Go Back
+ servings
מתכון קינוח מסקרפונה

קינוח מסקרפונה וגנאש דולסיי

מתכון מעולה לקינוח מושלם
ציון 5 על ידי דירוג אחד
כמות 20 כוסות
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית בקוטר 24 ס"מ
כוסות קינוח

המצרכים

לתחתית:

  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם )
  • 1 חבילה חמאה (100 גרם )
  • 2 ביצים
  • כוס סוכר (120 גרם)
  • 4 כפות קמח (40 גרם)
  • 3 כפות קקאו (30 גרם)
  • ¼ כפית מלח

לקרם מסקרפונה:

  • 1 חבילת גבינת מסקרפונה של גד (500 גרם - בטמפרטורת החדר )
  • 1 חבילת גבינת שמנת 5 אחוז (בטמפרטורת החדר )
  • 2 מיכלי שמנת להקצפה (500 מ"ל)
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית מחית וניל

לגנאש דולסי :

  • שמנת מתוקה ( 100 מ״ל)
  • שוקולד דולסי (שוקולד לבן מקורמל ) (175 גרם )

אופן ההכנה

לתחתית:

  • להמיס יחד שוקולד וחמאה.
  • לערבב פנימה ביצים וסוכר.
  • להוסיף קמח, קקאו ומלח ולטרוף לתערובת אחידה.
  • להעביר לתחתית של תבנית בקוטר 24 ס"מ .
  • לאפות על חום של 170 מעלות למשך 10-15 דקות עד להתייצבות לא לייבש גם אם הבראוניז לא עשוי לחלוטין להוציא מהתנור .
  • לקחת כפית גדושה מן העוגה להכניס לכוס קינוח באמצעות כפית קטנה ליצור שכבה דקה בתוך הכוס היא תשמש התחתית בקינוח .

לקרם מסקרפונה:

  • לפתוח את הגבינות באמצעות לקקן בתוך קערה נפרדת לדאוג שיהיו ממש רכות ובטפר׳ החדר. במידה ויש נוזלים לסנן .
  • להקציף שמנת עם אבקת סוכר ותמצית וניל להקצפה חלקית .
  • להוסיף את הגבינות לאחר שפתחנו אותן עם לקקן.
  • להמשיך הקצפה עד שמתקבל קצף תפוח ויפה .
  • להעביר לשקית זילוף לזלף מעל התחתית בראוניז בתוך הכוס.
  • להשאיר מעט מקום בשביל השכבה הדקה של הגנאש.

לגנאש דולסי :

  • להמיס יחד במיקרו בפולסים של דקה עד שנמס לחלוטין.
  • לערבב היטב לשפוך מעל הקרם היציב .
  • להכניס למקפיא ל 10 דקות .
  • לפזר מעל שבבי פייטה או ברס אגוזים .
  • לאחסן במקרר .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.