Go Back
מתכון סלט חצילים

סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור

סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור, שיפנק אתכם בשלמות טעמים מופלאה.
עדיין אין דירוגים
באדיבות: סוניה סאני בן הרוש

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 2 חצילים (פרוסים לעיגולים ואח"כ למרובעים)
  • מלח ופלפל שחור גרוס (מעט)
  • שמן זית (מעט)
  • פפריקה מתוקה/חריפה (לפי הטעם)
  • 1 פלפל חריף או פלפל צ'ילי (פרוס)
  • 4 שיני שום (לא קלופים)

תיבול לאחר האפייה:

  • שמן זית (מעט)
  • מלח (במידה וצריך)
  • מיץ לימון (מעט)
  • כוסברה (קצוצה)

אופן ההכנה

  • נחתוך את החצילים לפרוסות ואח"כ למרובעים.
  • נמליח ונשים בצד לחצי שעה לסינון הנוזלים.
  • נתבל בשמן זית, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה, פרוסות של פלפל ירוק חריף או פלפל צ'ילי.
  • נפזר 4 שיני שום לא קלופים.
  • נערבב הכל ביחד ונכניס לתנור שחומם מראש ל220 עד שמזהיב - חצי שעה בערך.
  • נעביר לקערה, נקלף את השום ונקצוץ אותו נוסיף שמן זית, מיץ לימון ,טיפונת מלח וקצת כוסברה קצוצה, נתקן טעמים במידה וצריך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.