותו על קרקרים קריספיים, טורטיה רכה או פיתה עבה – ואתם לגמרי מסודרים לארוחת ערב בריאה ומשביעה

ספר המתכונים של עידית מרום

סלט אבוקדו
צילום: עידית מרום

למה באמת כדאי לכם: סלט אבוקדו משודרג

 

  • סלט עם אבוקדו במרקם חמאתי קטיפתי, טעם עשיר ואגוזי
  • סלט אבוקדו מקסיקני קל וקליל, בריא ומזין!
  • מתכון לסלט אבוקדו עשיר בויטמינים ושומנים חיוניים לגוף
  • יופי של ארוחת ערב בריאה ומשביעה או כתוספת נהדרת לכל ארוחה

שורה תחתונה: קל להכנה, אבל שלא תפספסו את העונה

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? סלט אבוקדו מתכון 

סלט אבוקדו

סלט אבוקדו ועגבניות שרי (גוואקמולי) מהיר וקליל

מתכון מהמם של סלט אבוקדו ועגבניות שרי (גוואקמולי) קליל, במרקם חמאתי וקטיפתי ענוג ובטעם עשיר ואגוזי. מושלם למריחה על לחם טרי וכתוספת נהדרת לכל ארוחה
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
לדרג
כמות 4 מנות
באדיבות: עידית מרום

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 אבוקדו בשלים ורכים חתוכים לקוביות (מומלץ זן אטינגר/האס)
  • 1 כוס עגבניות שרי צבעוניות חצויות
  • בצל סגול חתוך לטבעות דקיקות
  • טבעות פלפל חריף ירוק מסוג חלפניו
  • חופן כוסברה קצוצה
  • לתיבול: 2 כפות שמן זית, מיץ מליים אחד, מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

  • לערבב את כל הרכיבים בקערה, להוסיף את התיבול ולערבב היטב שוב, להגיש לצד קרקר שיפון איכותי או רבעי פיתות כוסמין קלויות

הערות וטיפים

הידעתם?
  • מרבית השומן שבאבוקדו הוא שומן חד בלתי רווי. זוהי חומצת שומן חיונית המסייעת להפחתת רמות הכולסטרול בדם וירידה בשכיחות מחלות קרדיווסקולריות.
  • אבוקדו עשיר בוויטמין E , נוגד חימצון חזק היעיל בהגנה מפני נזקי חימצון וקרינה.
  • אבוקדו עשיר גם במינרל אשלגן המסייע לשמירה על רמות מאוזנות של לחץ הדם ולתפקוד תקין של השרירים והלב.
  • שילוב אבוקדו בתפריט יסייע לתחושת שובע ארוכה ולשמירה על רמות סוכר מאוזנות לאחר הארוחה.
  • מנה של חצי אבוקדו קטן בארוחה (כ50 גרם) תספק לכם כ80 קלוריות עם סך הכל 4 גרם פחמימה, 8 גרם של שומן איכותי וכ-250 מ״ג של אשלגן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

סלט אבוקדו
צילום: עידית מרום

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

לפני שאתם מתנפלים על סלט אבוקדו מושלם – הקדימו להכין עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכונים בריאים מושלמים. רק תבחרו!

 

מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?