Go Back
עוגת מספרים פירות

עוגת מספרים פירות חגיגית ומרשימה

עוגת פירות מספרים לימי הולדת ולחגים! עוגת טעימה ומרשימה ביותר!
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: נעה רעות וקנין

המצרכים

לבצק פריך שקדים:

  • חמאה קרה (180 גרם )
  • שקדים טחונים (80 גרם )
  • אבקת סוכר (70 גרם )
  • קמח (270 גרם )
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 ביצה (L)
  • 2 כפיות מיץ לימון

לקרם מסקרפונה פטל ושוקולד לבן:

  • גבינת מסקרפונה (225 גרם )
  • 2 חבילות שוקולד לבן (200 גרם )
  • מחית פטל (50 גרם )
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה ( )
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקרם מסקרפונה ושוקולד לבן :

  • גבינת מסקרפונה (225 גרם )
  • שוקולד לבן מומס (150 גרם )
  • 1 חבילה שמנת מתוקה (250 מ"ל )
  • ½ כוס חלב
  • תמצית וניל איכותית (כפית )
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקישוט:

  • פירות העונה
  • שוקולדים למיניהם
  • נפאז' לזיגוג מעל הפירות

אופן ההכנה

בצק פריך שקדים :

  • במיקסר עם וו גיטרה מניחים את החמאה (חתוכה לקוביות), שקדים טחונים, קמח, אבקת סוכר ומעבדים עד לתערובת פירורית.
  • מערבבים את תמצית הווניל עם הביצה ומוסיפים למיקסר מעבדים עד שהבצק מתגבש, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה.
  • מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה עד לעובי של חצי סנטימטר,
  • בוחרים כל סיפרה/אות/צורה שרוצים מדפיסים וגוזרים.
  • את הצורה מניחים על הבצק המרודד וחותכים לפי קווי המתאר עם סכין. חשוב לחתוך את הצורה ישירות על המשטח אותו מכניסים לתנור על מנת שתישמר הצורה.
  • אופים ב-180 מעלות עד לצבע זהוב בהיר (בערך 15 דקות).

קרם מסקרפונה פטל:

  • ממיסים בבן מארי/ מיקרוגל בפולסים קצרים את השוקולד הלבן.
  • בקערת מיקסר מתחילים להקציף את גבינת המסקרפונה.
  • מוסיפים את השוקולד הלבן המומס, מוסיפים את מחית הפטל ומיץ הלימון ואת השמנת מתוקה והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
  • מעבירים למקרר להתייצבות (כחצי שעה).

קרם מסקרפונה שוקולד לבן:

  • בקערת מיקסר מקציפים מסקרפונה, שוקולד לבן מומס ושמנת מתוקה, מוסיפים תמצית וניל, חלב ופודינג עד לקבלת קרם יציב מאוד.

הרכבת העוגה :

  • מניחים שכבה ראשונה של בצק הפריך האפוי, מזלפים עם צנתר משונן/עגול את קרם המסקרפונה פטל.
  • מניחים מעליו את את השכבה השנייה של הבצק הפריך.
  • מזלפים קרם מסקרפונה שוקולד לבן ומעל מניחים פירות העונה לקישוט/שוקולד וכו'.

הערות וטיפים

  • את הקרם הייתי ממליצה לזלף יום או לילה מראש על מנת שירכך מעט את הבצק הפריך.
  • את הפירות להניח בסמוך להגשה, אם זה לא מתאפשר לזגג על הפירות נפאז' על מנת לשמור על הטריות ושהפירות לא ישחירו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.