בקערה נשים את הקמח עם השמרים, סוכר, ודבש ונערבב.
נוסיף את הביצים, שמן, מים ונתחיל ללוש. הלישה מאוד חשובה לפחות 15 דקות לישה עד שהבצק חלק.
משמנים את הבצק ומתפיחים, ברגע שהכפיל את הנפח מורידים למשטח משומן ולא לא מקומח! לא מוסיפים קמח בכלל,זה פוגם בתוצאה הסופית.
מחלקים לשניים וכל חצי לארבעה, או לחלק להורים שווים במשקל של 120 גרם לכל כדור.
מעצבים לאיזה חלה שרוצים. (לגבי העיצוב של החלה בתמונה בעצם לקחתי רינג מרובע ועשיתי כמה חלות, התחלתי לעצב את החלה ועשיתי גם שושנים מהבצק)
ברגע שמעצבים את החלה לא מתפיחים הרבה, מקסימום התפחה של 15-20 דק' ולתנור 200 מעלות עד השחמה. לא שמים ביצה לפני האפייהץ
בסיום האפייה מורחים דבש שפותחים עם מעט מים רותחים.