Go Back
עוגת שזיפים בחושה ונפלאה עם ציפוי קראמבל אגוזים

עוגת שזיפים בחושה

בלי מיקסר בלי כאב ראש וטונות כלים - מתכון בקלי קלות שחייבים לשמור ולנסות!
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

ציוד

1 תבנית אינגליש קייק סטנדרטית 28×22.5 ס"מ
1 כוס מידה לאפייה (אם אין אז קופסה ריקה של גבינה/ קוטג' 250 גרם מתאימה בנפח)

המצרכים

  • 2 ביצים (ללא הפרדה)
  • כוס סוכר (66 גרם )
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • כוס שמן קנולה (66 גרם)
  • ½ כוס מים (120 מ"ל )
  • 3 שזיפים (רכים קלופים חתוכים לקוביות קטנות)
  • 1 כוס קמח תופח (140 גרם (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה))

לקראמבל:

  • ½ כוס קמח רגיל (70 גרם )
  • 2 כפות אגוזים (טחונים - 15 גרם)
  • 2 כפות סוכר (25 גרם )
  • 3 כפות שמן (24 גרם)

אופן ההכנה

קראמבל:

  • בקערה לערבב ידנית קמח, אגוזים טחונים, ואת הסוכר.
  • מוסיפים את השמן בהדרגה 2 כפות בהתחלה.
  • צריך שהתערובת תצא פירורית אם יצא ככה לא צריך עוד כף שמן. להשתמש ביד ולחוש אם היא מוכנה.

בסיס העוגה:

  • בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל.
  • נוסיף את השמן והמים ולערבב היטב.
  • נוסיף לקערה את הקמח ונערבב לקבלת לבלילה אחידה אותה ליצוק לתבנית אינגליש קייק ששימנו מקודם.
  • את קוביות השזיפים אפשר לפזר מעל לעוגה ומעל גם את את פירורי הקראמבל שהכנו.
  • מכניסים לתנור שחיממנו מראש ל 180 מעלות ואופים למשך כ 40-45 דקות. לבדוק ביותר ממקום אחד, עם קיסם. אם יוצא יבש אז מוכן.
  • לפני שחותכים את העוגה תנו לה שתקרר לגמרי, לקשט באבקת סוכר (או במה שרוצים) ולהגיש!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.