עוגת טרס לצ'ס מופתית ומושלמת

עוגת ספוג רכה ואוורירית שעשויה מ-3 סוגי חלב עם קרם וניל מפנק וקרמל ענוג שיהפוך כל ביס לרגע קסום ואלוהי
בהשראת: סילביה פינוקים מהמטבח שלי
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
עוגת טרס לצ'ס

עוגת טרס לצ'ס היא אחת העוגות הכי טעימות שאתם הולכים להכין ואין לנו ספק שהיא תהפוך בקלות לעוגה השבועית שלכם בכל שבת או אירוח מרשים.

טרס לצ'ס היא עוגת ספוג רכה ואוורירית ש"החיסרון" היחיד שלה הוא שהיא לא יכולה להיות עוגת פרווה כי כשמה היא נקראת עוגת 3 החלבים – עשויה מ-3 סוגי חלב – חלב רגיל, שמנת מתוקה וחלב מרוכז, כשמעליה קרם וניל מפנק וקרמל ענוג שיהפוך כל ביס לרגע קסום ואלוהי.

בגדול, ישנם 2 סוגים של עוגת טרס לצ'ס – האחת מגיעה מקסיקו שם היא נחשבת לקינוח אותנטי אהוב במיוחד עם עוגת ספוג רטובה בשלושה חלבים וקרם וניל, קינמון ותותים / אננס מעל. הגרסה השנייה באה מטורקיה עם תוספת של שכבת קרמל מפנקת שהופכת כל ביס לעונג צרוף מושלם

 
ספר המתכונים של סילביה פינוקים מהמטבח
 
עוגת טרס לצ'ס
צילום: סילביה פינוקים מהמטבח שלי
 

למה באמת כדאי לכם: עוגת טרס לצ'ס

  • את עוגת טרס לצ'ס אתם הולכים להכין בכל שבת או אירוח מרשים

  • 3 סוגי חלב, קרם וניל מפנק וקרמל ענוג שיהפוך כל ביס לרגע קסום ואלוהי

  • עוגת טרס לצ'ס היא אחת העוגות הכי טעימות שאתם הולכים להכניס לספר המתכונים הקבוע שלכם

שורה תחתונה: דה דוצ'לה ויטה זה כאן

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? עוגת טרס לצ'ס

עוגת טרס לצ'ס

עוגת טרס לצ'ס מופתית ומושלמת

עוגת ספוג רכה ואוורירית שעשויה מ-3 סוגי חלב עם קרם וניל מפנק וקרמל ענוג שיהפוך כל ביס לרגע קסום ואלוהי
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: סילביה פינוקים מהמטבח שלי

ציוד

תבנית 28 עגולה לא מתפרקת אפשר גם חד פעמי
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לעוגה:

  • 5 חלבונים (בטמ׳ החדר)
  • 1 כוס סוכר
  • 5 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 1 שקית אבקת אפייה

לרוטב:

  • כוס חלב (אפשר גם חלב קוקוס)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 פחית חלב מרוכז (לא לוותר)

לקרם הווניל:

  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס סוכר

לקרמל:

  • 25 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

הכנת העוגה:

  • לקערת מיקסר עם וו הקצפה נקציף 5 חלבונים עד להופעת בועות לבנות, נוסיף בהדרגה כוס סוכר ונקציף לקצף תפוח ויציב. נוסיף 5 חלמונים וכפית תמצית וניל ונקציף כמה שניות. נוסיף כוס קמח מנופה, אבקת אפייה ונעבד במהירות איטית עד לאיחוד.
  • נעביר לתבנית 28 עגולה לא מתפרקת בגלל הסירופ שמרטיב אותה ונאפה על 170 מעלות לא טורבו 30-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. נצנן כחצי שעה. חשוב מאוד - לחורר את העוגה עם שיפוד מלא מלא חורים כדי שהרוטב יחדור אליה היטב או לחתוך כס״מ את החלק העליון של העוגה

הכנת הרוטב:

  • בקערה נשים כוס חלב, שמנת מתוקה וסוכר ונערבב טוב טוב עד שהסוכר נמס. נוסיף חלב מרוכז ונערבב. נחמם כחצי דקה במיקרוגל וניצוק על העוגה

הכנת קרם הווניל:

  • לקערת מיקסר עם וו הקצפה נכניס פודינג וניל, כוס חלב, מיכל שמנת מתוקה ורבע כוס סוכר, ונקציף לקרם יציב. נעביר לשקית זילוף 2 כפות לקישוט (לא חייב). את הקרם ניצוק על העוגה, ניישר ונקרר 10 דקות.

הכנת הקרמל:

  • נחתוך את החמאה ל-2 ונעביר חצי ממנה למחבת על אש בינונית נחמם עד להמסה כדי למנוע הידבקות של הקרמל. נוסיף חצי כוס סוכר ונמתין עד שהופך לצבע ענברי. נערבב מידי פעם עם כף עץ כדי שלא יישרף.
  • נוריד לחום מינימום על אש קטנה ונוסיף לאט לאט את שאר החמאה ונערבב עד שנמסה. נוסיף לאט לאט כוס שמנת מתוקה ונערבב היטב. רק זהירות כי זה מבעבע.
  • נוריד מהאש ונערבב בעדינות ובאיטיות עד שהתערובת הופכת לרוטב חלק. נסנן את הקרמל, נניח בצד או נקרר מספר דקות במקרר עד שיסמיך וניצוק מעל הקרם
  • נקרר את כל העוגה כחצי שעה, נקשט מעל עם הקרם ששמרנו בשקית הזילוף ונקרר למשך הלילה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

הבמה כולה שלכם:

"מלכת השבת!"

ירדנה ג'נאח

עוגת טרס לצ'ס
צילום: ירדנה ג'נאח

"מושלם"

הילה כהן ברוך

עוגת טרס לצ'ס
צילום: הילה כהן ברוך

"תודההה"

יפה ברמי

 
עוגת טרס לצ'ס
צילום: יפה ברמי

"יצא טעים מאוד!!!!"

איזבל שלי

עוגת טרס לצ'ס
צילום: איזבל שלי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

עוגת טרס לצ'ס

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?