| | | |

עוגת עקיצת הדבורה

מחפשים עוגה לראש השנה? אל תתפשרו על פחות מעוגת עקיצת הדבורה!
בהשראת: ליטל אשואל
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
עוגת עקיצת הדבורה, עוקץ הדבורה, עקיצת הדבורה עוגה

בדיוק כמו שאין ראש השנה בלי מנת דגים מעולה, מנה עיקרית מופלאה, תפוח בדבש ומלא רימונים, ככה אין ערב חג חגיגי ומיוחד יותר מאשר עוגת עוקץ הדבורה – הקינוח המושלם לכל חג, שבת וחגיגה מרגשת, אבל עוד יותר מושלם לחגיגות השנה החדשה שבפתח.

נכון, היופי המהפנט של העוגה הכל כך מרשימה הזו לפעמים יכול להרתיע מלהכין אותה, כי היא נראית קצת מורכבת ומסובכת, א-בל, עם המתכון המושלם שלנו לעקיצת דבורה מופלאה באמת שכל אחד יכול, להכין, וכמובן – גם לזלול.

אז קבלו את כל המרכיבים וכל ההנחיות הכי מדויקת להכנת עוגת עוקץ הדבורה הכי טעימה שאכלתם אי פעם, שתפתח לכם שנה מתוקה מדבש עם שכבות מאפה שמרים מעולה שביניהן קרם קטיפתי משגע ומעל תערובת שקדים מופלאה עם סוכר, חמאה ודבש ענוג,

ספר המתכונים של ליטל אשואל

עוגת עקיצת הדבורה, עוקץ הדבורה, עקיצת הדבורה עוגה
צילום: ליטל אשואל

למה באמת כדאי לכם: עוגת עקיצת הדבורה

  • מחפשים עוגה לראש השנה? אל תתפשרו על פחות מעוגת עקיצת הדבורה!
  • אין כמו לפתוח את השנה עם העוגה הכי "עוקצת" ומרשימה

שורה תחתונה: גם אם היא נראית מושלמת ביותר וחגיגית ביותר, תגלו שגם ההכנה של עוגת עוקץ הדבורה קלה ביותר!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת עקיצת הדבורה, עוקץ הדבורה, עקיצת הדבורה עוגה

עוגת עקיצת הדבורה

מחפשים עוגה לראש השנה? אל תתפשרו על פחות מעוגת עקיצת הדבורה!
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליטל אשואל

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית 24

המצרכים

לבצק השמרים:

  • 3 כוסות קמח לבן מנופה
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • ¾ כוס חלב
  • 100 גרם חמאה רכה

לתערובת שקדים:

  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 100 גרם חמאה
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 1 כוס שקדים פרוסים מולבנים

לקרם:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)
  • 1 כוס חלב
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה

אופן הכנת בצק השמרים:

  • נשים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים סוכר ונערבב, נוסיף מלח ונערבב, נוסיף ביצה, חמאה וחלב נלוש כ 8 דקות לקבלת בצק רך ונעים.
  • נעטוף בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים.
  • מהלך ההתפחה תהיה איטית והבצק לא יתפח לממדי ענק וככה זה אמור להיות!

אופן הכנת תערובת השקדים:

  • נשים בסיר סוכר חמאה דבש ושמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
  • נבשל כשתי דקות מוסיפים שקדים פרוסים נערבב נכבה ונצנן.
  • נעביר את הבצק שתפח לתבנית עגולה בקוטר 24 ונשטח טיפה עם הידיים.
  • נכסה בניילון נצמד ונתפיח שעה. הבצק צריך להגיע לחצי גובה התבנית.
  • נמרח מעל הבצק את כל כמות תערובת השקדים בעדינות כדי לא להפיל את הבצק.
  • נאפה על חום של 170 מעלות למשך 25-30 דקות.
  • זה מוכן כאשר כל השקדים קיבלו גוון עמוק משגע ולא נשארו חלקים לבנים שנראים לא אפויים.
  • נקרר את העוגה לגמרי וחוצים לשניים.

להכנת קרם:

  • נקציף את מצרכי הקרם.
  • נזלף את הקרם בצורה יפה על תחתית העוגה ונכסה בעוגה השניה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוקץ הדבורה

אפשר להקפיא בשלב החציה? עד לפני החג?
בהחלט.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת עקיצת הדבורה, עוקץ הדבורה, עקיצת הדבורה עוגה
צילום: רחלי מזרחי

"העוגה הכי טעימה שהכנתי הכי משמינה והכי הרבה עבודה
אבל אין על עקיצת הדבורה המלכה של העוגות !"
 רחלי מזרחי

עוגת עקיצת הדבורה, עוקץ הדבורה, עקיצת הדבורה עוגה
צילום: מרינה ציפינזון

"תודה על המתכון !"
 מרינה ציפינזון

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

עקיצת דבורה עוגה

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

2 Comments

    1. היי תהילה,
      קוקוס, נגיעות ריבת חלב (עם שקית זילוף או כפית), בוטנים קלויים מלוחים או כל מה שאת חושבת שיהיה לך טעים בשילוב של הטעמים.
      בהצלחה!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?