Go Back
עוגת עקיצת הדבורה, עוקץ הדבורה, עקיצת הדבורה עוגה

עוגת עקיצת הדבורה

מחפשים עוגה לראש השנה? אל תתפשרו על פחות מעוגת עקיצת הדבורה!
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: ליטל אשואל

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית 24

המצרכים

לבצק השמרים:

  • 3 כוסות קמח לבן מנופה
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • קורט מלח
  • ¾ כוס חלב
  • 100 גרם חמאה רכה

לתערובת שקדים:

  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 100 גרם חמאה
  • 3 כפות שמנת מתוקה
  • 1 כוס שקדים פרוסים מולבנים

לקרם:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)
  • 1 כוס חלב
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה

אופן הכנת בצק השמרים:

  • נשים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים סוכר ונערבב, נוסיף מלח ונערבב, נוסיף ביצה, חמאה וחלב נלוש כ 8 דקות לקבלת בצק רך ונעים.
  • נעטוף בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים.
  • מהלך ההתפחה תהיה איטית והבצק לא יתפח לממדי ענק וככה זה אמור להיות!

אופן הכנת תערובת השקדים:

  • נשים בסיר סוכר חמאה דבש ושמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
  • נבשל כשתי דקות מוסיפים שקדים פרוסים נערבב נכבה ונצנן.
  • נעביר את הבצק שתפח לתבנית עגולה בקוטר 24 ונשטח טיפה עם הידיים.
  • נכסה בניילון נצמד ונתפיח שעה. הבצק צריך להגיע לחצי גובה התבנית.
  • נמרח מעל הבצק את כל כמות תערובת השקדים בעדינות כדי לא להפיל את הבצק.
  • נאפה על חום של 170 מעלות למשך 25-30 דקות.
  • זה מוכן כאשר כל השקדים קיבלו גוון עמוק משגע ולא נשארו חלקים לבנים שנראים לא אפויים.
  • נקרר את העוגה לגמרי וחוצים לשניים.

להכנת קרם:

  • נקציף את מצרכי הקרם.
  • נזלף את הקרם בצורה יפה על תחתית העוגה ונכסה בעוגה השניה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.