עוגת תפוזים גבוהה ברמות
תגובה נבחרת
"אחת העוגות שאי אפשר לעמוד בפניהם! במיוחד כשהיא יוצאת חמה מהתנור
תודה על שלבי ההכנה הפשוטים בתמונות, לא היססתי לנסות אותה והיא יצאה מדהימה!!"
מיכל
עוגה מושלמת שתמיד קוצרת תשואות ומחמאות בלי הפסקה. מכינים ליד קנקן תה חם, ומפנקים את המשפחה בטעמים שישאירו אותם מכורים לחיים.
בין אם זה לפינוק מושלם על הבוקר, ביקור פתע מחבר, או כל אירוע משמח אחר, עוגת תפוזים מדהימה זו תמיד תשחק תפקיד מרכזי בלהרשים את כולם עם חווית טעמים אדירה.
אז בואו נראה לכם כמה קל לאפות עוגת תפוזים עשירה זו, ומה הופך אותה לכל כך מיוחדת
למה אתם הולכים להתאהב:
עוגת תפוזים
- הדבר הכי טוב בעוגה זו הוא שאפשר להנות ממנה כמעט בכל זמן. היא יכולה להיות ארוחת בוקר מושלמת לצד כוס קפה, נשנוש טעים לאחר הצהריים, או אפילו מעדן מפנק לאחר ארוחת ערב!
- לא תרצו לפספס את חווית הטעמים העשירה של עוגה זו המשלבת חמיצות עדינה עם מתיקות מטריפה. ביס אחד ומיד תבינו!
- מתכון מושלם זה הוא קיצור דרך לקבלת עוגה מפוארת ומרשימה מבלי הוראות מסובכות ושעות על גבי שעות במטבח!
שורה תחתונה: אם תרצו ריח של ימי חורף מנחמים וחמים בבית עם ניחוח תפוזי מתוק ומשכר, אז עוגה זו היא בדיוק מה שאתם צריכים. טעם נדיר בכלום זמן!
כל מה שתצטרכו להכנת:
עוגת תפוזים
לפני שמתחילים..תבדקו אם יש לכם את כל מה שנחוץ
שאלות נפוצות:
עוגת תפוזים
אפשר באמת לאכול את חתיכות קליפת התפוזים מעל לעוגה?
כן, אפשר בהחלט. הקליפה היא אכילה ואפשר להנות ממנה בלי בעיה (אלא אם יש לכם אלרגיה), אבל יש לה טעם מריר יותר מאשר התפוזים עצמם.
כדי להנות מהקליפה באמת מומלץ לשטוף היטב את התפוזים ולגרר אותם היטב. ניגוד הטעמים עם העוגה המתוקה נותן הרגשה עשירה בפה.
אפשר להשתמש במיץ תפוזים קנוי במקום לסחוט מיץ טבעי?
אין בעיה להשתמש במיץ תפוזים קנוי, אבל זה לא מומלץ. מיץ תפוזים סחוט טרי נותן טעם יותר טבעי ועשיר ברמות, וגם יש הבדל בין מתיקות המיץ הקנוי והסחוט בבית מה שמשפיע על טעם העוגה.
אם רוצים לקנות בכל זאת מומלץ לקנות מיץ סחוט מ-100% תפוזים, בלי תוספת סוכר וחומרים משמרים.
מה עושים אם העוגה מוכנה מבחוץ אבל עדיין רטובה מבפנים?
זהו אתגר מוכר באפייה, ואפשר לפתור אותו בקלות:
- להוריד את חום התנור רק קצת כדי להאריך את זמן האפייה וכך העוגה תהיה יותר מוכנה מבפנים מבלי לשרוף אותה מבחוץ.
- אפשר להשתמש בנייר כסף, כאשר העוגה מלמעלה נהייה שחומה מדי אפשר לכסות אותה מלמעלה בקלות כדי שלא תשרף.
- לבסוף, תשימו לב שמגש האפייה הוא לא גבוה מדי בתנור או נמוך מדי. זה צריך להיות ממש באמצע.
מאוד מתאים לצד..
עכשיו שהעוגה שלכם בתנור ועוד מעט תהיה מוכנה
הגיע הזמן לחשוב על התוספות המושלמות שישדרגו לכם את חווית האכילה ברמות:
שתייה חמה
אפשר לשדרג עוגה זו לרמה הבאה עם שני דברים עיקריים: כוס תה חמה ומנחמת לצד כל ביס, או כוס קפה עם טיפה קינמון מעל לחוויה מרעננת במיוחד.
מומלץ להשתמש בתה עם טעם עדין שלא יגבר על טעם העוגה, כמו חליטת קמומיל או תה לבנדר. טעם עדין ונהדר זה עובד בהרמוניה מושלמת עם הטעם המתקתק של העוגה
פינוקים לצד
נכון שעוגה זו היא פינוק בפני עצמה, אבל אם בא לכם חגיגה אמיתית אפשר להוסיף כדור גלידה וניל לצד ולשלב על העוגה החמה. ניגוד הטמפרטורות בפה תורם לחווית טעמים מענגת שתשאיר אתכם באנחות!
מוזמנים גם להוסיף חתיכות פירות טריים לצד – תפוזים, תפוחים, אוכמניות, פטל וכל שילוב של פירות שתרצו.
גם אתם יכולים להכין בקלי קלות!
איך? צפו בסרטון והכינו לפי המתכון!
ציוד
המצרכים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כוס מיץ תפוזים מתפוזים טריים
- ½ כוס שמן
- גרידת תפוז (לא חובה)
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה
- מפרידים את הביצים
- מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה.
- חותכים את התפוזים לחצאים, ואז סוחטים אותם
- אל תרימו את המכסה של הסוחט תפוזים כדי להימנע משאריות תפוזים בעוגה
- חוזרים לחלמונים – מקציפים את החלמונים לקצף תפוח ואז מוסיפים את השמן בזרם דק
- מוסיפים את יתר המצרכים אחד אחרי השני ומקציפים לאיחוד
- מאחדים בין התערובות עד שמקבלים עיסה אחידה וחלקה
- לשים את העיסה בסיר פלא לא משומן.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 165 מעלות למשך שעה, או עד שהקיסם יוצא יבש.
- להפוך את סיר הפלא לתוך מגש. חותכים ומגישים
תודה על מתכון העוגה טעימה מאוד הכנתי אותה פעמיים והבנתי שלפי התנור שאצלי דרוש זמן של שעה ורבע (165 מעלות) כדי שתצא ספוג אוורירית😊
היי שלהבת,
מעולה!! האמת היא שמומלץ לאפות עוגות בחושות בטמפרטורה הזו.
תודה שכתבת לנו ואת מוזמנת להשוויץ בתמונות בקבוצה 🙂
עוגת תפוז הכי פשוטה
האמת כל הכתבה סתם!
מאחורי העוגה הזו יש לפחות 100 שנים, תחילה על הגז ואחר כך בתנור
אני זוכרת את סבתי מקציפה במקצף ידני ואחכ את אימי במיקסר חשמלי ידני ואנחנו במיקסר
המתכון הוא בדיוק אותו מתכון ללא פטנט מיוחד
רק חבל שהיט נופלת קצת לאחרונה משהו בקמח סוכר שמן או אבקת האפיה לא טוב
היי רחלי,
הכי פשוט הכי טעים!!
תודה רבה ששיתפת אותנו בזכרונות מתוקים 🙂