עוגיות טורקיות על בסיס שמן
העוגיות טורקיות הן קינוח אהוב ומוכר, הן פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, ובעלות טעם עדין וממכר. יתרונן הגדול הוא קלות ההכנה, הן לא דורשות מיקסר או מיומנות מיוחדת, וכל אחד יכול להכין אותן בקלות. במתכון זה נעשה שימוש בשמן במקום חמאה, מה שהופך אותן לפרווה ומתאימות גם למי שנמנע מחלב. בנוסף, ניתן להוסיף מגוון תוספות לפי הטעם, כמו אגוזים, צימוקים או פירות יבשים אחרים.
עוגיות טורקיות על בסיס שמן

העוגיות הטורקיות הן קינוח אהוב ומוכר, הן פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, ובעלות טעם עדין וממכר. יתרונן הגדול הוא קלות ההכנה, הן לא דורשות מיקסר או מיומנות מיוחדת, וכל אחד יכול להכין אותן בקלות.
במתכון זה נעשה שימוש בשמן במקום חמאה, מה שהופך אותן לפרווה ומתאימות גם למי שנמנע מחלב. בנוסף, ניתן להוסיף מגוון תוספות לפי הטעם, כמו אגוזים, צימוקים או פירות יבשים אחרים.
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/ מלי-מאירוב icon="" target="false" nofollow="false"] ספר המתכונים של מלי מאירוב [/button]

[adinserter block="2"]
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
המצרכים
- ¾1 כוסות קמח לבן
- ½ כפית אבקת אפיה
- ½ כוס אבקת סוכר
- ½ כוס שמן
- קינמון / שקד
אופן ההכנה
- נכניס לקערה את הקמח, אבקת אפיה, אבקת סוכר ונערבב.
- נוסיף חצי כוס שמן נלוש בידיים ונוסיף כל פעם עוד כפית שמן עד שהבצק רך ונעים ולא מתפורר.
- ניקח חתיכה מהבצק ונעשה כדור גודל עגבנית שרי.
- אם הבצק מתפורר נוסיף טיפה אחת של שמן כל פעם.
- נשטח קצת את הכדור ונשים בתבנית.
- נפזר קינמון או נשים שקד.
- נאפה בתנור על חום של 170 מעלות בערך 20 דקות.
- לא להשחים אותם תבדקו את תחתית העוגייה אם היא הזהיבה אז זה מוכן.
[adinserter block="4"]
שאלות נפוצות: עוגיות טורקיות
| אפשר עם סוכר? לדעתי כן. |
| המה הטעם שלהם ? מזכירות עוגיות מבצק פריך? לא, בגלל שאין חמאה וזה שמן אז יוצא קריספי. |
| האם אלה עוגיות שיכולים להיות ארוזות בשקית למשך יומיים ולהישמר טריות? כן. |

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגיות טורקיות
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגיות טורקיות מתכון מאת: מלי מאירוב