| | |

קציצות בשר ברוטב עגבניות משגע

קציצות בשר ברוטב עגבניות, בליווי אפונה ותפו"א רכים הן המנה הכי מנחמת ומחממת שיש, שמכינים בכמה דקות!
בהשראת: סתיו סעדון עמר
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
קציצות בשר ברוטב

תראו לנו מישהו אחד שלא אוהב את המנה הכי ילדותית והכי טעימה בעולם, הלא היא – קציצות בשר ברוטב עגבניות, בליווי אפונה ותפוחי אדמה רכים ומענגים, שאין ספק שיתנו לכם את המנה הכי מנחמת ומחממת ביום קריר וסגריר.

הסוד לטעם המושלם של קציצות בשר ברוטב מתחיל קודם כל בתיבול מושלם של שום, פטרוזיליה וטיפה משקה סודה שיעצים את העסיסיות של הבשר ואת המרקם הרך והנימוח. הרוטב המושלם מקבל סמיכות נהדרת ועושר טעמים בזכות תיבול מדויק וכל תוספת שאוהבים – עלי מנגולד, גרגירי אפונה, פולים או שעועית..

אז קחו לכם כמה דקות של הכנה, קצצו קציצות טעימות ומופלאות, "הטביעו" אותן ברוטב נהדר, והגישו לבני המשפחה ארוחת צהריים או ערב הכי טעימה ומשביעה שתלך בול עם אורז לבן חם.

 

ספר המתכונים של סתיו סעדון עמר

קציצות בשר ברוטב
צילום: סתיו סעדון עמר

למה באמת כדאי לכם: קציצות בשר ברוטב

 

  • הסוד לטעם המושלם של קציצות בשר ברוטב מתחיל קודם כל בתיבול מושלם
  • קציצות בשר ברוטב עגבניות הן ללא ספק המנה הכי מנחמת ומחממת ביום קריר וסגריר
  • ארוחת צהריים או ערב מזינה וטעימה לכל המשפחה עם קציצות ברוטב שמושלמות על אורז לבן וחם

שורה תחתונה:  סיר מנחם ומהמם בשלמות טעמים עסיסית ורכה

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? קציצות בשר ברוטב

 

קציצות בשר ברוטב

קציצות בשר ברוטב עגבניות משגע

קציצות בשר ברוטב עגבניות, בליווי אפונה ותפו"א רכים הן המנה הכי מנחמת ומחממת שיש, שמכינים בכמה דקות!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: סתיו סעדון עמר

המצרכים

  • ½ קילו בשר טחון
  • 2 בצלים גדולים
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 קישוא
  • 5 שיני שום
  • צרור צרור גדול של פטרוזיליה
  • ½ כוס פירורי לחם
  • 2 כפות סולת (לא חובה)
  • ½ כוס סודה (המשקה)
  • כפית מלח
  • כפית פלפל
  • ½ כפית כמון
  • כפית פפריקה
  • ½ כפית בהרט
  • לרוטב:
  • ראש שום
  • פחית עגבניות מרוסקות
  • קופסאות רסק עגבניות קטנה
  • כף כמון
  • כפית כורכום
  • 2 כפות פפריקה
  • כפית פלפל
  • ½1 כפית מלח
  • כפית סוכר
  • תוספות מומלצות לרוטב - עלי מנגולד חתוכים גס עם הגבעול, תפוחי אדמה, אפונה, פולים, שעועית

אופן ההכנה

  • נטחן ביחד בצל, תפו"א, קישוא ושום, נניח במסננת עם מעט מלח ונסחט עד שיצאו כל הנוזלים (שלב זה חשוב מאוד מאחר ויש בירקות המון המון נוזלים שאם לא נוציא אותם הם יפרקו לנו את הקציצות בהמשך).
  • נשים בקערה את כל חומרי הקציצות ונלוש היטב, אבל לא ללוש יותר מדי אלא רק לקבלת תערובת אחידה, אחרת החלבון של הבשר יתפתח יתר על המידה והקציצות עלולות לצאת מעט צמיגיות.
  • נכסה ונניח את התערובת בצד ובינתיים נכין את הרוטב - נטגן את כל השום הכתוש בקצת שמן על אש בינונית, ישר כשהוא מתחיל להשחים נוסיף את התבלינים, נערבב מעט ונוסיף את הרסק עגבניות והעגבניות המרוסקות (בשלב זה נוסיף גם את כל המנגולד, האפונה או שאר התוספות שבחרתם להוסיף)
  • נערבב הכל יחד, נוסיף מים רתוחים לכיסוי, נביא לרתיחה, וננמיך את האש ונבשל עד שתפוחי האדמה כמעט רכים. נקצץ את הקציצות מכל תערובת הבשר, נביא את הרוטב שוב לרתיחה ונכניס אותן לסיר.
  • נבשל על אש נמוכה חצי שעה, מידי פעם ננער את הסיר כדי שהקציצות לא ידבקו ויתבשלו מכל הכיוונים. נכבה את האש ונמתין עוד כעשר דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

קציצות בשר ברוטב
צילום: סתיו סעדון עמר

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?