Advertisements
|
אחד ממאפי השמרים הכי מתוקים בארץ חוזר לפנק בגדול. גביניות גבינה מעולות ויפות תוצרת בית במתכון קל וקליל. יוצאות מבריקות ושזופות כאילו יצאו עכשיו מחוף, עם מלית גבינה עשירה ורכה שמשדרגת את הטעם ברמות. אין על גביניות ממכרות ריחניות שיעשו לכם כיף בבית כל סופ"ש.

מתכון באדיבות: חני קונאשווילי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: גביניות שמרים ביתיות יפייפיות וטעימות

מצרכים

לבצק:
500 גרם קמח
חצי כוס סוכר
1 כף שמרים
1 כוס חלב פושר
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה

למילוי:
1 גביע גבינה לבנה (אני משתמשת בגבינת שמנת).
מעט גרידת לימון
1 סוכר וניל
1 כף גדושה פודינג וניל
רבע כוס סוכר


אופן הכנה

  • נלוש את הכל ביחד במיקסר עד לבצק אחיד. אפשר גם  ללוש בידיים.
  • נניח להתפחה לפחות שעה, אפשר גם להתפיח כמה שעות במקרר.
  • נחלק ל-2, ונרדד על משטח מקומח ונמלא בכפית במילוי. (למילוי – נערבב את החומרים יחד)
  • להכנת הצורה שבתמונה – נרדד את הבצק למלבן גדול, ונחתוך ממנו משולשים, כ-10 יחידות מבצק אחד
  • נשים כפית וחצי מהמילוי לרוחב הבצק בקצה למטה ומלמעלה עד המילוי כמעט, חורצים עם סכין 3 פסים, מגלגלים וסוגרים קצוות
  • נמרח ביצה מהולה במים מעל ונשים אותם על נייר אפייה במרחקים אחד מהשני כי הם תופחים. נתפיח 40 דקות
  • נאפה ב-180 מעלות עד להזהבה , כ-25 דקות.
Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: נראה טוב. אפשר הסבר נוסף איך גלגלת ואיפה שמת בדיוק את המילוי?
תשובה: חורצים בבצק בחלק הצר, החיתוך כמו בתמונה כאן.

עוד מתכונים מבוקשים:

גביניות שמרים ביתיות יפייפיות וטעימות

Advertisements

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements