| | |

עוגת בננות רכה ועסיסית

עוגה מעולה במתכון מפורט.
בהשראת: יפה זערור
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון עוגת בננות

מחפשים קינוח קל להכנה, טעים להפליא ומתאים לכל המשפחה? עוגת בננות רכה ועסיסית זו היא הפתרון המושלם עבורכם!

העוגה הזו פשוטה להכנה, דורשת מרכיבים בסיסיים שיש לרוב בכל מטבח, ומתקבלת רכה, עסיסית ומלאת טעם.

עוגת בננות פשוטה שמכינים בקלות ובמהירות – וכל אחד יכול להכין אותה, גם מי שאין לו ניסיון באפייה.

ספר המתכונים של יפה זערור

מתכון עוגת בננות
צילום: יפה זערור

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת בננות

עוגת בננות רכה ועסיסית

עוגה מעולה במתכון מפורט.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: יפה זערור

ציוד

2 תבניות אנגליש קייק רגילות / תבנית עגולה
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

בקערה א':

  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אפיה (10 גרם)
  • 1 כפית סודה לשתייה

בקערה ב':

  • 4 בננות רכות
  • ½1 כוסות סוכר חום כהה
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות וניל
  • 100 גרם חמאה מומסת (1 חבילה)

ציפוי קרמל למי שמעוניין:

  • 1 כוס סוכר (200 גרם )
  • ½ כוס (120 מ״ל מים)
  • ½ כוס (120 מ״ל שמנת מתוקה)
  • ½1 כפות ליקר אגוזים (ניתן להחליף בכל ליקר אחר שאוהבים/ ברנדי /רום)
  • ½ כפית מלח

ציפוי גאנש שוקולד למי שמעוניין:

  • 200 גרם שוקולד (2 חפיסות)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה

  • נערבב טוב טוב במעבד מזון למרקם חלק חלק ללא גושים.
  • נאחד את הקערות ונוסיף חצי חבילה שוקולד מריר / חלב קצוץ שערבבנו עם מעט קמח ונסנן על מנת שלא ישקעו.
  • לאפות חום בנוני 40 דקות עד 50 לערך.עד שהקסם יצא יבש - אובר אפיה מיבש את העוגה.

ציפוי קרמל למי שמעוניין:

  • נכניס את הסוכר והמים למחבת רחבה וכבדה.
  • נטלטל לפיזור אחיד. נביא לרתיחה על להבה גבוהה.
  • נמשיך לבשל עוד 8-10 דקות ועד שהקרמל משנה את צבעו לחום עמוק. לא לערבב, אלא רק לטלטל את המחבת לפיזור אחיד.
  • נחמם במיקרוגל את השמנת המתוקה כך שתהיה חמה מאוד.
  • נמזוג את השמנת החמה לקרמל החום ונערבב היטב עם כף עץ.
  • נוסיף את הליקר והמלח ונערבב תוך כדי בישול עוד 2 דקות נוספות ועד לקבלת תערובת אחידה.
  • נוריד מהאש ונעביר דרך מסננת דקה.
  • נצנן מעט את הקרמל, אבל דואגים שיישאר נוזלים.
  • נמזוג על גבי העוגה. אם הקרמל התמצק מחממים אותו קלות במיקרוגל ורק עד שהוא הופך נוזלי.

ציפוי גאנש שוקולד למי שמעוניין:

  • נרתיח שמנת מתוקה, שמים בתוכו את השוקולד לעשר דקות.
  • נערבב היטב לעיסה אחידה.
  • נצפה את העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון עוגת בננות
צילום: יפה זערור

 


רק עוד דבר אחד אחרון!
 עוגת בננות

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגת בננות מתכון מאת: יפה זערור

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?