Go Back
מתכון עוגת בננות

עוגת בננות רכה ועסיסית

עוגה מעולה במתכון מפורט.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: יפה זערור

ציוד

2 תבניות אנגליש קייק רגילות / תבנית עגולה
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

בקערה א':

  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אפיה (10 גרם)
  • 1 כפית סודה לשתייה

בקערה ב':

  • 4 בננות רכות
  • ½1 כוסות סוכר חום כהה
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות וניל
  • 100 גרם חמאה מומסת (1 חבילה)

ציפוי קרמל למי שמעוניין:

  • 1 כוס סוכר (200 גרם )
  • ½ כוס (120 מ״ל מים)
  • ½ כוס (120 מ״ל שמנת מתוקה)
  • ½1 כפות ליקר אגוזים (ניתן להחליף בכל ליקר אחר שאוהבים/ ברנדי /רום)
  • ½ כפית מלח

ציפוי גאנש שוקולד למי שמעוניין:

  • 200 גרם שוקולד (2 חפיסות)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

אופן ההכנה

  • נערבב טוב טוב במעבד מזון למרקם חלק חלק ללא גושים.
  • נאחד את הקערות ונוסיף חצי חבילה שוקולד מריר / חלב קצוץ שערבבנו עם מעט קמח ונסנן על מנת שלא ישקעו.
  • לאפות חום בנוני 40 דקות עד 50 לערך.עד שהקסם יצא יבש - אובר אפיה מיבש את העוגה.

ציפוי קרמל למי שמעוניין:

  • נכניס את הסוכר והמים למחבת רחבה וכבדה.
  • נטלטל לפיזור אחיד. נביא לרתיחה על להבה גבוהה.
  • נמשיך לבשל עוד 8-10 דקות ועד שהקרמל משנה את צבעו לחום עמוק. לא לערבב, אלא רק לטלטל את המחבת לפיזור אחיד.
  • נחמם במיקרוגל את השמנת המתוקה כך שתהיה חמה מאוד.
  • נמזוג את השמנת החמה לקרמל החום ונערבב היטב עם כף עץ.
  • נוסיף את הליקר והמלח ונערבב תוך כדי בישול עוד 2 דקות נוספות ועד לקבלת תערובת אחידה.
  • נוריד מהאש ונעביר דרך מסננת דקה.
  • נצנן מעט את הקרמל, אבל דואגים שיישאר נוזלים.
  • נמזוג על גבי העוגה. אם הקרמל התמצק מחממים אותו קלות במיקרוגל ורק עד שהוא הופך נוזלי.

ציפוי גאנש שוקולד למי שמעוניין:

  • נרתיח שמנת מתוקה, שמים בתוכו את השוקולד לעשר דקות.
  • נערבב היטב לעיסה אחידה.
  • נצפה את העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.