| |

בורקס מבצק ספידי חלומי

אפייה קצרה בתנור ואת הנינוחות יחליף טעם מושלם של בורקס מנחם וחם בפריכות מטריפה.
בהשראת: אילנה לוי
ציון 4.36 על ידי 14 דירוגים
בורקס ספידי

גם אתם חולמים על בורקס פריך, חם ומתפצפץ בפה? גם לכם בא ע-כ-ש-י-ו לנעוץ שיניים במאפה הכי טעים ומנחם שיש? גם לכם אין כוח לעמוד שעות ולהכין בצק ולחכות שיתפח, ולחכות ולחכות ולחכות?

אז…… זהו, שעם המתכון המושלם הזה של בורקס מבצק ספידי כל מה שתצטרכו לחכות לו זה שהם ייצאו מהתנור מושלמים, זהובים ומרהיבים בטעמם!

ואיך קורה כל הפלא הזה בזמן כ"כ קצר? אה… זה קלללל – בצק ספידי, נעים (וטעים) להכיר… בצק מושלם שמכינים ב-5 דקות, ללא שמרים וללא התפחות מייגעות. פשוט מערבבים קמח, מים, שמן ומלח, קורצים צורות שאוהבים, ממלאים במילוי מהמם של תפוחי אדמה, פטריות ובצל ו… משתכרים מניחוחות האפייה המטריפים שמציפים את הבית.

אפייה קצרה בתנור ואת הנינוחות יחליף טעם מושלם של בורקס מנחם וחם בפריכות מטריפה, מראה זהוב מפתה ובצק ספידי אחד ויחיד שמצליח תמיד!

ספר המתכונים של אילנה לוי

בורקס ספידי
צילום: אילנה לוי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

בורקס ספידי

בורקס מבצק ספידי חלומי

אפייה קצרה בתנור ואת הנינוחות יחליף טעם מושלם של בורקס מנחם וחם בפריכות מטריפה.
ציון 4.36 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

כוס חד פעמי חמה
סיר
פומפייה
מחבת

המצרכים

המילוי:

  • 4 תפוחי אדמה (בגודל בינוני עם קליפה)
  • ¼ כפית מלח (לתפוח אדמה + חצי כפית לפטריות)
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס (לתפוח אדמה + חצי כפית לפטריות)
  • 1 בצל (קצוץ)
  • פטריות (קצוצות)
  • אגוז מוסקט (מגורד)

לבצק:

  • ½3 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים חמים
  • ¾ כוס שמן

מעל הבצק:

  • 1 ביצה (טרופה)
  • שומשום (לפיזור)

אופן ההכנה

להכנת המילוי:

  • לבשל עד ריכוך בסיר עם מים 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני עם קליפה. לקרר, לקלף ולגרד על פומפייה גסה.
  • להוסיף רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור גרוס.
  • במחבת עם מעט שמן לטגן בצל קצוץ עד הזהבה יפה.
  • להוסיף פטריות קצוצות דק מקופסה או טריות ולהוסיף לבצל.
  • לתבל בחצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס ומעט אגוז מוסקט מגורד.
  • להמשיך לאדות עוד כ - 4 דקות תוך כדי ערבוב.
  • לקרר את התערובת ולהוסיף לתפוחי אדמה ולערבב היטב.

להכנת הבצק:

  • נכניס לקערה 3.5 כוסות קמח, כפית מלח, כוס מים חמים, 3/4 כוס שמן. ונלוש עד איחוד.
  • נחלק את הבצק ל - 3 חלקים. כל חלק לגלגל לגליל ולחתוך פרוסות בעובי 3 ס"מ.
  • נרדד כל פרוסה לעיגול קטן, ונמלא בתערובת ונסגור בצביטות או במזלג.
  • נמרח ביצה טרופה ונפזר שומשום.
  • לאפות ב - 180 מעלות בטורבו כ - 20 דקות או עד שהם מזהיבים יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: בורקס ספידי

אילנה בלי שמרים?
לא.
אפשר לא טורבו?
כן ודאי.
אפשר למלא בתרד וגבינה?
כמובן.
אין צורך בהתפחה?
לא.
אין לי כוסות שתייה חמים או חד פעמיים, אני לא מישראל אבל מאד רוצה להכין את המתכון. כמה כוסות קמח זה יוצא בכלי מדידה אוניברסלי? ואם המים ושמן בבקשה.
כוס של 250 מ"ל.
בורקס ספידי
צילום: אילנה לוי

רק עוד דבר אחד אחרון!

שעת ערב, כל המשפחה בבית וכולם רעבים? לא להילחץ – אלא לדפדף!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?