Go Back
מתכון פיצהבורגר

פיצהבורגר משגעת בגרסה כשרה

מתכון מעולה לארוחה עשירה וטעימה
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

מחבת
מיקסר
כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח שמרים אסם ( / קמח רגיל עם 25 גרם שמרים טריים.)
  • 220 מ״ל מים
  • 1 כף גדושה סוכר
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח

טופינג:

  • 200 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל (גדול קצוץ)
  • פלפלים אדומים קלויים (לא חייב אבל מוסיף המון)
  • שום קצוץ דק (4 שיניים)
  • פלפל חריף קצוץ דק לבשר עצמו + ועוד פלפל אחד מעל .
  • 1 כף רסק עגבניות עם עשבי תיבול
  • 1 כף סוכר
  • שמן זית
  • חצילים מטוגנים
  • שומשום (מעט )
  • צנוברים (מעט )
  • אלף האיים / טחינה (לפי טעם אישי)

אופן ההכנה

הכנת הבצק :

  • להכניס לתוך קערת מיקסר עם וו לישה, קמח שמרים עם כף סוכר לבן.
  • להפעיל על מהירות נמוכה , להוסיף בהדרגה את המים , זה שלב שהבצק מעט לא אחיד.
  • להמשיך בפעולת המיקסר ולהוסיף בהדרגה רבע כוס שמן.
  • להעלות למהירות בינונית, הבצק בשלב זה יתחיל להתגבש, לעצור את המיקסר .
  • להוסיף כפית מלח שולחן, להמשיך בפעולת המיקסר מהירות בינונית לפחות 6-7 דקות עד שהבצק הופך לאחיד וגמיש לגמרי ומתנתק לגמרי מהקערה.
  • להוציא מהקערה , ללוש מעט עם הידיים , לשמן מעט עם שמן זית ולהחזיר לקערה.
  • לכסות בניילון נצמד ומעל להניח מגבת.
  • להניח להתפחה ראשונה בחוץ ( אפשר גם במקרר במידה ולא מתכוונים להכין את הפיצה באותו הרגע) , ההתפחה הראשונה תהיה בין 40 דקות לשעה תלוי במזג אויר, מזג אויר חם ההתפחה תהיה מהירה יותר.
  • לאחר ההתפחה הראשונה , לפזר קמח רגיל על השיש.
  • להניח את הבצק, מעל הקמח ולכסות עם מגבת, לעשרים דקות נוספות.

טופינג :

  • לטגן בצל קצוץ עד שהופך שקוף ומעט מזהיב .
  • להוסיף שום קצוץ, להוסיף פלפל חריף קצוץ ופלפלים אדומים קלויים.
  • להקפיץ מעט, להוסיף את הבשר ולפורר אותו באמצעות מזלג.
  • להוסיף כף רסק וכף סוכר , לערבב עם כף עץ, כשבע דקות לערך.
  • להעביר לקערה כדי שהבשר ינוח.

המשך הכנה:

  • לחמם תנור ל210 מעלות.
  • לחלק את הבצק לארבע חלקים שווים.
  • ליצור כדורים , כאשר מכינים פיצה אחת את יתר הכדורים לכסות במגבת כדי שהבצק לא יתייבש.
  • לרדד את הכדור בצק עד לקבלת עיגול שטוח ככל הניתן ( הוא יעלה שוב בתנור )
  • להעביר בזהירות לתבנית עם נייר אפיה
  • במרכז הבצק להניח את הבשר, מעל נשים פלפל חריף וחצילים מטוגנים רצועות בצל ( לבן או סגול ) ומעט צנוברים .
  • עם מברשת אפיה למרוח מעט בקצוות עם שמן זית ולפזר שומשום מסביב ( הקשה של הפיצה) .
  • להכניס לתנור חמש דקות ראשונות על טורבו חמש אחרונות על תוכנית רגילה - סה"כ 10 דקות בחום של 210 מעלות .
  • להוציא מהתנור לחתוך לרבעים ומעל למזוג טחינה או אלף האיים אפשר גם להוסיף חמוצים ( כמו בדומינוס).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.