בתקופה זו כאשר יש זמן בשפע, הכי כיף להכין פיתות ביתיות ולשכוח מהמאפייה! פיתות ביתיות הכי טעימות שאכלתם, מכינים מבצק נוח לעבודה ושמים לאפייה בסיר/מחבת/חשמלי, מה שאוהבים. פיתות ממש דקיקות ורכות בטירוף שאפשר לשמור במקפיא ולחמם בלי להרגיש בהבדל בטעם! אז תפסיקו לחפש תירוצים וקדימה להכין!

מתכון באדיבות: רבקה סחראי – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: פיתות ביתיות – מתכון פשוט וקל

מצרכים 

1 קג קמח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
2 כפות שמן
1 כף מלח
3 כוסות מים פושרים


אופן הכנה 

  • מכינים בצק מהמצרכים ונותנים התפחה של שעה וחצי
  • לרדד לעיגולים את הפיתות להניח לתפיחה חוזרת על נייר אפייה לכסות במגבת ל 20 דק'.
  • אופים או במחבת רגיל / חשמלי או סיר כזה.

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר לאפות בתנור?
תשובה: לא מצליח בתנור, יוצא קצת יבש גם.
שאלה: אפשר לעשות מהבצק חלה?
תשובה: כן רק תוסיפי ביצה ועוד קצת שמן.
שאלה: הנחת את הסיר על הכיריים בנוסף לחשמל?
תשובה: כן.
שאלה: המכשיר שאת אופה בו קיים לכיריים אינדוקציה?
תשובה: לא מתאים לאינדוקציה. הבנתי שלאינדוקציה יש סירים ומחבתות שמתאימים להם. אצלי כיריים חשמליים רגילים.
שאלה: כמה פיתות יוצאות מ1 קג קמח?
תשובה: 15.
שאלה: את שמה את הבצק על הרשת (כי לי יש רשת בתוך הסיר) או על התחתית של הסיר
תשובה:  על התחתית .. תוציאי את הרשת. 
שאלה: אבל יש סיר כזה מנירוסטה?
תשובה: לא ניסיתי נירוסטה. אצלי מאלומיניום יוצא מוצלח. 
שאלה: אופים בגריל. וגם על הגז?
תשובה: כן אצלי הכיריים חשמליים לא אינדוקציה.
שאלה: האם אפשר להקפיא?
תשובה: כן בהחלט למקפיא. 
שאלה: על איזה אש בגז?
תשובה: בינונית נמוכה.


תשובה:   

תמונות ותגובות מהגולשים:

עוד מתכונים מבוקשים:

פיתות ביתיות פיתות ביתיות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *