סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור

סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור, שיפנק אתכם בשלמות טעמים מופלאה.
בהשראת: סוניה סאני בן הרוש
עדיין אין דירוגים
מתכון סלט חצילים

נכון, שכשאתם שומעים על סלט חצילים, אתם ישר חושבים חייבים לטגן אותם? נכון, כאשר מדובר על סלט חצילים פיקנטי בניחוח שום מטריף, ברור לכם שחובה לקלף את שיני השום?

אז… תשכחו כל מה שחשבתם על סלט חצילים, כי היום אתם הולכים להתענג על סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור, שיפנק אתכם בשלמות טעמים מופלאה אששש שיותר ממנה לא תוכלו לבקש.

השלמות הזו מורכבת משני חצילים פרוסים לעיגולים ואח"כ למרובעים, שמן זית, פפריקה מתוקה/חריפה, פרוסות של פלפל חריף או פלפל צ'ילי, שיני שום לא קלופות, ואח"כ גם מיץ לימון מרענן וכוסברה טרייה קצוצה.

חיתוך קליל וערבוב קצר, אפייה שנותנת עוד טאצ' טעמים עמוק וזהוב במיוחד, ועוד קצת שום ולימון שתמיד מוסיפים המון, ותכלס – זה הכל – יש לכם סלט חצילים פיקנטי אפוי נפלא ומופלא, מלא עסיסיות נהדרת ורכות ממכרת, שכל פרוסת לחם נדיבה או חלה טרייה תהיה מושלמת לצידו, ויככב בכל שולחן סלטים עם טעם מיוחד במינו

ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש

מתכון סלט חצילים
צילום: סוניה סאני בן הרוש

למה באמת כדאי לכם: סלט חצילים פיקנטי

  • אין שבת בלי שולחן סלטים, ואין שולחן סלטים בלי סלט חצילים פיקנטי וטעים-טעים
  • אף אחד לא יאמין שהחצילים לא מטוגנים…

שורה תחתונה: לא לשכוח ללוות את הסלט המושלם הזה עם חתיכה נדיבה של חלה טריה, תודו לנו אח"כ.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון סלט חצילים

סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור

סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור, שיפנק אתכם בשלמות טעמים מופלאה.
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 2 חצילים (פרוסים לעיגולים ואח"כ למרובעים)
  • מלח ופלפל שחור גרוס (מעט)
  • שמן זית (מעט)
  • פפריקה מתוקה/חריפה (לפי הטעם)
  • 1 פלפל חריף או פלפל צ'ילי (פרוס)
  • 4 שיני שום (לא קלופים)

תיבול לאחר האפייה:

  • שמן זית (מעט)
  • מלח (במידה וצריך)
  • מיץ לימון (מעט)
  • כוסברה (קצוצה)

אופן ההכנה

  • נחתוך את החצילים לפרוסות ואח"כ למרובעים.
  • נמליח ונשים בצד לחצי שעה לסינון הנוזלים.
  • נתבל בשמן זית, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה, פרוסות של פלפל ירוק חריף או פלפל צ'ילי.
  • נפזר 4 שיני שום לא קלופים.
  • נערבב הכל ביחד ונכניס לתנור שחומם מראש ל220 עד שמזהיב - חצי שעה בערך.
  • נעביר לקערה, נקלף את השום ונקצוץ אותו נוסיף שמן זית, מיץ לימון ,טיפונת מלח וקצת כוסברה קצוצה, נתקן טעמים במידה וצריך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


הבמה כולה שלכם:
מתכון סלט חצילים
צילום: רוית זוהר ויס

"סלט מנצח של סוניה סאני בן הרוש, תודה סוניה!"
רוית זוהר ויס


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

מקור: סוניה סאני בן הרוש

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?