Go Back
פאי משמשים, עוגת משמשים

עוגת משמשים נדירה וטעימה

משלבת בשלמות משמשים עסיסיים, קרם שקדים עשיר, גרידת לימון ריחני לרעננות נוספת ופרוסות שקדים לקראנצ'יות ממכרת
ציון 4.08 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: אבי שריד

ציוד

תבנית 26

המצרכים

  • 5 משמשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית סוכר ווניל (10 גרם)

לבצק:

  • כוס סוכר
  • 70 גרם מרגרינה נטורינה
  • 1 חלמון
  • ¼1 כוסות קמח
  • מלח (קורט)
  • 1 שקית ווניל (10 גרם)
  • גרידת לימון

לקרם שקדים:

  • ¼1 כוסות שקדים (טחונים)
  • 2 ביצים
  • תמצית ווניל (מעט)
  • גרידת לימון
  • 1 כף קונפלור
  • ½ שקית אבקת אפיה (5 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • 70 גרם מרגרינה נטורינה

אופן ההכנה

  • נחתוך חמש משמשים לרבעים.
  • נוסיף כף סוכר ושקית סוכר ווניל ומערבבים ולמקרר.

להכנת הבצק:

  • מערבבים שליש כוס סוכר, 70 גרם מרגרינה נטורינה, מוסיפים חלמון אחד, כוס ורבע קמח, מעט מלח, שקית ווניל, וגרידת לימון.
  • מערבבים לכלי משונן ומכניסים לתנור ל170 מעלות ל 10 דקות .

להכנת קרם שקדים:

  • נכניס לקערה כוס ורבע שקדים טחונים, שתי ביצים, תמצית ווניל, גרידת לימון, כף קונפלור, חצי שקית אבקת אפיה, חצי כוס סוכר, 70 גרם מרגרינה נטורינה, ומערבבים הכל יחד.
  • לאחר שנוציא את התבנית המשוננת נכניס לתוכה את הקרם שקדים.
  • נסדר את רבעי המשמש ומפזרים פרוסות שקדים ומכניסים לתנור ל170 מעלות ל30-35 דקות .
  • לאחר שהעוגה מתקררת נפזר אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.