Go Back
מתכון דג סלמון

מתכון דג סלמון ברוטב משגע

מנה בריאה וטעימה בהכנה קלה
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 4 חתיכות דג סלמון ללא מעור
  • למרינדה:
  • 3 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
  • 3 כפות רוטב ספייסי צ'ילי (הסידרה האסייתית)
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות טריאקי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית שטוחה שמן שומשום
  • 4 שיני שום כתושים
  • 1 כפית דבש עם תמצית צ'ילי חריף של יד מרדכי או 1 כפית צילי גרוס
  • רבע כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • מיץ מחצי לימון

לפיזור מעל:

  • חופן כוסברה ופטרוזליה קצוצים

אופן ההכנה

  • נוריד את העור מהדג ונשרה עם מעט מלח ולימון לחצי שעה ונשטוף היטב.
  • בקערה נכניס את כל הרטבים והתבלינים ונערבב היטב (חוץ מהכוסברה והפטרוזיליה).
  • נוסיף פנימה את הדגים ונעטוף כל חתיכה עם הרוטב ונשאיר אותם שם.
  • נכסה עם ניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה עד שעה לספיגת טעמים.
  • נעביר את הדגים לתבנית אפיה חד פעמי ונמזוג מעל את הרוטב.
  • נפזר מעל כוסברה ופטרוזיליה קצוצים ונכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (מצב טורבו) ונאפה כעשרים דקות עד שהדג אפוי והרוטב מצטמצם.
  • מומלץ לאחר עשר דקות של אפיה לקחת מהרוטב שבתבנית ולשים מעל הדג כך שהטעמים יספגו מכל הכיוונים.

הערות וטיפים

לא לכסות את התבנית באפייה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.