Go Back

מרק חרירה בקערת לחם ביתי

מתכון מפורט להכנת מרק נוסטלגי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: רותם אילן גור

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
מיקסר

המצרכים

  • 600 גרם קמח לבן מנופה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 400 מ"ל מים חמימים

למרק חרירה:

  • 1 בצל גדול
  • 1 כף כורכום
  • 1 כוס גרגירי חומוס (שהושרו לילה)
  • 3 עגבניות מגורדות
  • 1 כוס עדשים ירוקים (שהושרו שעה)
  • 1 חבילת כרפס חתוך
  • 1 צרור פטרוזיליה חתוך
  • 1 צרור כוסברה חתוך
  • 2 כפות אבקת מרק
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • 1 חופן איטריות
  • 2 כפות קמח שעורבבו טוב עם חצי כוס מים קרים (למניעת גושים)
  • ½ לימון סחוט

אופן ההכנה

להכנת לחם ביתי:

  • נכניס לקערת מיקסר עם וו לישה 600 גרם קמח לבן מנופה.
  • נוסיף כף סוכר וכף גדושה שמרים יבשים ונערבב . נוסיף 2 כפיות מלח.
  • נתחיל ללוש ונוסיף 2 כפות שמן זית ו- 400 מ"ל מים חמימים, נלוש כ- 10 דקות.
  • נכסה ונתפיח כשעה.
  • נכין את הכיכרות על משטח מקומח, נפזר מעל קמח, נכסה ונתפיח עוד כ- 40 דקות.
  • בתחתית התנור נניח תבנית עם מים ליצירת אדים.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות עד שהלחם מוכן (כ- 20-30 דקות).
  • נוציא ולא נפרוס עד לצינון מוחלט.

להכנת מרק חרירה:

  • נטגן בצל גדול חתוך לקוביות עם מעט שמן.
  • נוסיף כף כורכום, כוס גרגירי חומוס (שהושרו לילה) ו- 3 עגבניות מגורדות.
  • נערבב ונוסיף מים רותחים.
  • כשמבעבע נוסיף כוס עדשים ירוקים (שהושרו שעה) חבילת כרפס חתוך, צרור פטרוזיליה חתוך, צרור כוסברה חתוך, 2 כפות אבקת מרק, מלח ופלפל ונבשל עד ריכוך.
  • בסוף נוסיף חופן אטריות, 2 כפות קמח שעורבבו טוב עם חצי כוס מים קרים (למניעת גושים) ונבשל עוד 5 דקות.
  • לפני שנכבה נוסיף חצי לימון סחוט.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.