Advertisements
|
עם כל הכבוד למתכונים של היום, אין על המתכונים הישנים והקלאסיים של סבתא. רוגלך שוקולד נוסטלגי ישר מהאגדות בטעם מטריף וצורה יפהפייה. מכינים במתכון ישן ומנוסה בן 60 שנה שעדיין ממשיך חזק! ואנחנו כאן כדי להבטיח שעוגיות אלה, לא תוכלו בשום אופן לעמוד בפניהן, כאלה שמביאים לכם את כל השכונה למטבח!

מתכון באדיבות: אילנה נחום – קרדיט על שיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: רוגלך שוקולד – מתכון מושלם בן 60 שנהרו

מצרכים 

קילו קמח
1 כוס שמן
1 מרגרינה מומסת במיקרוגל
2 כפות שמרים יבשים
חצי שקית אבקת אפיה
1 כפית מלח
חצי כוס סוכר
1-2 כוסות מים מהברז

מילוי:
ממרח שוקולד של שחר


אופן הכנה 

  • נתחיל הלישת כל החומרים לבצק, ולתת לו לנוח 5 דקות.
  • נחלב את הבצק ל-3 חלקים, נרדד ונקרוץ בכוס עיגולים ונמרח בממרח שוקולד של שחר.
  • נגלגל חצי סהרון (אם רוצים דקיק יוצא אפשר לאחר שקורצים מעגלים לרדד קצת במערוך)
  • נמרח בביצה ונאפה על 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: אין התפחה?
תשובה: ללא התפחה , לתת לנוח 5 דקות.

שאלה: אפשרי רק שמן בלי מרגרינה ?
תשובה: לא ניסיתי עדיף שלא. 

שאלה: בלי סירופ?אחרי ההוצאה מהתנור?
תשובה: בלי.

שאלה: חוץ מהביצה למעלה אין כלום?
תשובה: אפשר לקשט בסומסום.

שאלה: כמה כפיות יש בשקית אבקת אפיה?
תשובה: יש 10 גרם.

שאלה: כמה יוצא מקילו בצק?
תשובה: בערך 2 מגשים וחצי.

שאלה: אפשר קמח עם שמרים של אוסם?
תשובה: כן.

שאלה: כמה זמן הם נשמרים טריים בקופסה אטומה?
תשובה: הם ישארו שבוע בקופסא.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

קישור למתכון המקורי: כאן
עוד מתכונים מבוקשים:

רוגלך שוקולד - מתכון מושלם בן 60 שנה

Advertisements

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements