להכניס לתוך קערת מיקסר עם וו לישה, קמח שמרים עם כף סוכר לבן.
להפעיל על מהירות נמוכה , להוסיף בהדרגה את המים , זה שלב שהבצק מעט לא אחיד.
להמשיך בפעולת המיקסר ולהוסיף בהדרגה רבע כוס שמן.
להעלות למהירות בינונית, הבצק בשלב זה יתחיל להתגבש, לעצור את המיקסר .
להוסיף כפית מלח שולחן, להמשיך בפעולת המיקסר מהירות בינונית לפחות 6-7 דקות עד שהבצק הופך לאחיד וגמיש לגמרי ומתנתק לגמרי מהקערה.
להוציא מהקערה , ללוש מעט עם הידיים , לשמן מעט עם שמן זית ולהחזיר לקערה.
לכסות בניילון נצמד ומעל להניח מגבת.
להניח להתפחה ראשונה בחוץ ( אפשר גם במקרר במידה ולא מתכוונים להכין את הפיצה באותו הרגע) , ההתפחה הראשונה תהיה בין 40 דקות לשעה תלוי במזג אויר, מזג אויר חם ההתפחה תהיה מהירה יותר.
לאחר ההתפחה הראשונה , לפזר קמח רגיל על השיש.
להניח את הבצק, מעל הקמח ולכסות עם מגבת, לעשרים דקות נוספות.