Go Back
מתכון לעוגיות שקדים

עוגיות שקדים קלות וטעימות ב-10 דקות

תוך כלום זמן תמצאו את עצמכם מנשנשים בלי סוף עוגיות מושלמות אלה!
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים

המצרכים

  • חמאה רכה (200 גרם)
  • קמח (½2 כוסות)
  • כוס שקדים (טחונים)
  • כוס שקדים (פרוסים)
  • סוכר (½ כוס)
  • אבקת אפיה (½ כפית)
  • שקית סוכר וניל
  • ביצה
  • מים (3 כפות)
  • מלח (½ כפית)
  • סוכר חום (לציפוי)

אופן ההכנה

  • לפני שמתחילים בהכנה בשעה, מוציאים את החמאה מהמקרר ושמים בטמפרטורת חדר.
  • לאחר שהחמאה התרככה, מוסיפים סוכר וקמח לקערה גדולה ומערבבים עם כף.
  • לאחר מכן מוסיפים את החמאה שחתכנו לקוביות לתוך הקערה
    מתכון לעוגיות שקדים
  • ללוש את הבצק בידיים עד שמקבלים בצק רך אך מפורר.
    מתכון לעוגיות שקדים
  • להוסיף באיטיות את השקדים הפרוסים וטחונים, אבקת אפייה, מלח וסוכר וניל. מערבבים עם כף או מרית.
    מתכון לעוגיות שקדים
  • לאחר שמקבלים תערובת אחידה, מוסיפים את הביצים ומים
    מתכון לעוגיות שקדים
  • מתחילים ללוש בידיים עד שמקבלים בצק דביק אבל אחיד.
    מתכון לעוגיות שקדים
  • חותכים את הבצק לשני כדורים שווים, ומגלגלים כל כדור לרולדה בידיים על גבי נייר אפייה
    מתכון לעוגיות שקדים
  • מפזרים כמות טובה של סוכר חום על נייר האפייה באופן אחיד.
  • שמים את הרולדה ליד הסוכר החום, ומתחילים לגלגל מעל לסוכר עד שכל הרולדה מתכסה.
    מתכון לעוגיות שקדים
  • חוזרים על אותה פעולה עם הכדור בצק השני, ואז שמים את שניהם במקפיא למשך חצי שעה.
  • לאחר מכן, מוציאים את הבצק וחותכים לחתיכות דקות וקטנות עם סכין
    מתכון לעוגיות שקדים
  • מרפדים מגש בנייר אפייה ומסדרים את העוגיות מעל.
  • אופים למשך 10-15 דקות בחום של 160 מעלות עד שמקבלים צבע זהוב קצת.
    מתכון לעוגיות שקדים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.