|

קינוח מסקרפונה וגנאש דולסיי

מתכון מעולה לקינוח מושלם
בהשראת: מרי קוגן
ציון 5 על ידי דירוג אחד
מתכון קינוח מסקרפונה

מחפשים קינוח קל להכנה, מרשים וטעים? קינוח מסקרפונה וגנאש דולסיי הוא בדיוק מה שאתם צריכים!

הקינוח מורכב משתי שכבות פשוטות –

שכבת קרם מסקרפונה עשיר וחלק המוכן ממספר מצרכים פשוטים: גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, סוכר ותמצית וניל.

  • שכבת גנאש דולסיי: רוטב שוקולד עשיר המוכן משוקולד מריר ושמנת מתוקה.

הקינוח קל מאוד להכנה וניתן להכין אותו מראש. הוא מושלם לאירוח, לאירועים מיוחדים או סתם כפינוק מתוק באמצע השבוע.

ספר המתכונים של מרי קוגן

 מתכון קינוח מסקרפונה
צילום: מרי קוגן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון קינוח מסקרפונה

קינוח מסקרפונה וגנאש דולסיי

מתכון מעולה לקינוח מושלם
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
כמות 20 כוסות
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית בקוטר 24 ס"מ
כוסות קינוח

המצרכים

לתחתית:

  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )
  • 1 חבילה חמאה (100 גרם )
  • 2 ביצים
  • כוס סוכר (120 גרם)
  • 4 כפות קמח (40 גרם)
  • 3 כפות קקאו (30 גרם)
  • ¼ כפית מלח

לקרם מסקרפונה:

  • 1 חבילת גבינת מסקרפונה של גד (500 גרם - בטמפרטורת החדר )
  • 1 חבילת גבינת שמנת 5 אחוז (בטמפרטורת החדר )
  • 2 מיכלי שמנת להקצפה (500 מ"ל)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית מחית וניל

לגנאש דולסי :

  • שמנת מתוקה ( 100 מ״ל)
  • שוקולד דולסי (שוקולד לבן מקורמל ) (175 גרם )

אופן ההכנה

לתחתית:

  • להמיס יחד שוקולד וחמאה.
  • לערבב פנימה ביצים וסוכר.
  • להוסיף קמח, קקאו ומלח ולטרוף לתערובת אחידה.
  • להעביר לתחתית של תבנית בקוטר 24 ס"מ .
  • לאפות על חום של 170 מעלות למשך 10-15 דקות עד להתייצבות לא לייבש גם אם הבראוניז לא עשוי לחלוטין להוציא מהתנור .
  • לקחת כפית גדושה מן העוגה להכניס לכוס קינוח באמצעות כפית קטנה ליצור שכבה דקה בתוך הכוס היא תשמש התחתית בקינוח .

לקרם מסקרפונה:

  • לפתוח את הגבינות באמצעות לקקן בתוך קערה נפרדת לדאוג שיהיו ממש רכות ובטפר׳ החדר. במידה ויש נוזלים לסנן .
  • להקציף שמנת עם אבקת סוכר ותמצית וניל להקצפה חלקית .
  • להוסיף את הגבינות לאחר שפתחנו אותן עם לקקן.
  • להמשיך הקצפה עד שמתקבל קצף תפוח ויפה .
  • להעביר לשקית זילוף לזלף מעל התחתית בראוניז בתוך הכוס.
  • להשאיר מעט מקום בשביל השכבה הדקה של הגנאש.

לגנאש דולסי :

  • להמיס יחד במיקרו בפולסים של דקה עד שנמס לחלוטין.
  • לערבב היטב לשפוך מעל הקרם היציב .
  • להכניס למקפיא ל 10 דקות .
  • לפזר מעל שבבי פייטה או ברס אגוזים .
  • לאחסן במקרר .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון קינוח מסקרפונה
צילום: מרי קוגן

רק עוד דבר אחד אחרון!

קינוח מסקרפונה וגנאש דולסיי

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

2 Comments

  1. בתמונה זה גנאש דולסי? כי זה נראה חום כמו שוקולד לבן או חלב.
    וגבינת שמנת 5% אפשר להמיר גבינה אחרת?

    1. היי אפרת,
      זה גנאש דולסי, אפשר להמיר את גבינת השמנת בריקוטה.
      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?