| | | | |

עוגת שוקולד פקאן ללא קמח

עוגה חגיגית וטעימה במיוחד
בהשראת: מירי צדוק
ציון 3.70 על ידי 10 דירוגים

קבלו מתכון לעוגת שוקולד פקאן ללא קמח רכה, עשירה במיוחד וטעימה בטירוף עם זיגוג שוקולד מריר ומעל הכל פקאנים מסוכרים שמוסיפים קראנצ’יות כיפית בין ביס לביס.

עוגה מרשימה אך קלה להכנה שתהווה קינוח נהדר ושוקולדי. אפשר להכין אותה כבר עכשיו ולשמור במקפיא (ללא קישוט הפקאנים).

ספר המתכונים של מירי צדוק

מתכון עוגת שוקולד
צילום: מירי צדוק

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שוקולד פקאן ללא קמח

עוגה חגיגית וטעימה במיוחד
ציון 3.70 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: מירי צדוק

ציוד

תבנית קפיצית 22
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½ כוס סוכר קנים
  • 5 ביצים מופרדות
  • 2 חפיסות שוקולד מריר חתוכות לקוביות (200 גרם)
  • ¾ כוס שמן
  • 150 גרם אגוזי פקאן טחונים
  • 3 כפות סוכר
  • אגוזי פקאן לקישוט (אפשר פקנים מסוכרים)

לגנאש שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות (1 חפיסה)
  • 4 כפות כוס מים
  • 3 כפות שמן קנולה

אופן ההכנה

  • נחמם את התנור לחום בינוני – 180 מעלות צלזיוס.
  • נשמן את התבנית ונצפה אותה בנייר אפייה (נייר האפייה ייצמד לתבנית טוב יותר).
  • נפריד בין החלבונים לחלמונים.
  • נקציף את החלמונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • נחמם את השוקולד המריר ואת השמן בסיר בן-מארי עד להמסה, ונקרר 10 דקות.
  • נוסיף לסירוגין את תערובת השוקולד והפקנים לחלמונים.
  • בקערה נפרדת נקציף את החלבונים עם 3 כפות הסוכר עד לקבלת קצף יציב - לא להקציף יותר מדי.
  • נקפל חצי מכמות החלבונים המוקצפים לתערובת השוקולד, ונוסיף גם את החצי השני.
  • נמזוג את התערובת לתבנית ונאפה כ- 50 דקות.
  • נוציא את העוגה מהתנור, נצנן ונפריד מהתבנית.

הכנת הגנאש:

  • נחמם את השוקולד, המים והשמן בסיר בן-מארי עד לקבלת תערובת חלקה.
  • נמזוג את השוקולד החם על העוגה ונקרר.

הערות וטיפים

ניתן להכין גרסה חלבית של העוגה עם שוקולד חלב במקום מריר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד

רציתי לדעת מה מחזיק את העוגה והאם מתייצבת טוב?
מה שמחזיק את העוגה זה הפקאנים הטחונים שבעצם מחליפים את הקמח ונותנים המון טעם ורכות.
ניראה מצוין אבל מה זה סוגר קנים?
את יכולה סוכר חום.
מה עם אבקת אפיה?
לא צריך את מקציפה חלבונים זה מספיק.
מתכון עוגת שוקולד
צילום: מירי צדוק

רק עוד דבר אחד אחרון!

עוגת שוקולד פקאן ללא קמח

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגת שוקולד פקאן מתכון מאת: Miri Tzadok

 

 

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?