נכניס את הסוכר והמים למחבת רחבה וכבדה.
נטלטל לפיזור אחיד. נביא לרתיחה על להבה גבוהה.
נמשיך לבשל עוד 8-10 דקות ועד שהקרמל משנה את צבעו לחום עמוק. לא לערבב, אלא רק לטלטל את המחבת לפיזור אחיד.
נחמם במיקרוגל את השמנת המתוקה כך שתהיה חמה מאוד.
נמזוג את השמנת החמה לקרמל החום ונערבב היטב עם כף עץ.
נוסיף את הליקר והמלח ונערבב תוך כדי בישול עוד 2 דקות נוספות ועד לקבלת תערובת אחידה.
נוריד מהאש ונעביר דרך מסננת דקה.
נצנן מעט את הקרמל, אבל דואגים שיישאר נוזלים.
נמזוג על גבי העוגה. אם הקרמל התמצק מחממים אותו קלות במיקרוגל ורק עד שהוא הופך נוזלי.