עוגת גבינה בחושה
בגלל העובדה שעוגות גבינה תמיד עושות לנו משהו מרגש בפה ובלב, אולי בגלל שהן כל כך נצחיות וקלאסיות, יש כאלה שטועים לחשוב שהן דורשות מלא עבודה וסיבוכים.
אבל עם המתכון המהמם שלנו של עוגת גבינה בחושה, תקבלו בתוך 5 דקות בלבד מעדן גבינתי מושלם במתיקות מטריפה, מרקם קטיפתי משגע ומראה חגיגי ומגרה בטירוף.
הכיף בהכנת עוגת גבינה בחושה הוא שהיא דורשת רק מטרפה וקערה, ערבוב קליל של גבינה לבנה, גבינה במרקם שמנת, גרידת לימון רעננה ופודינג וניל ריחני, אפייה קצרה ו…לתנור.
רוצים להעצים את השלמות? לכו על כמה תוספות מהממות – צימוקים, שוקולד צ'יפס, דובדבנים מתוקים, אוכמניות, תותים חתוכים וכל דבר אחר שאוהבים. עוד שדרוג? הכינו בקלילות ציפוי משגע של שמנת חמוצה וסוכר וניל התוצאה: עוגה ממכרת ומושלמת, רכה ונימוחה, עם אפשרות גם ללא גלוטן, שגם מי שממש מתעצל וממהר יכול להכין ולפנק את כל הבית בביס מתוק מושלם!
למה באמת כדאי לכם:
- מתכון קליל "שמור וגזור" של עוגת גבינה בחושה מנצחת ומהירה
גם בלי שום תוספות, העוגה המהממת הזאת תהיה מעולה וטעימה אש!!!.
שורה תחתונה: ממהרים? מתעצלים? עם מתכון מושלם וזריז של עוגת גבינה בחושה אין שום תירוצים. פשוט מכינים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת גבינה בחושה
ציוד
המצרכים
לעוגה:
- 1 חבילה גבינה לבנה 9% (250 גרם )
- 1 חבילה גבינה במרקם שמנת 5% (250 גרם - אין צורך בגבינת שמנת עם אחוזי שומן גבוהים)
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 3 ביצים
- ½ כוס שמן (120 מ"ל)
- 1 כפית גרידת לימון (אפשר לוותר)
- 2 כוסות קמח (280 גרם. לרגישים לגלוטן: יש לשים 1 כוס קמח קונדיטור + 1 כוס קמח טפיוקה + 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם) יוצא מדהים מושלם.)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל (30 גרם)
- 2 כפות חלב (30 מ"ל)
אופציונלי:
- ½ כוס צימוקים
- ½ כוס שוקולד צ'יפס
- ½ כוס דובדבנים מתוקים
- ½ כוס אוכמניות
- ½ כוס תותים חתוכים לקוביות (מה שאוהבים)
- 1 כף קמח (10 גרם לקימוח הצימוקים או השוקולד צ'יפס או הדובדבנים או האוכמניות או התותים)
לקישוט:
- אבקת סוכר בנדיבות
אופן ההכנה
- נחמם תנור אפייה ל-170 מעלות (לא טורבו).
- בקערה גדולה נשים את הגבינות, סוכר, סוכר וניל ונערבב היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לתערובת אחידה.
- נוסיף ביצה אחר ביצה תוך כדי ערבוב עד הטמעה.
- נוסיף את השמן, גרדת לימון ונמשיך לערבב עוד 2 דקות נוספות .
- ננפה מעל תערובת העוגה את הקמח, אבקת אפייה, אינסטנט פודינג.
- נוסיף את החלב וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- זה הזמן להוסיף רק אם רוצים את התוספת שאהבתם, נערבב בקערה קטנה את התוספת + 1 כף קמח ונערבב היטב (הקמח מונע שהתוספת לא תשקע בתחתית העוגה לכן לא לוותר על קימוח התוספת שבחרתם) נוסיף לתערובת ובוחשים 1-2 דקות נוספות.
- ניצק לתוך התבנית/תבניות ניישר בעזרת כף, נדפוק על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר.
- נכניס לתנור ונאפה 45 דקות עד להזהבה.
- נקרר היטב, נפזר אבקת סוכר ומגישים .
הערות וטיפים
- ניתן לעשות את העוגה בלי שום תוספות כך או כך העוגה מצוינת וטעימה אש!!!
- אפשרי לצפות אותה בציפוי: שמים בקערה קטנה 1 שמנת חמוצה (200 מ"ל), 1 שקית סוכר וניל (10 גרם), מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, מוציאים את העוגה/עוגות מהתנור מורחים מעליהן את הציפוי בזהירות ובעדינות, מכניסים את העוגות לתנור לאפייה של 4-5 דקות לא יותר, מוציאים מיד מהתנור ומקררים, לאחר שהעוגה התקררה מכניסים למקרר.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת גבינה בחושה
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
העוגות של סבתא לאה הן עוגות מעולות!!! ♡♡♡
היי שרית,
בדיוק! תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון, ואת מוזמנת להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂