| |

חלה מתוקה לראש השנה חגיגי

חלה מתוקה לראש השנה, בתוספת דבש. קלה להכנה, ייחודית וחגיגית במיוחד!
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.13 על ידי 8 דירוגים
חלה לראש השנה - חגיגית ומרשימה

סעודת ראש השנה זו סעודת מלכים – ארוחה מושקעת עם מאכלים ייחודיים וטעימים במיוחד, שלא מכינים בכל יום ונועדו לפינוק מקסימלי ולהנאה מקסימלית של בני המשפחה והאורחים!


להשלמת התחושה המיוחדת והחגיגית מכינים חלה מושלמת לחג עם צורה מפוארת ומרשימה ביותר וטעם מפנק ועשיר! כי כל אורח בשולחן החג הוא מלך וכיאה לסעודת מלכים, גם החלה צריכה להיות מיוחדת ומרשימה!

לכן אספנו לכם 4 מתכוני חלה לחג ראש השנה שתמיד יפתיעו את כולם וישדרגו את שולחן החג! קבלו:

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

  1. חלה מתוקה לראש השנה – מתכון חלה עגולה לראש השנה שכיף להכין בתוספת דבש! קל מאוד ומקבלים חלה בצורה מיוחדת שמתאימה לחג ומוסיפה לאווירה החגיגית!
חלה לראש השנה - חגיגית ומרשימה

חלה מתוקה לראש השנה חגיגי

חלה מתוקה לראש השנה, בתוספת דבש. קלה להכנה, ייחודית וחגיגית במיוחד!
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

  • תבנית: תבנית 26 / 28 / ברינג על גביי נייר אפייה
  • כוס: כוס חד פעמי חמה

מצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים /חצי שקית שמרית
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1 ביצה
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים

אופן הכנה

  • בלישה ביד או במיקסר, נשים קמח, שמרים, סוכר, דבש, ואז נערבב.
  • נוסיף את הביצה והמים פושרים, ואז נתחיל ללוש במהירות בינונית 3 דקות.
  • אחרי זאת מוסיפים רבע כוס שמן, נגביר את המהירות ונוסיף כפית מלח.
  • ממשיכים ללוש ואם צריך מוסיפים מים בטיפות בלבד, כדי שלא יהיה יבש ולא עם עודף מים.
  • נלוש למשך 10 דקות עד שהבצק נהיה קצת דבוק ולקרקעית ומנותק מהדפנות, וגם חלק ורך ולא יבש.
  • נפזר חופן קמח מסביב לבצק ונרים אותו מהקערה, ואז ביד משומנת נעשה מהבצק כדור עגול ונניח לתפיחה של שעה ורבע מכוסה בניילון.
  • לאחר שעה ורבע  נכין כדורים מהבצק ונניח אותם במרווחים קטנים בצורת כתר בתבנית משומנת שלנו או ברינג על נייר אפייה.
  • נניח באמצע קערית חסינת חום או עוד כדור בצק, כדי שהכתר יישמר.
  • נכסה את התבנית ל- 40 דקות או עד שתראו שתפח מספיק.
  • בצלוחית נערבב חלמון בלבד עם חצי כפית סוכר ורבע כפית מלח וכפית מם או חומץ.
  • נבריש את החלב בצורה יפה ואחידה ונפזר שומשום או פרג או שקדים מולבנים מעל.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות על מדף שני מלמטה, אפייה רגילה ולא טורבו, עד שמקבלים צבע שחום – בערך 25 דקות.
  • אפשר לערבב בכוס 2 כפיות דבש עם כפית מים רותחים ולהבריש את החלה שיוצאת מהתנור.

טיפים והערות

טיפים להצלחה:
המים במתכון להתחיל פחות ולאט לאט ואז להוסיף לפי הצורך – אולי תצטרכו יותר ואולי יותר כי כל קמח סופג אחרת.
אם הבצק קצת דביק לכם, אפשר לשמן אותו מלמעלה ותטפחו בו.
מי שרוצה שתי חלות כותר, אפשר לשים קילו קמח ושאר החומרים להכפיל.
אפשר לעשות כל צורת חלה ממתכון זה, לא רק כתר!
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. חלה אוורירית ומנצחת בדיוק כמו במאפייה – עונג החג מתחיל בחלה טובה ומתוקה, שריח האפייה שלה ממלא את הבית וגורם לכולם להתרווח מנחת.  חלה משגעת, מתוקה, רכה ומפנקת שמגדילה את עונג השבת בבית וכולם מחייכים עם כל ביס. המתכון פשוט להכנה

חלה לשבת כמו במאפייה

חלה לשבת מושלמת כמו במאפייה

חלה לשבת רכה, מתוקה וטעימה כמו במאפייה ואפילו טעימה יותר!
באדיבות: שולי אסולין קראסין

מצרכים

  • ½ קילו קמח לחם אם אין בהישג יד אז רגיל
  • 2 כפיות מלח ים/רגיל
  • ½1 כפיות כפיות שמרים יבשים
  • ¾ כוס מים
  • כוס שמן זית 1/3
  • ¼ כוס דבש דבש
  • 2 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 חלמון בטמפרטורת החדר

אופן הכנה

  • בקערה קטנה לערבב עם מזלג את הדבש ביצים שמן והמים.
  • בקערה גדולה להוסיף המלח ומעל לנפות את הקמח ואז מעל להוסיף את השמרים מעל לשפוך את תערובת הביצים.
  • בעזרת כף עץ לערבב את הכל לבצק דביק הבצק לא יראה לכן מי יודע מה אך אל דאגה מחכה לכן הפתעה.
  • לכסות בניילון ניצמד ולתת לנוח ל 10 דקות.
  • לקפל צד אחד של הבצק לכוון אמצע הבצק ולהמשיך בתנועות סיבוביות ולקפל 8 צדדים לתוך הביפנוכו של הבצק להפוך לצד השני.
  • לכסות באותו ניילון ולתת לנוח 20 דקות עד חצי שעה.
  • לחזור על אותה פעולה ארבע פעמים נוספות אתם תתחילו לראות איך הבצק משתנה ונעשה יותר רך ומבריק בקיפולים האחרונים.
  • לאחר שסיימתן עם כל הקיפולים לכסות בנילון ניצמד ולהכניס למקרר ל כל הלילה עד 18 שעות.
  • ביום למחרת להוציא מהמקרר ולהוריד את האוויר ולתת לנוח ל 10 דקות.
  • לחלק את הבצק ל שש חלקים שווים ( חלה אחת ענקית) או ל 12 חלקים שווים ( 2 חלות גודל רגיל).
  • אני הכנתי 2 חלות ענקיות (הכפלתי את הכמות).
  • לרדד כל חלק ולאחר מכן לגלגל לצינור באורך 15 ס"מ לתת לנוח ל 10 דקות
  • לאחר 10 דקות להמשיך לגלגל לאורך של 25 ס"מ לגלגל בצורה שהקצוות תהיינה צרות והחלק האמצעי של הצינור יהיה שמן יותר כך שבקליעה תצא לכן חלה גבוהה לקלוע את החלה – ראו סרטון המחשה.
  • להניח בתבנית משומנת ומעל פיזרתי קמח תירס או סולת.
  • לכסות במגבת מטבח ולתת לנוח ל שעתיים או עד שהנפח הכפיל את עצמו.
  • לחמם תנור ל 185-190 מעלות להבריש עם חלמון שערבבתן עם כף חומץ לאפות ל 25 דקות או עד שקיבל צבע יפה.

טיפים והערות

לכל קילו קמח כמות הביצים היא: 4 ביצים ו 2 חלמונים כמות המלח כף השמן להוסיף 1/4 כוס יותר הדבש להוסיף 2 כפות דבש יותר כמות המים כוס וחצי כף שמרים.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

3. חלת דבש מתוקה במרקם משגע – לראש שנה מתוק ומרשים במיוחד, מכינים את חלת הדבש הכי נדירה ומדהימה שיש שתשאיר את כולם באנחות של עונג! חלה מהממת עם טעמי דבש מענגים שבול מתאימה לאירועים שמחים וחגים!

חלת דבש

חלת דבש מתוקה במרקם משגע

חלה מהממת עם טעמי דבש מענגים שבול מתאימה לאירועים שמחים וחגים!
באדיבות: ליטל כהן

ציוד

  • כוס חד פעמית לשתייה חמה

מצרכים

  • 2 ק"ג קמח מנופה
  • 100 גרם שמרים 2 שקיות
  • ½ כוס סוכר
  • 8 כפות דבש
  • 1 כוס שמן
  • 5 ביצים M
  • 2 כפות מלח
  • 4 כוסות מים יכול להיות שצריך יותר

אופן הכנה

  • בקערה נשים את הקמח עם השמרים, סוכר, ודבש ונערבב.
  • נוסיף את הביצים, שמן, מים ונתחיל ללוש. הלישה מאוד חשובה לפחות 15 דקות לישה עד שהבצק חלק.
  • משמנים את הבצק ומתפיחים, ברגע שהכפיל את הנפח מורידים למשטח משומן ולא לא מקומח! לא מוסיפים קמח בכלל,זה פוגם בתוצאה הסופית.
  • מחלקים לשניים וכל חצי לארבעה, או לחלק להורים שווים במשקל של 120 גרם לכל כדור.
  • מעצבים לאיזה חלה שרוצים. (לגבי העיצוב של החלה בתמונה בעצם לקחתי רינג מרובע ועשיתי כמה חלות, התחלתי לעצב את החלה ועשיתי גם שושנים מהבצק)
  • ברגע שמעצבים את החלה לא מתפיחים הרבה, מקסימום התפחה של 15-20 דק' ולתנור 200 מעלות עד השחמה. לא שמים ביצה לפני האפייהץ
  • בסיום האפייה מורחים דבש שפותחים עם מעט מים רותחים.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכונים לחלה לחג לראש השנה ומאפים אחרים במרחק לחיצה אחת

עוד אוספים מעניינים שחובה להכיר >>>

4. חלה לחג ראש השנה בצורת כתר – חלה לראש השנה בצורת כתר! חלה עגולה לראש השנה, מיוחדת במינה כיאה לסעודת מלכים!

חלה לראש השנה, חלה עגולה לראש השנה, חלה מתוקה לראש השנה, חלות לראש השנה

חלה לראש השנה בצורת כתר

חלה לראש השנה עם מראה מפואר, קלה להכנה ומשלימה סעודת מלכים אמיתית!
באדיבות: הילה ליברטי

ציוד

  • תבנית: עגולה קפיצית + רינג בפנים/תבנית עם חור

מצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4-5 כפות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 2-2.5 כוסות מים חמימים
  • 1/2 כף מלח

אופן הכנה

  • ננפה את הקמח, נוסיף את השמרים עם מעט מים וסוכר ונלוש בקערת המיקסר במהירות בינונית/נמוכה.
  • לאחר מכן נוסיף שוב מעט מים ושמן, לפי התגבשות הבצק נוסיף נוזלים – לקראת הסוף נוסיף גם את המלח.
  • הבצק צריך להיפרד מהדפנות וצריך להיות חלק ונוח לעבודה.
  • נוציא לקערה גדולה ונשמן מעט את הבצק, נשים להתפחה עד להכפלת הנפח, כ-40 דקות.
  • נוריד אוויר ואז נלוש שוב ונשים להתפחה של 20 דקות.
  • נחלק את הבצק ונרדד כל חלק, אפשר לקרוץ כדורים או לקלוע צמה, או איזה צורה אחרת שאוהבים.
  • נתפיח כ- 10-15 דקות לפני האפייה ונמרח בביצה ושומשום.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-40 דקות, או לפי חום התנור.
  • אפשר גם להוסיף לביצה מעט דבש או כפית סוכר.

טיפים והערות

לשים לב שהמאפה לא יישרף מלמעלה, ואם כן לכסות אותו מלמעלה עם נייר אפייה.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

יש לכם שאלות על אחד המתכונים לחלה לחג לראש השנה? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?